Efter år av debatt och månader av testande har nu Twitter rullat ut den nya versionen av tidslinjen. Versionen kommer att rangordna tweets baserat på kvalitet utöver att ordna dem efter vilken tid de publicerats. Algoritmen som Twitter använder för att bedömma en tweets kvalitet är baserad på samma uträkningar som avgör vilka tweets som hamnar i “medan du var borta”-kategorin, en funktion som lägger in äldre tweets i din tidslinje baserat på hur populära dessa varit.

Den nya och kontroversiella funktionen har egentligen funnits ett tag men har inte varit standard förrän nu. Istället har den varit ett alternativ i inställningarna under "Visa mig de bästa tweetsen först". Twitter säger att de under de kommande veckorna tänker byta till den nya tidslinjen för samtliga användare och göra det till den nya standarden. Förändringen gäller IOS, Android och webben medan Tweetdeck och Twitter till Mac inte kommer att påverkas

Personer som testat den nya tidslinjen har än så länge rapporterat blandade känslor. Vissa säger att de gillar att få det viktigaste först medan andra säger att funktionen ibland styckar upp konversationer. I det fall att du inte tycker om förändringen går det att stänga av den.