Mer om streaming:

Läs även: Kommande serier på Netflix

Det finns mängder av tv-serier, men vilka är värda din tid? Här listar vi riktigt bra serier på svenska Netflix, både gamla och nya serier – som du bara måste se!

Missa inte: 12 nr av PC för Alla + hörlurar eller högtalare från JBL för endast 999 kr!

Netflix Original betyder att serien producerats av Netflix och att du kan se alla säsonger på Netflix.

Unorthodox

Unorthodox (Netflix original)

Esther växer upp i ett ortodoxt judiskt trossamfund i New York. En dag beslutar hon sig för att lämna sitt arrangerade äktenskap och skapar sig ett nytt liv i Berlin. Men att börja om från början är allt annat än enkelt.

Gå till serien: Netflix
Genre: Drama


Witcher

The Witcher (Netflix Original)

Henry Cavill (Man of Steel) intar rollen som den plågade monsterjägaren Geralt i serien The Witcher, baserad på bok- och spelserien med samma namn. Här får vi följa när Geralt kämpar för sin överlevnad i den allt mer ondskfulla världen och samtidigt försvarar en ung prinsessa med magiska krafter.

Gå till serien: Netflix
Genre: Fantasy


Community

Community

I denna klassiska humorserie från 2010-talet får vi följa ett gäng udda karaktärer som bildar en studiecirkel på universitetet. I rollerna ser vi bland annat Alison Brie, Ken Jeong och Donald Glover.

Gå till serien: Netflix
Genre: Humor


Merlin

Merlin

Ett helt nytt sätt att uppleva legenderna från Albeon, riket där prins Arthur sitter på tronen med sin så lojala trollkarl Merlin vid sin sida. Här får vi bland annat veta hur Morgana blev ond och hur det där svärdet egentligen hamnade i stenen. En episk berättelse som passar för alla åldrar!

Gå till serien: Netflix
Genre: Fantasy


Comedians

Comedians in cars getting coffee

Komikerlegenden Jerry Seinfeld tar en liten annorlunda vinkel på det traditionella talkshow-formatet. I varje program intervjuar han här en populär komiker medan de kör runt i en anmärkningsvärd bil för att leta efter någonstans att ta en kopp kaffe. Ett avslappnat och mysigt sätt att lära känna våra favoritkomiker!

Gå till serien: Netflix
Genre: Komedi


Orphan Black

Orphan Black

Sarah har hamnat i samhällets utkant och hankar sig fram i tillvaron på stadens gator. När hon ser en kvinna som är kusligt lik henne själv ta sitt eget liv dras hon in i en jättelik konspiration. Vem är hon egentligen?

Gå till serien: Netlix
Genre: Thriller/Drama


IT Crowd

The It-crowd

Att jobba på it-avdelningen kan vara pressande. Som tur är tar de anställda på det kontoret det mesta med en klackspark. De kan istället fördriva tiden i källaren med att hitta på fiffiga lösningar på andra problem samt ställa till med hyss för varandra för att få tiden att gå. En äkta brittisk humorserie som passar perfekt att stäckkolla!

Gå till serien: Netlix
Genre: Humor


I am not ok

I Am Not Okay With This (Netflix Original)

Att gå igenom högstadiet är inte lätt för någon. Men det blir inte mer hanterbart av att dessutom sörja sin pappa och samtidigt försöka parera begynnande, övernaturliga krafter. Detta tonårsdrama utöver det vanliga kommer från skaparna av succéserierna Stranger Things och The End of The F***ing World.

Gå till serie: Netflix
Genre: Drama, humor


Love is blind

Love is Blind (Netflix Original)

Ingen kan väl ha missat Love is Blinds intåg i vårt popkulturella medvetande? 30 personer får blinddejta, det vill säga prata med varandra på varsin sida om en vägg, helt utan att veta hur den andra ser ut. För att få träffa varandra måste de förlova sig. Under månaden som leder fram till bröllopet får de presenteras för sina respektive familjer och vänner, samt konfronteras med vad som händer med deras relation ute i verkliga världen.

Gå till serie: Netflix
Genre: Dokusåpa


Criminal

Criminal (Netflix Original)

En polisstation måste få fram ett erkännande från misstänkta, men klockan tickar och kollegorna har dessutom sina egna relationer sinsemellan att handskas med. Varje avsnitt presenteras vi med ett nytt, intressant fall med en oväntad utgång. Det här konceptet blev så populärt att Netflix producerade det i hela fyra länder: Storbritannien, Spanien, Frankrike och Tyskland.

Gå till serie: Netflix
Genre: Deckare


The Crown

The Crown (Netflix Original)

Dramaserien som följer Storbritanniens kungahus med drottning Elizabeth i spetsen, från hennes kröning i första säsongen och framåt. En oväntat intim och välgjord inblick i vad som händer i Buckingham Palace.

Gå till serie: Netflix
Genre: Drama


Brooklyn nine nine

Brooklyn Nine-Nine

Jake Peralta är inte den bäst organiserade poliskommissarien, men definitivt en av de mest ambitiösa. Med stora drömmar om att bli actionhjälte räddar han tillsammans med sina lika unika kollegor Brooklyns gator från brottslingar.

Gå till serie: Netflix
Genre: Humor


Broadchurch

Broadchurch

I lilla staden Broadchurch hittas en pojke mördad på stranden. Vid närmare undersökning nystas en rad underliggande mysterier upp. Brittiska succéserien med David Tennant, kanske mest känd från Doctor Who, och Olivia Colman, känd från bland annat The Crown och The Favourite, i huvudrollerna.

Gå till serie: Netflix
Genre: Deckare