Titel: Better Call Saul
Genre: Drama
Seriepremiär: 2015
Tjänst: Netflix (premiär i februari för andra säsongen).

”Är du fortfarande moraliskt flexibel?” Mike Ehrmentraut (Jonathan Banks) ställer frågan till Jimmy McGill (Bob Odenkirk). I den första säsongen fick vi veta att Jimmys moral var anpassningsbar även innan han blev Saul. Icke desto mindre har han nu fått chansen att styra in på dygdens smala väg hos advokatfirman Davis & Mane. Och bli en riktig advokat. Bli god. Men är det ett rättskaffens liv i den mjuka läderstolen vid det stora designade skrivbordet som passar Jimmy? ”Var och när?” är det enda som Jimmy McGill/Saul Goodman vill veta när han besvarar.

Missa inte: Fem streamingaktuella äventyrsfilmer du inte får missa

Vägen ligger utstakad i den andra säsongen med världens mest pålitliga advokat vad gäller att leverera oneliners, hemska kostymer och fula juridiska knep. Faktiskt ligger det också i frågans natur, alltså den som Jimmy besvarar Mikes fråga med. För var, när, varför och hur transformeras Jimmy McGill till Saul Goodman och kliver in på den moraliska flexibilitetens bana?

BCS

Vi fortsätter där vi lämnade Jimmy, Chuck, Mike och Kim i den första säsongen. Med både sårade känslor och spirande kärleksliv – och kuriosa sidohistorier. Men insatsen blir högre för Jimmy McGill, som får svårare och svårare att fullfölja drömmen om att både visa sin bror att han kan bli en älskad och laglydig advokat, få förhållandet med Kim Wrexler (Rhea Seehorn) att fungera och samtidigt dribbla runt med lite småkriminella grejer på sidan. Det fungerar i Jimmys eget huvud, men i praktiken kommer det självfallet att ske en kollision förr eller senare. Vi känner redan till historiens slut, tack vare Breaking Bad, men vägen dit är fortfarande väldigt dimhöljd.