Många vpn-tjänster påstår sig komma åt amerikanska Netflix, men fungerar det egentligen och hur bra är tjänsterna i övrigt? I vårt stora jämförande test av vpn-tjänster sätter vi detta på prov.

Det gäller inte bara att vpn-tjänsterna ska kunna lura streamingtjänsten, de måste dessutom kunna leverera tillräckligt snabb surfhastighet för att du ska kunna titta på materialet i tillräckligt hög upplösning för att kunna njuta av det. Ingenting är så frustrerande som en laggig, pixlig upplevelse!

Här listar vi de fem tjänster som fick högst snitthastighet på brittiska sevrar när vi testade dem i november 2018. Eftersom vi bara vill tipsa om de riktigt bra tjänsterna har vi dessutom rensat ut de som fick betyg 6 eller lägre. Läs utförliga tester av vpn-tjänsterna nedan – och många fler – här!


Norton

Norton Wifi Privacy

Symantecs vpn-tjänst levererade snabbast surfhastighet av alla tjänster. Det här gäller även amerikanska servrar, där Norton levererar hela 108 Mbit i sekunden. Det här är även den näst billigaste tjänsten i vårt test. Tyvärr finns det inte så väldigt många extrafunktioner, såsom killswitch eller möjlighet att tunnla ipv6-trafik.

Snitthastighet amerikansk server: 108 Mbit/s, svarstid 113 ms.
Pris vid helårsabonnemang:  25 kronor per månad.

Ladda ner Nortin Wifi Privacy här!

Betyg 7 av 10Betyg 7 av 10

Dold
Bra val

Dold.se

Dold är en svensk vpn-tjänst som är bantad i såväl antal serverländer som funktioner. Men vad gör väl det om det enda du ska använda tjänsten till är att kolla på amerikanska Netflix? Den har dessutom näst snabbast hastighet i vårt test på amerikanska sajter. I och med att Dold även har servrar i Sverige och Storbritannien betyder det att du kan se på svensk tv på utlandssemestern och komma åt BBC Iplayer.

Snitthastighet amerikansk server: 105 Mbit/s, svarstid 145 ms.
Pris vid månadsbetalning: 49 kronor per månad.
Pris vid helårsabonnemang: 37 kronor per månad.
Övriga prisalternativ: Tre månader (43 kronor per månad).

Ladda ner Dold.se här!

Betyg 8 av 10Betyg 8 av 10

VPN BBC

Hotspotshield

PC för Alla bäst i test

När vi jämförde en mängd av de populäraste vpn-tjänsterna på marknaden gav vi Hotspotshield högst betyg delvis på grund av hur bra amerikanska Netflix fungerade med tjänsten. Här erbjuds snabba hastigheter till ett överkomligt pris.

Snitthastighet amerikansk server: 75 Mbit/s, svarstid 153 ms.
Pris vid månadsbetalning: 118 kronor (13 dollar) per månad.
Pris vid helårsabonnemang: 55 kronor (6 dollar) per månad.
Övriga prisalternativ: Sex månader (82 kronor/9 dollar per månad) och tre år (32 kronor/3,5 dollar per månad).

Ladda ner Hotspotshield här!

Betyg 9 av 10Betyg 9 av 10

Mullvad
Bra val

Mullvad

Anonymare blir det inte. Mullvad erbjuder betalningsmöjligheter som är iprincip helt omöjliga att spåra och har riktigt hög krypteringssäkerhet. När vi testade vpn-tjänsten blev vi även imponerade av avsaknaden av loggar samt de höga hastigheterna.

Snitthastighet amerikansk server: 97 Mbit/s, svarstid 144 ms.
Pris vid månadsbetalning: 52 kronor (5 euro) per månad.

Ladda ner Mullvad här!

Betyg 9 av 10Betyg 9 av 10

AVG

AVG Secure VPN

För dig som hittat en specifik serie du vill sträckkolla kanske den billigaste lösningen är AVG Secure VPN. Här får du använda tjänsten kostandsfritt i en månad innan du behöver betala. Sedan blir det tyvärr desto dyrare, hela 77 kronor i månaden.

Snitthastighet amerikansk server: 92 Mbit/s, svarstid 104 ms.
Pris vid helårsabonnemang: 77 kronor per månad.

Ladda ner AVG Secure vpn här

Betyg 7 av 10Betyg 7 av 10

Expressvpn

Express VPN

Express VPN är en av de exklusivaste vpn-tjänsterna vi har testat och lämnar lite att önska. Här får vi snabba hastigheter på såväl amerikanska som brittiska servrar och åtskomst till både amerikanska Netflix och BBC Iplayer. Föurtom USA och Storbritannien finns det massor av andra länder att surfa ifrån och självklart finns även inbyggd kill switch.

Ladda ner Express vpn här!

Snitthastighet amerikansk server: 80 Mbit/s, svarstid 108 ms.
Pris vid månadsbetalning: 118 kronor (13 dollar) per månad.
Pris vid helårsabonnemang: 76 kronor (8,32 dollar) per månad.
Övriga prisalternativ: Sex månader (91 kronor/10 dollar per månad).