Den totala uteffekten har även den ökats från 12 till 15W RMS. Vilket märks! Det går att skruva upp till max utan någon som helst antydan till distorsion eller att basen knäar. Högsta volym är för övrigt riktigt högt och BT6600 fyller utan problem ett större rum med ljuva toner. Begränsningen ligger givetvis i att det är separat högtalare och följaktligen går det inte att få till det äkta stereoljud som två sammankopplade högtalare kan. Men som stand-alone imponerar den.

BT6600
Elementen är placerade runt om för bättre spridning av ljudet.

BT6600 har begåvats med Multipair-funktion som innebär att det går att koppla upp till tre enheter parallellt till högtalaren, en smidig funktion om det är flera som vill agera dj samtidigt. Så fort någon väljer ett nytt spår pausas nuvarande låt och den nya börjar spelas.

Till BT6600 kommer även en laddplatta som står stadigt och det är bara att placera högtalaren så startar laddningen av batteriet, som för övrigt klarar runt 12 timmars uppspelning. Det finns även en ingång för laddning på traditionellt sätt med kabel direkt in i högtalaren, det finns även en usb-utgång för laddning av andra enheter, såsom en smartphone eller platta, något som lillebror BT6000 saknar.

Bra har blivit bättre

BT6600 har alla funktioner och egenskaper för att charma årets kull av spekulanter, ute efter en högtalare i smidigt format och som dessutom tål en del väta. Den är något dyrare än syskonet BT6000 och högtalare i samma storleksklass från flera konkurrenter men den högre prislappen känns ändå skälig med tanke på bättre ljudprestanda samt de nya funktionerna Multipair, laddning av externa enheter och den smidiga laddplattan.Fakta: Philips BT6600

Tillverkare: Philips
Pris: 1 590 kronor
Anslutningar: Bluetooth, NFC, 3,5 mm AUX.
Uteffekt: 2 x 7,5 W RMS
Batteritid: Upp till 12 timmar.
Storlek: 214 mm x 81 mm x 76 mm
Vikt: 0,7 kilo
Övrigt, IPX4-klassad (stänksäker)

                   M3 rekommenderar

Spelar bra och högt, med tanke på storlek
IPX4-klassad
Laddplattan

Vi saknar funktionen för att koppla ihop två högtalare för äkta stereoljud
Något högt pris

Betyg 8 av 10

Sida 2 / 2

Innehållsförteckning

Philips BT6600 Pris vid test: 1579 kr.

Bästa pris just nu: 735 kr