Mer om streaming:

Läs även: Kommande serier på Netflix

Det finns mängder av tv-serier, men vilka är värda din tid? Här listar vi riktigt bra serier på svenska Netflix, både gamla och nya serier – som du bara måste se!

Missa inte: 12 nr av PC för Alla + hörlurar eller högtalare från JBL för endast 999 kr!

Netflix Original betyder att serien producerats av Netflix och att du kan se alla säsonger på Netflix.

I am not ok

I Am Not Okay With This (Netflix Original)

Att gå igenom högstadiet är inte lätt för någon. Men det blir inte mer hanterbart av att dessutom sörja sin pappa och samtidigt försöka parera begynnande, övernaturliga krafter. Detta tonårsdrama utöver det vanliga kommer från skaparna av succéserierna Stranger Things och The End Of The F***ing World.

Gå till serie: Netflix
Genre: Drama, humor


Love is blind


Love Is Blind (Netflix Original)

Ingen kan väl ha missat Love Is Blinds intåg i vårt popkulturella medvetande? 30 personer får blinddejta, det vill säga prata med varandra på varsin sida om en vägg, helt utan att veta hur den andra ser ut. För att få träffa varandra måste de förlova sig. Under månaden som leder fram till bröllopet får de presenteras för sina respektive familjer och vänner, samt konfronteras med vad som händer med deras relation ute i verkliga världen.

Gå till serie: Netflix
Genre: Dokusåpa


Criminal

Criminal (Netflix Original)

En polisstation måste få fram ett erkännande från misstänkta, men klockan tickar och kollegorna har dessutom sina egna relationer sinsemellan att handskas med. Varje avsnitt presenteras vi med ett nytt, intressant fall med en oväntad utgång. Det här konceptet blev så populärt att Netflix producerade det i hela fyra länder: Storbritannien, Spanien, Frankrike och Tyskland.

Gå till serie: Netflix
Genre: Deckare


The Crown

The Crown (Netflix Original)

Dramaserien som följer Storbritanniens kungahus med drottning Elizabeth i spetsen, från hennes kröning i första säsongen och framåt. En oväntat intim och välgjord inblick i vad som händer i Buckingham Palace.

Gå till serie: Netflix
Genre: Drama


Brooklyn nine nine

Brooklyn Nine-Nine

Jake Peralta är inte den bäst organiserade poliskommissarien, men definitivt en av de mest ambitiösa. Med stora drömmar om att bli actionhjälte räddar han tillsammans med sina lika unika kollegor Brooklyns gator från brottslingar.

Gå till serie: Netflix
Genre: Humor


Broadchurch

Broadchurch

I lilla staden Broadchurch hittas en pojke mördad på stranden. Vid närmare undersökning nystas en rad underliggande mysterier upp. Brittiska succéserien med David Tennant, kanske mest känd från Doctor Who, och Olivia Colman, känd från bland annat The Crown och The Favourite, i huvudrollerna.

Gå till serie: Netflix
Genre: Deckare


Störst av allt (Netflix Original)

Netflix första, helsvenska tv-serie. Störst av allt är baserad på Malin Persson Giolitos succéroman med samma namn, och inleds i efterdyningarna av en skolskjutning i en gymnasieskola i Djursholm.

Störst av allt

I centrum står 18-åriga Maja Norberg, som häktas på sannolika skäl för det blodiga dådet. Vad ledde fram till händelserna – och är Maja verkligen skyldig? En modern generationsroman som bör ses av alla som älskar rättegångsthrillers, svårjobbade kärleksrelationer och festande i överklassvillor.

Gå till serie: Netflix
Genre: Ungdomsthriller


Big Mouth (Netflix Original)

Även i den här tecknade tv-serien bjuds det på tonårsproblem, men skildrade på ett långt mer humoristiskt sätt än i ovanstående exempel.

Big Mouth

Big Mouth gjorde Netflix-succé med sin sylvassa humor, öppensinniga skildring av pubertetsproblem och "hormonmonstren" som hjälper och stjälper för alla inblandade karaktärer. Röstskådespeleriet är fenomenalt roligt och nästan i klass med Family Guy och South Park, enligt oss. Avsnitten kommer i form av klädsamt binge-vänliga 25-minutersmunsbitar som är lätta att fastna framför.

Gå till serie: Netflix
Genre: Tecknad ungdomskomedi för vuxna


After Life (Netflix Original)

Ricky Gervais är en komedimästare, men kan även bemästra mer allvarliga skildringar av livets upp- och nedgångar.

After Life

After Life är en hyfsat ny, brittisk svart komedi där vi får följa den bittre och livströtte änklingen Tony som försöker hantera ett liv i sorg på ett extremt destruktivt sätt. Som "journalist" på en lokalblaska kommer han i kontakt med många olika typer av människor som alla har olika inställning till livet. Kan han lära sig något av dem och orka gå vidare med sitt liv? En härlig cocktail av skratt och tårar!

Gå till serie: Netflix
Genre: Svart komedi


The Punisher (Netflix Original)

De uppskattade Marvel-serierna har redan fått sin dödsdom på Netflix, och den senaste säsongen av Punisher är en av de sista vi kan vänta oss på plattformen. Ett måste om du gillar lite mörkare och mer verklighetsnära superhjälteskildringar.

The Punisher

Även i säsong 2 får vi givetvis stifta bekantskap med stenhårde Frank Castle, som tvingas kämpa mot såväl yttre som inre demoner i jakt på vad han anser vara rättvisa i ett New York som hemsöks av tung kriminalitet.

Gå till serie: Netflix
Genre: Superhjälte-action


The OA (Netflix Original)

En ganska komplicerad "hata eller älska"-serie som slår an en mystisk ton direkt när sedan länge försvunna Prarie plötsligt återvänder till civilisationen.

The OA

Var har hon befunnit sig? Hur kan Prarie, som varit blind sedan hon var liten, plötsligt se igen? Och har de fruktansvärda händelser hon tvingats genomgå gjort henne farlig för sin omgivning? Första säsongen kom 2016, och det är alltså först tre år senare som Brit Marling (som också spelar Prarie) tagit på sig att berätta den spännande fortsättningen i säsong 2. Tyvärr blir det inga fler säsonger efter det.

Gå till serie: Netflix
Genre: Mystikdrama


Santa Clarita Diet (Netflix Original)

En något annorlunda tolkning av zombie-genren.

Santa Clarita Diet serie Netflix

Mäklaren Sheila bor med sin man Joel i Santa Clarita, Californien, där de båda jobbar som mäklare. När Sheila plötsligt förvandlas till en zombie ställs livet på ända. Familjen tvingas nu försöka leva ett normalt medelklassliv, samtidigt som Sheila knaprar i sig människoöron som snacks.

Trailer

Gå till serie: Netflix
Genre: Komedi


Love Death + Robots

En samling fristående animerade kortfilmer där den enda gemensamma nämnaren är att varje avsnitt på ett eller annat sätt är sci-fi-inspirerat.

Bästa serier Netflix Love death robots

Serien kan närmast liknas vid en tecknad version av Black Mirror, men med mycket mer våld, blod, naket – och katter.

Trailer

Gå till serie: Netflix
Genre: Sci-fi


Arrested Development (Netflix Original)

Du har väl inte missat att den sista säsongen av den populära serien Arrested Development släppts på Netflix?

Arrested development serier netflix

Följ den extremt dysfunktionella familjen Bluth och deras märkliga förehavanden. Då Michael är den enda i familjen som har något som kan kallas känsla för ansvar och moral, tvingas han ta över familjens företag när pappan åker i fängelse. Men då alla i familjen är helt inkompetenta är det inte det lättaste uppdraget.

Gå till serie: Netflix
Genre: Komedi


Russian Doll (Netflix Original)

En serie på samma tema som den klassiska filmen Groundhog Day med Bill Murray.

Bästa serier Netflix Russian Doll

I Russian Doll får vi följa den syniska hipstertjejen Nadia Vulvokov, spelad av Natasha Lyonne, som dör och vaknar upp på samma fest varje dag. Hennes försök att ta sig ur tidsloopen förändrar världen varje gång hon vaknar upp.

Gå till serie: Netflix
Genre: Komedi, mysterium


Wild Wild Country (Netflix Original)

Prisbelönade dokumentärserien om den indiske gurun Bhagwan Shree Rajneesh följare i det så kallade Rajneeshpuram-kollektivet i Oregon i USA.

Wild Wild Country

I serien får vi följa hur diverse konflikter uppstår gentemot den amerikanska staten, men även följarna emellan. En välgjord serie med otroligt intressanta berättelser från personerna som var i händelsernas mitt från båda sidor när det begav sig.

Gå till serien: Netflix
Genre:  Dokumentär