Bäst mot andra 

Offlineupplevelsen är visserligen smart sammangjuten, men kärnan i Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2 är ändå de nätbaserade striderna. För det mesta går det förvånansvärt snabbt att koppla upp sig mot andra spelare och striderna flyter på finemang. Däremot finns det ändå tillfällen där matcherna urartar med buggar som följd. När karaktärer blir okontrollerbara vid kritiska ögonblick är det lätthänt att suckandes längta tillbaka till seriens simplare rötter. Turligt nog händer det inte alltför ofta.

Något som definitivt kommer att bidra till spelets livslängd är den ofantliga mängden tillgängliga spellägen. Klassiska lag- och dödsmatcher varvas av med olika varianter av ”fånga flaggan” eller ”övertagning av läger”. Roligast är fortfarande ”Gnome Bomb” där lagen kämpar om att spränga upp varandras läger med en bombriggad gårdstomte.

PvZ2

En grym uppföljare

Liksom sin föregångare lever Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2 mycket på sin smidiga och lättillgängliga spelkontroll. De få, i jämförelse med övriga spel i genren, extrafunktionerna är enkla att lägga på minnet. Att enbart fokusera på det mest basala är ett drag som definitivt kan locka över spelare från andra läger. Spelare som exempelvis inte känner sig bekväma med actionspel men som samtidigt är obotliga fans av de mer traditionella Plants vs. Zombies-spelen.

På minuskontot har vi frånvaron av grafiska uppdateringar. Eller om de M3 rekommenderarnu existerar så är de svåra att märka av. Å andra sidan känns det som en petitess, när upplevelsen känns så pass komplett annars. Nytillskotten, med ”Backyard Battleground” i spetsen, visar att Electronic Arts verkligen tagit till sig kritiken och levererar med Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2 ett fullskaligt actionspel värd namnet. Om du missade föregångaren, eller avstod på grund av det vaga innehållet, är detta en ypperlig chans att hoppa på tåget.


Genre: Action
Lansering: Ute nu
Plattform: Playstation 4, Xbox One, Windows
Testad plattform: Playstation 4

CDON köpknapp


Klockren kontroll.
Mer offlineinnehåll denna gång.
Charmigt och estetiskt tilltalande…


… men grafiskt svårt att urskilja från föregångaren.

Betyg 4 av 5