Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2 är spelgiganten Electronic Arts andra försök att ta det framgångsrika mobilspelet Plants vs Zombies till det större formatet. Redan för två år sedan släpptes det allra första tredimensionella intåget och möttes av blandade reaktioner. Rädslan över att det strategiska ”tower defense”-spelet inte skulle fungera som lagbaserat onlineshooter visade sig vara obefogad. Däremot efterlystes matigare innehåll för att väga upp prislappen.

Missa inte: Street Fighter V – en finslipad och underhållande käftsmäll

PvZ2

Samma sak igen? 

I uppföljaren bjuds vi på mer av det roliga. Det handlar alltså fortfarande om att välja mellan växter eller zombies för att sedan eliminera varandra i actionladdade strider sedda ur ett tredjepersonsperspektiv. Och precis som tidigare känns andan från mobilspelet igen. Karaktärerna, ansiktsuttrycken och miljöerna – estetiken representerar verkligen förlagans humoristiska ton rättvist.

Alla dina favoritkaraktärer finns återigen representerade tillsammans med de flesta av karaktärsvarianterna. Ärtbössorna, solrosorna och resten av gänget får denna gång sällskap av helt nya kombattanter – extra anmärkningsbar är exempelvis apelsinkämpen ”Citron” som med ett enkelt knapptryck kan rulla ihop sig till en boll i bästa Metroid-stil. Även zombielaget får tillökning av Stålmannen-inspirerade ”Super Brainz” och en piratsniper, bland andra. Gemensamt för alla, oavsett lag, är att deras nya förmågor adderar ytterligare djup i de redan dynamiska striderna. Med andra ord finns det mycket att lära om, även för erfarna spelare.

PvZ2

Träna upp dina färdigheter

Ett annat välkommet inslag är det nya läget ”Backyard Battleground”, en central hubbvärld som sammankopplar spelets samtliga lägen. Här kan du i lugn och ro göra dig bekant med kontrollen, uppgradera dina karaktärer eller köpa nya tillbehör – allt i säkerhet innanför basens murar. Vill du hellre utforska staden får du räkna med motstånd i form av AI-motståndare samt en och en annan boss. Känner du för att tackla av den minimala storyn finns det även speciella uppdrag att utföra, oavsett om du är zombie eller växt. Eller för all del ta dig an resten av världen via en onlineportal. Allt som allt känns hubben perfekt som uppvärmning inför nätstriderna, men även som ett mer tilltalande alternativ till att slentrianmässigt välja från menyer.

Missa inte: 10 supersnygga spel som krossar ditt grafikkort