Det finns mängder av tv-serier, men vilka är värda din tid? Här listar vi riktigt bra serier på svenska Netflix, både gamla och nya serier – som du bara måste se!

Översikt (skrolla ner för att läsa om alla Netflix-serier)

Bästa serier på svenska Netflix just nu

Läs även: Kommande serier på Netflix


Archer säsong 13

Archer

Archer är en animerad serie som handlar om en grupp spioner som jobbar för International Secret Intelligence Service (ISIS). Huvudkaraktären, Sterling Archer, är en mycket skicklig, men också väldigt självupptagen spion. Skarp dialog, snabbt tempo och humor i världsklass. Serien har hyllats för sitt röstskådespeleri och har vunnit flera priser.

Säsong 13 är ute på Netflix nu.

Genre: Tecknat, komedi
Se Archer på Netflix


Vikings

Vikings

En hyllad serie om en grupp vikingar som utforskar och plundrar så där som bara vikingar kan. Hur trogen serien är historiskt låter vi vara osagt, men det är spännande och engagerande underhållning på hög nivå. I huvudrollerna hittas bland annat Gustaf Skarsgård.

Genre: Äventyr, drama
Se Vikings på Netflix


1899

1899

Skaparna av den hyllade mysterieserien Dark är äntligen tillbaka med en ny serie. Även om histoien är betydligt enklare att hänga med i den här gången, och inte är fullt lika välgjord som Dark, är det mycket spännande.

En färja lämnar en hamn i England för att ta sig till USA. När en nödsignal från skeppet Prometheus, som varit försvunnet i en månad, hörs börjar allt konstigare saker att hända. Vem är pojken som hittas inlåst i ett skåp? Och vad betyder symbolen med en triangel med ett streck igenom?

Genre: Mysterium, Sci-fi
Se 1899 på Netflix


Wednesday

Wednesday

Wednesday Addams, från klassiska familjen Addams, är tillbaka i rutan. Den här gången får vi följa Wednesday under hennes år som student. Förutom skolgång försöker hon även bemästra sina psykiska krafter samtidigt som hon försöker lösa ett mysterium kring hennes föräldrar. Höga betyg på såväl IMDB som Rottentomatoes.

Genre: Komedi
Se Wednesday på Netflix


Fifa uncovered

Fifa uncovered

Efter VM i Qatar är det nog få organisationer som har ett så dåligt rykte som FIFA. Inte för att det var mycket bättre tidigare. I denna dokumentär belyses FIFAs ofattbart korrupta historia, inblanding i politik och vad som egentligen krävs för att få arrangera ett VM. Hur kan FIFA ha fått fortsätta existera så länge som de gjort? Pengar. Pengar är svaret.

Genre: Dokumentär
Se Fifa uncovered på Netflix


Inside job säsong 2

Inside job säsong 2

Tecknad serie i samma humoravdelning som Rick and Morty (om än inte på samma nivå). Reagan Ridley jobbar på den hemligaste av avdelningar inom den amerikanska staten, The Deep State. Här ligger den verkliga makten i världen och alla konspirationsteorier du hört talas om – här är de fakta.

Genre: Tecknat, komedi
Se Inside job på Netflix


Dead to me säsong 3

Dead to me

Jens (Christina Applegate) make har plötsligt dött i en smitningsolycka. Under sorgearbetet träffar hon Judy som också drabbats av en förlust. De blir vänner trots sina olika personligheter. Men det finns en chockerande hemlighet som riskerar att förstöra allt. En mörk komedi som håller kvar tittaren.

Genre: Komedi, drama
Se Dead to me på Netflix


The Watcher

The Watcher

En familj köper sitt drömhus i en lugn och vacker del av USA. Men så fort de flyttar in får de hotfulla brev signerade "The Watcher". Drömlivet förvandlas till en paranoid tillvaro. Vem skickar breven? Är det någon av alla de märkliga grannar som bor intill och att alla verkar ha synpunkter på familjen och deras hus?

Spännande serie som bygger på ett faktiskt fall. Perfekt längd med sju avsnitt att se igenom en helg.

Genre: Thriller
Se The Watcher på Netflix


The playlist

The playlist

Spotify revolutionerade musikscenen och lyckades skapa bryggan som saknades mellan skivindustrin och piratsajterna. The playlist är en dramatisering av hur Daniel Ek, Martin Lorentzon och andra inblandade lyckades ro iland detta megaprojekt och förändra musikbranschen för alltid.

Genre: Drama
Se The Playlist på Netflix


The Good Place

The Good Place

Charmig och kreativ komediserie om en grupp människor som dör och hamnar i livet efter detta. Himlen är en plats där allt du kan föreställa dig och mer är möjligt (utom att svära förstås). Men allt är inte vad det verkar och det är något lurt med platsen de hamnat på.

Genre: Komedi
Se The good place på Netflix


Trailer park boys

Trailer park boys

Hyllad kanadensisk långkörare till serie som skildrar livet för tre småskurkars liv på en trailerpark. Ricky, Julian, och Bubbles letar ständigt efter nya sätt att hitta pengar – och undvika polisen.

Genre: Komedi
Se Trailer park boys på Netflix


Snabba Cash säsong 2 (Netflix Original)

Snabba Cash säsong 2

Svenska storsuccén som till och med fått brittiska komikern Ricky Gervais på fall. Leya gör sitt bästa för att lyckas som entreprenör samtidigt som hon försöker uppfostra sin son Sami på egen hand. Men hon inser snart att hon måste välja hur långt hon är villig att gå för att lyckas. Om du är orolig för att du redan ska veta vad som händer, för att du sett filmen med Joel Kinnaman från 2010, kan vi försäkra dig om att så inte är fallet, det här är en väldigt annorlunda tolkning av Jens Lapidus bok med samma namn.

Nu har säsong två släppts och vi får äntligen se vad som hände efter den spänande säsongsavslutningen från del ett.

Genre: Svenskt drama
Gå till serie: Netflix


Cyberpunk: Edgerunners

Cyberpunk: Edgerunners

En vuxen animé-serie som bygger på världen som spelet med samma namn skapade. Men där spelet möttes av massiv kritik på grund av buggar och uteblivna delar av den utlovade historien, har Cyberpunk Edgerunners hyllats vitt och brett. Följ med in i en Bladerunner-liknande framtid där kroppsdelar kan förbättras med hjälp av teknik.

Genre: Framtid, anime
Se Cyberpunk: Edgerunners på Netflix


Manifest

Manifest

191 passagerare och deras flygplan försvinner spårlöst från en flygning mellan Jamaica och USA. Plötsligt, fem och ett halvt år senare, dyker planet upp igen. För passagerarna har ingen tid alls passerat. Men det är inte de största mysteriet. De börjar alla höra märkliga röster och se oförklarliga visioner.

Det här är en spännande serie, men snarare för dig som gillar långlivade dramaserier med mystiska inslag än för dig som gillar renodlade, genomtänkta mysterier.

Genre: Drama, mysterium
Se Manifest på Netflix


Peaky Blinders

Peaky Blinders

Kritikerrosad brittisk serie som utspelar sig under 1900-talet i Birmingham, England. I serien får du följa den brittiska maffialiknande familjen Peaky Blinders, löst baserad på ett verkligt gäng. Med den ambitiöse bossen Tommy Shelby (Cilian Murphy) växer sig gänget allt starkare och sprider sig utanför Birmingham.

Betyg IMDB: 8,8/10
Se Peaky Blinders på Netflix


The Sandman

The Sandman

En fantasyserie som följer Morpheus, eller kungen av alla drömmar, som tillfångatas och hålls inspärrad i ett sekel. När han lyckas fly måste han återställa ordningen i världen. Men det finns onda krafter som motarbetar honom.

The Sandman bygger på en serietidning som gavs ut av DC Comics under 1989-1996. Serien har fått ett varmt mottagande från fans av originalserien och många har hyllat rollbesättningen.

Genre: Fantasy
Se Sandman på Netflix


All of us are dead

All of us are dead

Efter Squidgame har koreanska filmer och serier skjutit i taket av popularitet. Men långt innan Squidgame kom en annan koreansk film som hyllades brett – Train to Busan. En riktigt välgjord zombierulle. All of us är en serie på samma tema – zombier. Den här gång i en skola där studenterna tvingas samarbeta för att överleva.

Betyg IMDB: 7,5/10
Se All of us are dead på Netflix


Better Call Saul

Better Call Saul

Den här spinnoff-serien till den hyllade serien Breaking Bad är nu inne på sin sjätte säsong. Jimmy McGill (Bob Odenkirk) är en före detta bedragare som bestämmer sig för att bli en respektfull advokat. Gillade du Breaking Bad är den här serien ett måste.

Genre: Drama
Se Better Call Saul på Netflix


Love death robots

Love death robots

Detta är inte en serie i vanlig bemärkelse, utan istället fristående korta avsnitt gjorda av olika kreatörer. De flesta delarna är riktigt bra och välgjorda. De du inte fastnar för är det bara att hoppa över. Tre säsonger finns nu att se.

Genre: Animerat
Se Love death robots på Netflix


Space Force

Space Force

USA skapar sin första millitära gren med fokus på rymden – Space Force. En lättsam och lättsmält komediserie. Med skådespelare som Steve Carell, John Malkovich och Ben Schwartz kan du räkna med mycket knäpp humor.

Genre: Komedi
Se Space Force på Netflix


Formula 1: Drive to Survive (Netflix Original)

Formula 1

Undrar du också varför alla kollar på Formel 1 nu för tiden? Här har du en stor del av svaret. Sedan Netflix släppte första säsongen av serien Drive to Survive, som ger en unik inblick i vad som egentligen händer i de olika stallen inför världsmästerskapet 2018, har allt fler introducerats till det drama som sker, inte bara på banan utan även i kulisserna. Nu finns fyra säsonger av serien tillgänglig, varav vi i den senaste säsongen bland annat får följa den olidligt spännande kampen mellan den regerande världsmästaren Lewis Hamilton och utmanaren Max Verstappen.

Genre: Dokumentär
Gå till serie: Netflix


Shadow and Bone (Netflix Original)

Shadow and Bone

Längtar du efter en äkta fantasy-serie i väntan på en ny säsong av The Witcher? Här kastas vi direkt in i handlingen i ett främmande land som klyvts mitt itu av en reva fylld med fasansfulla monster. När kartritaren Alina upptäcker att hon bär på magiska krafter som kan ena landet en gång för alla blir hon plötsligt ett attraktivt byte för flera olika parter. Vem kan hon egentligen lita på?

Genre: Fantasy, äventyr
Gå till serie: Netflix


Kärlek och anarki (Netflix Original)

Kärlek och anarki

Sofie jobbar som digital konsult och lever ett till synes perfekt liv sin familj i en flott lägenhet i innerstan. När hon får i uppdrag att digitalisera ett bokförlag stöter hon på den unga Max, som utmanar henne till att göra den ena vågade saken efter den andra. Snart inleds en utmanande relation samtidigt som Sofies privatliv raseras av en instabil pappa och dotter. Det här är en av våra absoluta favoritserier som kommit ut på Netflix från Sverige under de senaste åren.

Gå till serie: Netflix
Genre: Drama, komedi


Familjen Bridgerton (Netflix Original)

Familjen Bridgerton

I ett alternativt 1800-tal där människor inte delas upp till följd av hudfärg eller etnicitet ska årets debuterande kvinnor visas upp för allmänheten i hopp om att hitta en passande match. Daphne Bridgerton väljs ut av drottningen som den mest lovande av dem alla, men en överbeskyddande storebror sätter käppar i hjulet för hennes plan att hitta sitt livs stora kärlek. Samtidigt lyckas den mystiska Lady Whistleton få reda på allt skvaller och sprida det till resten av societeten…

Gå till serien: Netflix
Genre: Drama


Unorthodox (Netflix original)

Unorthodox

Esther växer upp i ett ortodoxt judiskt trossamfund i New York. En dag beslutar hon sig för att lämna sitt arrangerade äktenskap och skapar sig ett nytt liv i Berlin. Men att börja om från början är allt annat än enkelt.

Gå till serien: Netflix
Genre: Drama


The It-crowd

IT Crowd

Att jobba på it-avdelningen kan vara pressande. Som tur är tar de anställda på det kontoret det mesta med en klackspark. De kan istället fördriva tiden i källaren med att hitta på fiffiga lösningar på andra problem samt ställa till med hyss för varandra för att få tiden att gå. En äkta brittisk humorserie som passar perfekt att stäckkolla!

Gå till serien: Netlix
Genre: Humor


The Crown (Netflix Original)

The Crown

Dramaserien som följer Storbritanniens kungahus med drottning Elizabeth i spetsen, från hennes kröning i första säsongen och framåt. En oväntat intim och välgjord inblick i vad som händer i Buckingham Palace.

Gå till serie: Netflix
Genre: Drama


Brooklyn Nine-Nine

Brooklyn nine nine

Jake Peralta är inte den bäst organiserade poliskommissarien, men definitivt en av de mest ambitiösa. Med stora drömmar om att bli actionhjälte räddar han tillsammans med sina lika unika kollegor Brooklyns gator från brottslingar.

Gå till serie: Netflix
Genre: Humor


Big Mouth (Netflix Original)

Även i den här tecknade tv-serien bjuds det på tonårsproblem, men skildrade på ett långt mer humoristiskt sätt än i ovanstående exempel.

Big Mouth

Big Mouth gjorde Netflix-succé med sin sylvassa humor, öppensinniga skildring av pubertetsproblem och "hormonmonstren" som hjälper och stjälper för alla inblandade karaktärer. Röstskådespeleriet är fenomenalt roligt och nästan i klass med Family Guy och South Park, enligt oss. Avsnitten kommer i form av klädsamt binge-vänliga 25-minutersmunsbitar som är lätta att fastna framför.

Gå till serie: Netflix
Genre: Tecknad ungdomskomedi för vuxna


After Life (Netflix Original)

Ricky Gervais är en komedimästare, men kan även bemästra mer allvarliga skildringar av livets upp- och nedgångar.

After Life

After Life är en hyfsat ny, brittisk svart komedi där vi får följa den bittre och livströtte änklingen Tony som försöker hantera ett liv i sorg på ett extremt destruktivt sätt. Som "journalist" på en lokalblaska kommer han i kontakt med många olika typer av människor som alla har olika inställning till livet. Kan han lära sig något av dem och orka gå vidare med sitt liv? En härlig cocktail av skratt och tårar!

Gå till serie: Netflix
Genre: Svart komedi


Video: Smarta inställningar för Netflix du bör känna till


Fler topplistor streaming: