Det finns mängder av tv-serier, men vilka är värda din tid? Här listar vi riktigt bra serier på svenska Netflix, både gamla och nya serier – som du bara måste se!

Bästa serierna på svenska Netflix just nu

Läs även: Kommande serier på Netflix

Netflix Original betyder att serien producerats av Netflix och att du kan se alla säsonger på Netflix, de plockas inte heller bort efter en viss tid.

Missa inte: 12 nr av PC för Alla + hörlurar eller högtalare från JBL för endast 999 kr!


Snabba Cash säsong 2 (Netflix Original)

Snabba Cash säsong 2

Svenska storsuccén som till och med fått brittiska komikern Ricky Gervais på fall. Leya gör sitt bästa för att lyckas som entreprenör samtidigt som hon försöker uppfostra sin son Sami på egen hand. Men hon inser snart att hon måste välja hur långt hon är villig att gå för att lyckas. Om du är orolig för att du redan ska veta vad som händer, för att du sett filmen med Joel Kinnaman från 2010, kan vi försäkra dig om att så inte är fallet, det här är en väldigt annorlunda tolkning av Jens Lapidus bok med samma namn.

Nu har säsong två släppts och vi får äntligen se vad som hände efter den spänande säsongsavslutningen från del ett.

Genre: Svenskt drama
Gå till serie: Netflix


Cyberpunk: Edgerunners

Cyberpunk: Edgerunners

En vuxen animé-serie som bygger på världen som spelet med samma namn skapade. Men där spelet möttes av massiv kritik på grund av buggar och uteblivna delar av den utlovade historien, har Cyberpunk Edgerunners hyllats vitt och brett. Följ med in i en Bladerunner-liknande framtid där kroppsdelar kan förbättras med hjälp av teknik.

Genre: Framtid, anime
Se Cyberpunk: Edgerunners på Netflix


Manifest

Manifest

191 passagerare och deras flygplan försvinner spårlöst från en flygning mellan Jamaica och USA. Plötsligt, fem och ett halvt år senare, dyker planet upp igen. För passagerarna har ingen tid alls passerat. Men det är inte de största mysteriet. De börjar alla höra märkliga röster och se oförklarliga visioner.

Det här är en spännande serie, men snarare för dig som gillar långlivade dramaserier med mystiska inslag än för dig som gillar renodlade, genomtänkta mysterier.

Genre: Drama, mysterium
Se Manifest på Netflix


Rick and Morty

Rick and Morty

Succéserien Rick and Morty är tillbaka med en sjätte säsong. Följ Morty och hans galna farfar Rick när de ännu en gång ger sig ut på vilda äventyr i universum. Rick är en vetenskapsman som kan bygga i princip vad som helst, och med sin portal-pistol kan de färdas var och när som helst. Varje avsnitt är fullpackat av bisarra karaktärer, smart humor och nya äventy. Inte en tråkig stund!

Genre: Komedi
Se Rick and Morty på Netflix


Peaky Blinders

Peaky Blinders

Kritikerrosad brittisk serie som utspelar sig under 1900-talet i Birmingham, England. I serien får du följa den brittiska maffialiknande familjen Peaky Blinders, löst baserad på ett verkligt gäng. Med den ambitiöse bossen Tommy Shelby (Cilian Murphy) växer sig gänget allt starkare och sprider sig utanför Birmingham.

Betyg IMDB: 8,8/10
Se Peaky Blinders på Netflix


The Sandman

The Sandman

En fantasyserie som följer Morpheus, eller kungen av alla drömmar, som tillfångatas och hålls inspärrad i ett sekel. När han lyckas fly måste han återställa ordningen i världen. Men det finns onda krafter som motarbetar honom.

The Sandman bygger på en serietidning som gavs ut av DC Comics under 1989-1996. Serien har fått ett varmt mottagande från fans av originalserien och många har hyllat rollbesättningen.

Betyg IMDB: 7,8 av 10
Se Sandman på Netflix


All of us are dead

All of us are dead

Efter Squidgame har koreanska filmer och serier skjutit i taket av popularitet. Men långt innan Squidgame kom en annan koreansk film som hyllades brett – Train to Busan. En riktigt välgjord zombierulle. All of us är en serie på samma tema – zombier. Den här gång i en skola där studenterna tvingas samarbeta för att överleva.

Betyg IMDB: 7,5/10
Se All of us are dead på Netflix


Better Call Saul

Better Call Saul

Den här spinnoff-serien till den hyllade serien Breaking Bad är nu inne på sin sjätte säsong. Jimmy McGill (Bob Odenkirk) är en före detta bedragare som bestämmer sig för att bli en respektfull advokat. Gillade du Breaking Bad är den här serien ett måste.

Betyg IMDB: 7,5/10
Se Better Call Saul på Netflix


Love death robots

Love death robots

Detta är inte en serie i vanlig bemärkelse, utan istället fristående korta avsnitt gjorda av olika kreatörer. De flesta delarna är riktigt bra och välgjorda. De du inte fastnar för är det bara att hoppa över. Tre säsonger finns nu att se.

Betyg IMDB: 8,4/10
Se Love death robots på Netflix


Space Force

Space Force

USA skapar sin första millitära gren med fokus på rymden – Space Force. En lättsam och lättsmält komediserie. Med skådespelare som Steve Carell, John Malkovich och Ben Schwartz kan du räkna med mycket knäpp humor.

Betyg IMDB: 6,7/10
Se Space Force på Netflix


Formula 1: Drive to Survive (Netflix Original)

Formula 1

Undrar du också varför alla kollar på Formel 1 nu för tiden? Här har du en stor del av svaret. Sedan Netflix släppte första säsongen av serien Drive to Survive, som ger en unik inblick i vad som egentligen händer i de olika stallen inför världsmästerskapet 2018, har allt fler introducerats till det drama som sker, inte bara på banan utan även i kulisserna. Nu finns fyra säsonger av serien tillgänglig, varav vi i den senaste säsongen bland annat får följa den olidligt spännande kampen mellan den regerande världsmästaren Lewis Hamilton och utmanaren Max Verstappen.

Gå till serie: Netflix
Genre: Dokumentär


Shadow and Bone (Netflix Original)

Shadow and Bone

Längtar du efter en äkta fantasy-serie i väntan på en ny säsong av The Witcher? Här kastas vi direkt in i handlingen i ett främmande land som klyvts mitt itu av en reva fylld med fasansfulla monster. När kartritaren Alina upptäcker att hon bär på magiska krafter som kan ena landet en gång för alla blir hon plötsligt ett attraktivt byte för flera olika parter. Vem kan hon egentligen lita på?

Gå till serie: Netflix
Genre: Fantasy, äventyr


Bakom hennes ögon (Netflix Original)

Behind her eyes

Louise jobbar som receptionist på en terapeutmottagning och inleder en flört med sin chef, den nyinflyttade, karismatiska David. Samtidigt blir hon nära vän med Davids fru Adele, som hjälper Louise hantera sina återkommande mardrömmar. Sakta men säkert inser hon att allt inte står rätt till hos Adele, som har ett förflutet på en psykiatrisk klinik. En psykologisk thriller där gränsen mellan dröm och verkligenhet suddas ut och vi aldrig kan vara säkra på vem som talar sanning.

Gå till serie: Netflix
Genre: Thriller, drama


Kärlek och anarki (Netflix Original)

Kärlek och anarki

Sofie jobbar som digital konsult och lever ett till synes perfekt liv sin familj i en flott lägenhet i innerstan. När hon får i uppdrag att digitalisera ett bokförlag stöter hon på den unga Max, som utmanar henne till att göra den ena vågade saken efter den andra. Snart inleds en utmanande relation samtidigt som Sofies privatliv raseras av en instabil pappa och dotter. Det här är en av våra absoluta favoritserier som kommit ut på Netflix från Sverige under de senaste åren.

Gå till serie: Netflix
Genre: Drama, komedi


Lupin (Netflix Original)

Lupin

Saknar du serier som Sherlock eller Elemantary? Då har vi nästa actionfyllda detektivserie för dig! Efter att ha växt upp i orättvisa beslutar sig Assane för att ta saken i egna händer. Tillsammans med kontakter i den undre världen bestämmer han sig för att sno ett nästintill ovärderligt halsband. Men vad har han för underliggande motiv egentligen? En fascinerande serie där alla, inklusive tittaren, hålls på tå, konstant ovetande om Assanes nästa drag.

Gå till serien: Netflix
Genre: Action, deckare


Familjen Bridgerton (Netflix Original)

Familjen Bridgerton

I ett alternativt 1800-tal där människor inte delas upp till följd av hudfärg eller etnicitet ska årets debuterande kvinnor visas upp för allmänheten i hopp om att hitta en passande match. Daphne Bridgerton väljs ut av drottningen som den mest lovande av dem alla, men en överbeskyddande storebror sätter käppar i hjulet för hennes plan att hitta sitt livs stora kärlek. Samtidigt lyckas den mystiska Lady Whistleton få reda på allt skvaller och sprida det till resten av societeten…

Gå till serien: Netflix
Genre: Drama


The Queens Gambit (Netflix Original)

Queens Gambit

Serien som fick hela världen att börja spela schack! Beth växer upp på barnhem och lyckas fly sin olyckliga tillvaro med hjälp av ett stadigt intag av dämpande droger och schackmatcher med vaktmästaren. Efter att hon som tonåring blir adopterad uppmärksammas hon snart som en lovande talang och vinner mästerskap efter mästerskap, samtidigt som hennes traumatiska uppväxt gör sig påmind.

Gå till serien: Netflix
Genre: Drama


Unorthodox (Netflix original)

Unorthodox

Esther växer upp i ett ortodoxt judiskt trossamfund i New York. En dag beslutar hon sig för att lämna sitt arrangerade äktenskap och skapar sig ett nytt liv i Berlin. Men att börja om från början är allt annat än enkelt.

Gå till serien: Netflix
Genre: Drama


The Witcher (Netflix Original)

Witcher

Henry Cavill (Man of Steel) intar rollen som den plågade monsterjägaren Geralt i serien The Witcher, baserad på bok- och spelserien med samma namn. Här får vi följa när Geralt kämpar för sin överlevnad i den allt mer ondskfulla världen och samtidigt försvarar en ung prinsessa med magiska krafter.

Gå till serien: Netflix
Genre: Fantasy


Comedians in cars getting coffee

Comedians

Komikerlegenden Jerry Seinfeld tar en liten annorlunda vinkel på det traditionella talkshow-formatet. I varje program intervjuar han här en populär komiker medan de kör runt i en anmärkningsvärd bil för att leta efter någonstans att ta en kopp kaffe. Ett avslappnat och mysigt sätt att lära känna våra favoritkomiker!

Gå till serien: Netflix
Genre: Komedi


The It-crowd

IT Crowd

Att jobba på it-avdelningen kan vara pressande. Som tur är tar de anställda på det kontoret det mesta med en klackspark. De kan istället fördriva tiden i källaren med att hitta på fiffiga lösningar på andra problem samt ställa till med hyss för varandra för att få tiden att gå. En äkta brittisk humorserie som passar perfekt att stäckkolla!

Gå till serien: Netlix
Genre: Humor


I Am Not Okay With This (Netflix Original)

I am not ok

Att gå igenom högstadiet är inte lätt för någon. Men det blir inte mer hanterbart av att dessutom sörja sin pappa och samtidigt försöka parera begynnande, övernaturliga krafter. Detta tonårsdrama utöver det vanliga kommer från skaparna av succéserierna Stranger Things och The End of The F***ing World.

Gå till serie: Netflix
Genre: Drama, humor


The Crown (Netflix Original)

The Crown

Dramaserien som följer Storbritanniens kungahus med drottning Elizabeth i spetsen, från hennes kröning i första säsongen och framåt. En oväntat intim och välgjord inblick i vad som händer i Buckingham Palace.

Gå till serie: Netflix
Genre: Drama


Brooklyn Nine-Nine

Brooklyn nine nine

Jake Peralta är inte den bäst organiserade poliskommissarien, men definitivt en av de mest ambitiösa. Med stora drömmar om att bli actionhjälte räddar han tillsammans med sina lika unika kollegor Brooklyns gator från brottslingar.

Gå till serie: Netflix
Genre: Humor


Störst av allt (Netflix Original)

Netflix första, helsvenska tv-serie. Störst av allt är baserad på Malin Persson Giolitos succéroman med samma namn, och inleds i efterdyningarna av en skolskjutning i en gymnasieskola i Djursholm.

Störst av allt

I centrum står 18-åriga Maja Norberg, som häktas på sannolika skäl för det blodiga dådet. Vad ledde fram till händelserna – och är Maja verkligen skyldig? En modern generationsroman som bör ses av alla som älskar rättegångsthrillers, svårjobbade kärleksrelationer och festande i överklassvillor.

Gå till serie: Netflix
Genre: Ungdomsthriller


Big Mouth (Netflix Original)

Även i den här tecknade tv-serien bjuds det på tonårsproblem, men skildrade på ett långt mer humoristiskt sätt än i ovanstående exempel.

Big Mouth

Big Mouth gjorde Netflix-succé med sin sylvassa humor, öppensinniga skildring av pubertetsproblem och "hormonmonstren" som hjälper och stjälper för alla inblandade karaktärer. Röstskådespeleriet är fenomenalt roligt och nästan i klass med Family Guy och South Park, enligt oss. Avsnitten kommer i form av klädsamt binge-vänliga 25-minutersmunsbitar som är lätta att fastna framför.

Gå till serie: Netflix
Genre: Tecknad ungdomskomedi för vuxna


After Life (Netflix Original)

Ricky Gervais är en komedimästare, men kan även bemästra mer allvarliga skildringar av livets upp- och nedgångar.

After Life

After Life är en hyfsat ny, brittisk svart komedi där vi får följa den bittre och livströtte änklingen Tony som försöker hantera ett liv i sorg på ett extremt destruktivt sätt. Som "journalist" på en lokalblaska kommer han i kontakt med många olika typer av människor som alla har olika inställning till livet. Kan han lära sig något av dem och orka gå vidare med sitt liv? En härlig cocktail av skratt och tårar!

Gå till serie: Netflix
Genre: Svart komedi


Russian Doll (Netflix Original)

En serie på samma tema som den klassiska filmen Groundhog Day med Bill Murray.

Bästa serier Netflix Russian Doll

I Russian Doll får vi följa den syniska hipstertjejen Nadia Vulvokov, spelad av Natasha Lyonne, som dör och vaknar upp på samma fest varje dag. Hennes försök att ta sig ur tidsloopen förändrar världen varje gång hon vaknar upp.

Gå till serie: Netflix
Genre: Komedi, mysterium


Video: Smarta inställningar för Netflix du bör känna till


Mer streaming: