Missa inte:

Läs även: Kommande serier på Netflix


TV-serier finns det i dag mängder av. Men vilka är värda din tid? Här listar vi bra serier på svenska Netflix, både gamla och nya serier – som du bara måste se!

Missa inte: 12 nr av PC för Alla + hörlurar eller högtalare från JBL för endast 999 kr!

Netflix original betyder att serien producerats av Netflix och att du kan se alla säsonger på Netflix.


Maniac

1. Maniac (Netflix original)

Två främlingar (spelade av Jonah Hill och Emma Stone) möts när de tas in för ett testprogram för en ny typ av drog som ska hjälpa traumatiserade komma över sina minnen. Under programmets gång kopplas de upp till en dator där de drömmer sig igenom diverse universum. Föga anar de att maskinen bakom det hela är en känslosam artificiell intelligens på gränsen till sammanbrott. En skruvad, invecklad, vacker och välgjord serie som inte riktigt liknar någonting annat.

Gå till serien: Netflix
Säsonger: 1
IMDB-betyg: 7,9


Dark Tourism

2. Mörk turism (Netflix original)
Hemsökta skogar, radioaktiva städer, och vodoo-ritualer. Vad är det som är så spännande med ockulta, läskiga och lite udda fenomen? Journalisten David Ferrier tar med oss till platser över hela världen och undersöker det annorlunda och ofta makabra. Ett måste för dig som till exempel tycker om Louis Theroux dokumentärer (inte bara för att de två journalisterna är kusligt lika).

Gå till serien: Netflix
Säsonger: 1
IMDB-betyg: 7,6

Sex Education

3. Sex Education (Netflix original)
Otis är 16 år och är mer eller mindre osynlig i sin klass. Fram tills han hjälper en klasskompis med att komma över sina sexuella problem. Plötsligt blir han klassens sexolog. Till sin hjälp har han sin bästa vän Eric, sin hemliga kärlek Maeve och en livstil som son till en av landets mest framträdande sex- och samlevnadsexperter. En mysig serie med hög igenkänningsfaktor som faktiskt är riktigt underhållande och stundtals oväntad.

Gå till serien: Netflix
Säsonger: 1
IMDB-betyg: 8,5

Marie Kondo

4. Konsten att städa med Marie Kondo (Netflix original)
Serien som rensat ut våra garderober, byrålådor och andra skrymslen! Marie Kondo slog igenom för några år sedan med sin bok Den livsförändrande magin med att städa. Nu har hon även en egen serie på Netflix där hon hjälper ett hushåll i taget att städa igenom sina hem. En potentiellt livsförändrande serie.

Gå till serien: Netflix
Säsonger: 1
IMDB-betyg: 6,7


End of the fucking world

5. End of the f***ing world (Netflix original)

James är 17 år gammal och ganska säker på att han är en psykopat. Nästa självklara steg i hans personliga utveckling, efter att ha tagit livet av diverse smådjur, är så klart att mörda en människa. När Alyssa börjar i James klass ter hon sig som det perfekta offret. Tillsammans ger de sig ut på äventyr undan rättvisan för att hitta Alyssas pappa. En annorlunda serie med en uppfriskande mörk ton som dryper av torr humor. Än så länge finns bara första säsongen tillgänglig på Netflix, men andra säsongen förväntas bli tillgänglig under året.

Gå till serien: Netflix
Säsonger: 1
IMDB-betyg: 8,2


Explained

6. Explained (Netflix original)

Vad har e-sport, tattueringar och cricket gemensamt? De har alla varsitt avsnitt dedikerat till just sitt ämne på Netflixs serie Explained i samband med Vox. Som titeln antyder får vi här ett ämne förklarat för oss, kort och koncist men ändå mer utförligt och framförallt pedagogiskt än vi fått tidigare.

Gå till serien: Netflix
Säsonger: 1
IMDB-betyg: 7,9


Bästa serier Netflix Dark
Se trailer för Dark

7. Dark (Netflix original)

Dark är en uppfriskande originell serie där handlingen kretsar kring mystiska händelser i en tysk stad. En pojke försvinner och det blir början på en serie händelser som alla på något sätt är sammankopplade. Vad har försvinnandet att göra med en annan pojke som försvann för 33 år sedan? Vad döljer sig i grottan i skogen? Och varför blinkar alla lampor i staden från och till?

Det här är en spännande serie som är inspelad i Tyskland med tyska skådespelare. Ett skönt avbrott från allt Hollywood-producerat, men också en väldigt spännande serie.

Gå till serien: Netflix
Säsonger: 1
IMDB-betyg: 8,8

Stranger
Foto: YoutubeTrailer för Stranger

8. Stranger

Vi på redaktionen har en fäbless för koreansk film och tv, och fantastiska Stranger är inget undantag. I den här noir-kriminalaren följer vi åklagaren Hwang Shi-mok, som på grund av en hjärnskada saknar all form av empati. Det leder till såväl effektivitet och socialt trubbel i jakten på mördare i Seouls undre värld.

Gå till serien: Netflix
Säsonger: 1
IMDB-betyg: 8,9


Designated Survivor
Foto: YoutubeTrailer för Designated Survivor

9. Designated Survivor (Netflix original)

I en alternativ verklighet slås USA i spillror av ett bombdåd som tar livet av den sittande presidenten och (nästan) hela kabinettet. Kvar blir Thomas Kirkman (Kiefer Sutherland), en nyligen sparkad bostadspolitiker och "utsedd överlevare", som tvingas in i presidentämbetet i en extremt turbulent tid. Konspirationer och mord avlöser varandra på löpande band. Klarar Kirkman biffen att ena USA på nytt?

Gå till serien: Netflix
Säsonger: 2 (säsong 2 uppdateras med nytt avsnitt varje vecka)
IMDB-betyg: 7,9


The Fall
Foto: YoutubeTrailer för The Fall

10. The Fall (Netflix original)

Ett mörkt och rått seriemördardrama med Fifty Shades-hunken Jamie Dornan i huvudrollen. Jakten på The Belfast Strangler följs både ur gärningsmannens och polisens perspektiv. Gillian Andersson är fullkomligt lysande i rollen som kriminalkommissarie Stella Gibson!

Gå till serien: Netflix
Antal säsonger: 3
Betyg IMDB: 8,2