Samsung Galaxy S (2010)

Hösten 2010 kom den första mobilen i Samsungs Galaxy S-serie och vår dåvarande mobilredaktör Daniel Hessel hyllade telefonen ordentligt.

Galaxy

Den var snabb och hade en fantastisk skärm med den mäktiga upplösningen 480x800 pixlar. Den fick dock en del kritik för framför allt den dåliga kameran, och designen var inte helt klockren.

Testet hittar du här.

Samsung Galaxy S2 (2011)

Galaxy S2

"Världens bästa telefon" skrev vi när vi testade Galaxy S2 våren 2011. "Den i särklass bästa Android-telefon du kan köpa idag, och prestanda som sopar banan med allt annat" skrev vår testredaktör Simon Arons. Det är väldigt sällan en produkt kammar hem en 10:a i betyg, men det fick Samsungs mobil.

Läs testet här

Samsung Galaxy S3 (2012)

Galaxy S3

När Galaxy S3 lanserades våren 2012 hade den benhård konkurrens i form av HTC One X, Iphone 4S och LG Optimus 4X. Men S3:an gick segrande ur kampen och även här kammade mobilen hem högsta betyg när vi testade den. "Världens bästa telefon har blivit ännu bättre", skrev mobilredaktör Simon Arons. S3:an stoltserade med 4,8 tums Amoled-skärm, 4-kärnig processor och Android 4 (Ice Cream Sandwich).

Läs testet här

Samsung Galaxy S4 (2013)

Galaxy S4

Att följa upp succén med S2:an och S3:an kan inte ha varit lätt för Samsung, och här blev vår testredaktör en aning besviken över att skillnaden mot föregångsmodellen var ganska liten. Betyget blev ändå en 9:a, och vi noterade givetvis en rad förbättringar. Men det gick ändå inte att komma ifrån att det var svårt att motivera ett köp av en S4:a om man tidigare satt med en Galaxy S3. Samsung hade tappat lite på innovationssidan helt enkelt.

Läs testet här

Samsung Galaxy S5 (2014)

Galaxy S5

Här hände det någonting, Samsung hade förändrat själva designen på Galaxymodellen ganska radikalt och vi gillade inte plastigheten i S5:an. Att prata om en flopp kanske är att ta i, vi gav ändå mobilen en 8:a i betyg, men det var ändå svårt att dölja vår besvikelse. En riktigt bra mobil, men helt plötsligt hade konkurrenterna kört ifrån Samsung på flera punkter. Rubriken vi satte på testet - "Plastig copycat" - säger en del.

Läs testet här

Samsung Galaxy S6 (2015)

Galaxy S6

Förra året kom Samsung äntligen tillbaka, efter ett par år med relativt trista uppdateringar i Galaxyserien. S6:an fick mestadels positiv feedback från vår testredaktör Mattias Inghe, och den kammade hem en 9:a i betyg. Samtidigt introducerades systermodellen S6 Edge. Det enda negativa vi egentligen hade att anmärka på när det gäller Galaxy S6 var den höga prislappen.

Läs testet här

Samsung Galaxy S7 (2016)

Galaxy S7

Många häpnade över att Samsung valde att dissa usb-c-kontakten i förra årets Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge. Så även vår testredaktör, som antagligen hade gett telefonen en strålande 10:a i betyg om porten hört till det modernare snittet.

I övrigt hade vi bara gott att säga om Galaxy S7: Allt från den höga prestandan till den läckra designen och exemplariskt skarpa bildskärmen.

Läs test av Galaxy S7 här.

Samsung Galaxy S8 (2017)

Samsung galaxy s8

Galaxy S7 var nära att knipa toppbetyget, men missade det precis på några punkter. Så kom Galaxy S8 och 10:an var ett faktum. "Galaxy S8 lyckats kombinera stor rymlig skärm med litet behändigt format på ett sätt vi inte riktigt trodde var möjligt", skrev Mattias Inghe i sitt lyriska omdöme av den nya mobilen.

Usb-c, 4 GB arbetsminne och en skärm på 1440x2960 bildpunkter, med 18,5:9 bildförhållande, var några av de saker som imponerade när mobilen släpptes.

Läs testet av Galaxy S8 här.

Samsung Galaxy S9 (2018)

Samsung galaxy s9

Galaxy S8 var en succé för Samsung och varför ändra på ett vinnande koncept? Galaxy S9 påminde mycket om föregångaren, men med ett gäng uppdateringar och förbättringar.

Galaxy S9 innebar inte samma lavin av spektakulära nya egenskaper som Galaxy S8 var, men för den som var ute efter att köpa en ny flaggskeppsmobil så var detta ett absolut toppval.

Läs hela vårt test här

Samsung Galaxy S10

I dag, onsdagen den 20 februari, släpper Samsung den senaste mobilen i serien, Galaxy S10.

Här hittar du allt inför lanseringen av Galaxy S10

Samsung Galaxy S7 SM-G930F 32GB Pris vid test: 6860 kr.

Bästa pris just nu: 2090 kr