C More Sport – storsatsar på svensk sport

Om du går igång på Allsvenskan och SHL är det utan tvekan C More Sport du ska välja. Här får du tillgång till samtliga matcher i Sveriges två största ligor, med tillhörande studioprat med profiler som Lasse Granqvist, Jens Fjellström och Niklas Wikegård. Produktionsmässigt är det svårt att klaga. Vi följer en del sport via amerikanska kanaler, och även om det är svårt att jämföra sig i ren flådighet med exempelvis ESPN ska inte C More Sport skämmas i jämförelse. Det är påläst och nördig men också brett, snyggt och tilltalande. Utöver det inkluderar utbudet även bland annat Allsvenskan i hockey, speedway och tennis, samt PGA-touren i golf.

Cmore

Missa inte: Här är de bästa streamingtjänsterna för film och tv-serier

Prislappen för C More Sport ligger på 299 kronor i månaden och då får du inga filmkanalerna. Vill du ha dem också finns C More Max för 349 kronor i månaden. Oavsett paket kan du streama på två enheter samtidigt, men tyvärr är du då begränsad till att se samma match på de båda enheterna.

Tekniskt sett har det skett en ordentlig uppryckning de senaste åren. Förr var det faktiskt så illa ställt att konkurrenten Viaplay fick sköta delar av streamingsändningarna. Så är dock inte längre fallet. Numera är C More Sport en fullt fungerande streamingtjänst, om än inte utan störningsmoment.

Missa inte världspremiärerna av de nya Beck-filmerna! Välj ett av de olika erbjudandena från vår samarbetspartner C More här!

Som vi nämner i vår genomgång av streamingtjänster för film och tv-serier saknar C More stöd för Apple TV och spelkonsoler. Här är vi alltså begränsade till webbgränssnittet eller appen till Android och Iphone. Som tur är finns åtminstone Chromecast-stöd att tillgå. Alltid något.

Utöver det är den mest irriterande detaljen att kvaliteten inte alltid är på topp. Överlag är det godkänt men det blir långt ifrån lika knivskarp bild som om du har någon av C Mores kanalpaket i ditt tv-abonnemang. Värre är då att sändningarna tenderar att plötsligt börja buffra eller helt stängas av utan någon förklarlig anledning. Då testar vi ändå i flera olika miljöer, både via snabbt hemmanätverk och med 4g-uppkoppling. Det är inte något som sker allt för ofta, men tillräckligt för att vi ska anmärka på det.

Cmore
Tablån i C More Sport ser något tråkig ut, och det är svårt att få en överblick längre fram. Foto: C More 

Gränssnittet är klart godkänt, även om vi saknar mer avancerade funktioner som möjlighet att se vilka matcher som spelas en längre tid framåt. Här får vi fortfarande bäst koll med hjälp av externa appar som Tvmatchen.

Omdöme

Precis som med C More Play har C More Sport en del kvar att jobba med. Nu finns det visserligen inte något alternativ om du vill ha en smidig streamingtjänst för Allsvenskan och SHL istället för kanalpaketen direkt i din tv. Och prismässigt håller det faktiskt en helt okej nivå. Var bara beredd på att kämpa med bristande teknik och en del irriterande buggar.

Skaffa ett konto hos Cmore här!

Betyg 6 av 10Betyg 6 av 10
Sida 1 / 2

Innehållsförteckning