Missa inte:

Läs även: Kommande serier på Netflix


TV-serier finns det i dag mängder av. Men vilka är värda din tid? Här listar vi bra serier på svenska Netflix, både gamla och nya serier – som du bara måste se!

Missa inte: 12 nr av PC för Alla + hörlurar eller högtalare från JBL för endast 999 kr!

Netflix original betyder att serien producerats av Netflix och att du kan se alla säsonger på Netflix.

Bästa serier Netflix Dark
Se trailer för Dark

1. Dark (Netflix original)

Dark är en uppfriskande originell serie där handlingen kretsar kring mystiska händelser i en tysk stad. En pojke försvinner och det blir början på en serie händelser som alla på något sätt är sammankopplade. Vad har försvinnandet att göra med en annan pojke som försvann för 33 år sedan? Vad döljer sig i grottan i skogen? Och varför blinkar alla lampor i staden från och till?

Det här är en spännande serie som är inspelad i Tyskland med tyska skådespelare. Ett skönt avbrott från allt Hollywood-producerat, men också en väldigt spännande serie.

Gå till serien: Netflix
Säsonger: 1
IMDB-betyg: 8,8

Stranger
Foto: YoutubeTrailer för Stranger

2. Stranger

Vi på redaktionen har en fäbless för koreansk film och tv, och fantastiska Stranger är inget undantag. I den här noir-kriminalaren följer vi åklagaren Hwang Shi-mok, som på grund av en hjärnskada saknar all form av empati. Det leder till såväl effektivitet och socialt trubbel i jakten på mördare i Seouls undre värld.

Gå till serien: Netflix
Säsonger: 1
IMDB-betyg: 8,9


Missa inte: Bästa filmerna på svenska Netflix just nu


Designated Survivor
Foto: YoutubeTrailer för Designated Survivor

3. Designated Survivor (Netflix original)

I en alternativ verklighet slås USA i spillror av ett bombdåd som tar livet av den sittande presidenten och (nästan) hela kabinettet. Kvar blir Thomas Kirkman (Kiefer Sutherland), en nyligen sparkad bostadspolitiker och "utsedd överlevare", som tvingas in i presidentämbetet i en extremt turbulent tid. Konspirationer och mord avlöser varandra på löpande band. Klarar Kirkman biffen att ena USA på nytt?

Gå till serien: Netflix
Säsonger: 2 (säsong 2 uppdateras med nytt avsnitt varje vecka)
IMDB-betyg: 7,9


The Fall
Foto: YoutubeTrailer för The Fall

4. The Fall (Netflix original)

Ett mörkt och rått seriemördardrama med 60 Shades-hunken Jamie Dornan i huvudrollen. Jakten på The Belfast Strangler följs både ur gärningsmannens och polisens perspektiv. Gillian Andersson är fullkomligt lysande i rollen som kriminalkommissarie Stella Gibson!

Gå till serien: Netflix
Antal säsonger: 3
Betyg IMDB: 8,2


Rectify
Foto: YoutubeTrailer för Rectify

5. Rectify

Här berättas en skakande historia om Daniel Holden, som efter att ha suttit på death row i 19 år släpps fri när nya bevis läggs fram i ett mord- och våldtäktsfall. Serien kryssar sig fram i ett hav av ångest, självrannsakan och samhällets dömande blickar via starka karaktärsporträtt och dialog i världsklass.

Gå till serien: Netflix
Antal säsonger: 4
Betyg IMDB: 8,4


Serier Netflix Ozark
Trailer för Ozark

6. Ozark (Netflix Original)
The Byrdes är en helt vanlig familj i Chicago. Mamma, Pappa och två tonårsbarn. Om det inte var för Martys jobb förstås. Marty jobbar nämligen som pengatvättare åt Mexikos största drogkartell. En dag går allt åt skogen och Marty tvingas fly med sin familj till ett lugnt område i Missouri. Men att fly sitt förflutna är lättare sagt än gjort…

Gå till serie: Netflix
Antal säsonger: 2 (1 på svenska Netflix, säsong 2 ännu inte släppt).
Betyg IMDB: 8,5


Serier Netflix Rick and Morty
Foto: YoutubeTrailer för Rick and Morty

7. Rick and Morty
Rick är en minst sagt excentrisk vetenskapsman som drar med sin familj på de mest bisarra äventyren runt om i galaxen. Den här serien kan närmast beskrivas som Futurama möter Family Guy, men den är unik på sitt eget sätt. Rå, allmänt galen och smart humor utlovas.

Gå till serie: Netflix
Antal säsonger: 4 (1-3 på svenska Netflix, säsong 4 ännu inte släppt).
Betyg IMDB: 9,4


Serier på Netflix American Horror Story
Foto: YoutubeTrailer för American Horror Story

8. American Horror Story
Kvalitativa skräckserier är det tyvärr inte gott om – lyckligtvis håller American Horror Story tillräckligt hög klass för att det ska kännas okej ändå. Här har varje säsong ett särskilt tema, bland annat handlar den andra om ett mentalsjukhus och dess skruvade individer. Är du aningen harig av dig behöver du inte oroa dig, här finns få om några sekvenser som får dig att rycka till. Istället ligger det läskiga i stämningen.

Gå till serie: Netflix
Antal säsonger: 9 (5 på svenska Netflix, säsong 7, 8, 9 ännu inte släppta).
Betyg IMDB: 8,2


Läs även: Här är bra skräckfilmer på svenska Netflix


Serier Netflix Stranger Things
Foto: YoutubeTrailer för Stranger Things.

9. Stranger Things (Netflix original)
En pojke försvinner spårlöst. Hans kompisar och mamma gör allt de kan för att hitta honom igen. Svaret på gåtan är lika överraskande som chockerande för de inblandade i jakten. Under sökandet efter pojken dyker det dessutom upp en ny person i den lilla staden som har oanade krafter och kommer att spela en avgörande roll i att klara upp mysteriet.

Gå till serie: Netflix
Antal säsonger: 2.
Betyg IMDB: 8,9


Serier på Netflix Black Mirror
Foto: YoutubeTrailer för Black Mirror

10. Black Mirror (Netflix original)
Framtidens teknik har gett mänskligheten många nya möjligheter, men innebär också nya oanade problem. I Black mirror, där varje avsnitt är fristående, får du följa spännande, läskiga och fascinerande framtidsvisioner om vad som skulle kunna hända i en framtid nära dig.

Gå till serie: Netflix
Antal säsonger: 4 (1-3 på svenska Netflix, säsong 4 ännu inte släppt).
Betyg IMDB: 8,9


Serier Netflix Narcos
Foto: YoutubeTrailer för Narcos.

11. Narcos (Netflix original)
Premissen i Narcos talar för sig själv – den här serien berättar nämligen historien om den colombianske knarkbaronen Pablo Escobars uppgång och fall, samt vad som hände efter hans död. Här blandas actionfyllda sekvenser med dokumentära bilder, där bilden av ett problematiskt samhälle och dess mörka baksidor sakta byggs upp.

Gå till serie: Netflix
Antal säsonger: 4 (1-3 på svenska Netflix, säsong 4 ännu inte släppt).
Betyg IMDB: 8,9


Sida 1 / 2

Innehållsförteckning