Viaplay Sport – drömtjänst för dig som vill följa internationell sport

Om C More Sport fokuserar på svensk idrott är Viaplay Sport tjänsten för dig som går igång på Premier Leauge, NHL och Champions Leauge. Egentligen borde det räcka att förklara det så, men riktigt så enkelt är det inte – framför allt blir det dyrt att ha båda två tjänsterna. Det gäller med andra ord att tänka till innan du väljer alternativ.

Få sportintresserade har nog missat att Viaplay Sport nyligen gjorde en rätt saftig prishöjning. Från att ha kostat 279 kronor i månaden går nu deras sportpaket på 399 kronor. Sportpaketet är förresten något missvisande eftersom du också får tillgång till hela utbudet av tv-serier. Vill du även ha tillgång till filmerna finns Viaplay Total för 449 kronor i månaden.

Viaplay
Viaplay bjuder på mängder av godis för dig som går igång på internationell sport. Foto: Viaplay.se

Förklaringen till pålägget hittar vi i utbudet. Viaplay Sport täcker – och häng med här nu – Premier Leauge (och annan engelsk fotboll), La Liga, Serie A, Champions Leauge, Euro Leauge, UFC, Formel 1 och en hel drös med annat. Är du dessutom NHL-fantast får du fullständig tillgång till Gamecenter, där du kan kolla samtliga drabbningar live med amerikanska kommentatorer, och även se mängder med matcher i efterhand.

Att du får en hel del för pengarna är alltså en underdrift. Samtidigt är det svårt att inte ställa sig frågande till varför Viaplay Sport har valt att baka in allt på ett och samma ställe. Det gör visserligen även C More Sport, men där är utbudet inte alls lika omfattande – eller lika spretigt, om vi ska uttrycka oss lite elakt. Chansen är trots allt inte superstor att du vill ha tillgång till samtliga större fotbollsligor om du har snöat in på NHL, eller vice versa.

För pengarna har du möjlighet att registrera fyra enheter, varav två av dem kan vara igång samtidigt. Till skillnad från C More är du däremot inte begränsad till att se samma match på de enheter som är igång. Å andra sidan är det onödigt krångligt att registrera nya enheter när du väl har nått din maxgräns.

Funktionsmässigt svarar Viaplay Sport upp till sin höga prislapp. Här finns appar för Playstation 4, Playstation 3, Apple TV såväl som för telefon och surfplatta – och precis som med C More har tjänsten även stöd för Chromecast. Tråkigt nog är kvaliteten inte lika bra på samtliga plattformar. Via Playstation-appen får vi en sämre bild än på Apple TV, som i sin tur fungerar utmärkt. Här finns det definitivt utrymme för förbättring.

Viaplay
Tablån hos Viaplay är aningen roligare, men även här är det svårt att få en överblick längre fram i tiden. Foto: Viaplay.se

En förbättring vore även på sin plats designmässigt. I likhet med C More Sport går det att få en hyfsad koll på vad som sänds i veckan, men vill du ha mer överblick än så bör du bege dig till någon extern tjänst. Det är märkligt att ingen av jättarna på sportmarknaden erbjuder bättre alternativ än så här.

Omdöme

Viaplay Sport känns helt klart strået vassare i en direkt jämförelse med C More Sport. Vi drabbas sällan av några tekniska problem, tjänsten finns tillgänglig på fler enheter och utbudet är större. Men så kostar det också mer och med den prislappen går det inte att komma ifrån att det finns utrymme för förbättringar.

Skaffa ett konto hos Viaplay här!

Betyg 7 av 10Betyg 7 av 10
Sida 2 / 2

Innehållsförteckning