Netflix är utan tvekan en riktigt bra plattform för att se strömmad film och tv-serier. Och när tjänsten först lanserades i Sverige var jag väldigt positiv och tecknade genast upp mig på ett abonnemang. Jag uppskattar fortfarande möjligheterna att kunna börja titta på en film på en enhet och sedan fortsätta sömlöst på en annan. Och att flera i familjen kan nyttja tjänsten samtidigt på olika enheter. Problemet är bara att jag sällan hittar någonting nytt att se på längre.

Läs även: Itunesbugg förstörde filmkvällen

Listan "Nytt hos oss" ger en pinsamt inblick i hur dåligt utbudet växer. Det är inte ofta jag hittar någonting att se här, det mesta är antingen b-filmer eller 3–4 år gamla "nyheter" som jag redan sett, en eller flera gånger. Undantaget är Netflix egenproducerade tv-serier som jag tycker håller riktigt bra kvalitet. Men när det gäller filmer börjar jag ge upp och letar numera på andra ställen. Till och med barnen säger att de har sett allt på Netflix, att det inte är någon idé att ens gå in och leta längre.

Netflix
Sajten panetflix.se ger dig tydligare information om utbudet än Netflix egen sajt.

Samtidigt tycker jag att det blir allt svårare att söka sig fram i Netflix utbud. Är det verkligen alla komedier jag ser när jag skrollar i listan på min Apple TV, eller är det ett urval? Är det kanske rent av på grund av att utbudet är så skralt, att Netflix själva inte vill visa upp en tydlig översikt över vad de har i katalogen?

Jag har börjat använda alternativa sajter som enbart är framtagna för att du enklare ska hitta det du vill se på Netflix. Här blir det till exempel väldigt tydligt att det bara finns 88 skräckfilmer i katalogen, och 139 thrillers. Och att den här typen av sajter ens ploppar upp är i sig ett dåligt betyg på Netflix eget gränssnitt och sökfunktion.

Missa inte världspremiärerna av de nya Beck-filmerna! Välj ett av de olika erbjudandena från vår samarbetspartner C More här!

Jag förstår att det i grunden inte handlar om att Netflix eller andra streamingtjänster inte vill erbjuda oss användare fler filmer. Att det i grunden är de stora filmbolagen som bromsar och vill tjäna pengar på oss flera gånger. Först ska vi se filmen på bio, därefter köpa filmen på skiva. Sedan hyra den och till sist strömma den. Inte undra på att de illegala alternativen fortsätter att leva vidare.