Många vpn-tjänster påstår sig komma åt amerikanska Netflix, men fungerar det egentligen och hur bra är tjänsterna i övrigt? I vårt stora jämförande test av vpn-tjänster sätter vi detta på prov.

Det gäller inte bara att vpn-tjänsterna ska kunna lura streamingtjänsten, de måste dessutom kunna leverera tillräckligt snabb surfhastighet för att du ska kunna titta på materialet i tillräckligt hög upplösning för att kunna njuta av det. Ingenting är så frustrerande som en laggig, pixlig upplevelse!

Här listar vi de fem tjänster som fick högst snitthastighet på amerikanska sevrar när vi testade dem senast. Eftersom vi bara vill tipsa om de riktigt bra tjänsterna har vi dessutom rensat ut de som fick betyg 6 eller lägre. Läs utförliga tester av vpn-tjänsterna nedan – och många fler – här!


Dold
Bra val

Dold.se

Dold är en svensk vpn-tjänst som är bantad i såväl antal serverländer som funktioner. Men vad gör väl det om det enda du ska använda tjänsten till är att kolla på amerikanska Netflix? Den har dessutom näst snabbast hastighet i vårt test på amerikanska sajter. I och med att Dold även har servrar i Sverige och Storbritannien betyder det att du kan se på svensk tv på utlandssemestern och komma åt BBC Iplayer.

Ladda ner Dold.se här!

Snitthastighet amerikansk server: 105 Mbit/s, svarstid 145 ms.
Pris: Från 37 kr/månad beroende på abonnemang. Se fler prisalternativ här.

Betyg 8 av 10Betyg 8 av 10

Mullvad
Bra val

Mullvad

Anonymare blir det inte. Mullvad erbjuder betalningsmöjligheter som är iprincip helt omöjliga att spåra och har riktigt hög krypteringssäkerhet. När vi testade vpn-tjänsten blev vi även imponerade av avsaknaden av loggar samt de höga hastigheterna.

Ladda ner Mullvad här!

Snitthastighet amerikansk server: 97 Mbit/s, svarstid 144 ms.
Pris vid månadsbetalning: 52 kronor (5 euro) per månad.

Betyg 9 av 10Betyg 9 av 10

Strong vpn

Strong vpn

Bra val

Snabbast hastigheter på amerikanska servrar när vi testade mätte Strong VPN. Här får vi förutom tillgång till amerikanska Netflix även se SVT Play utomlands och BBC Iplayer. Strong VPN låter dig även dela abonnemanget med tolv andra användare. Dessvärre är det bland de dyrare tjänsterna, och har inget gratis eller prova på-abonnemang. Läs hela testet här!

Ladda ner Strong vpn här!

Snitthastighet amerikansk server: 118 Mbit/s, svarstid 113 ms.
Pris: Från 55 kronor i månaden. Se fler alternativ här.

Betyg 8 av 10Betyg 8 av 10

Norton

Norton Wifi Privacy

Symantecs vpn-tjänst levererade snabbast surfhastighet av alla tjänster. Det här gäller även amerikanska servrar, där Norton levererar hela 108 Mbit i sekunden. Det här är även den näst billigaste tjänsten i vårt test. Tyvärr finns det inte så väldigt många extrafunktioner, såsom killswitch eller möjlighet att tunnla ipv6-trafik.

Ladda ner Nortin Wifi Privacy här!

Snitthastighet amerikansk server: 108 Mbit/s, svarstid 113 ms.
Pris: 25 kronor per månad i ett år.

Betyg 7 av 10Betyg 7 av 10

AVG

AVG Secure VPN

För dig som hittat en specifik serie du vill sträckkolla kanske den billigaste lösningen är AVG Secure VPN. Här får du använda tjänsten kostandsfritt i en månad innan du behöver betala. Sedan blir det tyvärr desto dyrare, hela 77 kronor i månaden.

Ladda ner AVG Secure vpn här

Snitthastighet amerikansk server: 92 Mbit/s, svarstid 104 ms.
Pris: 77 kronor per månad i ett år.

Betyg 7 av 10Betyg 7 av 10

Expressvpn

Express VPN

Express VPN är en av de exklusivaste vpn-tjänsterna vi har testat och lämnar lite att önska. Här får vi snabba hastigheter på såväl amerikanska som brittiska servrar och åtskomst till både amerikanska Netflix och BBC Iplayer. Föurtom USA och Storbritannien finns det massor av andra länder att surfa ifrån och självklart finns även inbyggd kill switch.

Ladda ner Express vpn här!

Snitthastighet amerikansk server: 80 Mbit/s, svarstid 108 ms.
Pris: Från 76 kronor (8,32 dollar) per månad. Se fler prisalternativ här!

Betyg 7 av 10Betyg 7 av 10