Mer om streaming:

Läs även: Kommande serier på Netflix

Det finns mängder av tv-serier, men vilka är värda din tid? Här listar vi riktigt bra serier på svenska Netflix, både gamla och nya serier – som du bara måste se!

Missa inte: 12 nr av PC för Alla + hörlurar eller högtalare från JBL för endast 999 kr!

Netflix Original betyder att serien producerats av Netflix och att du kan se alla säsonger på Netflix.

Snabba Cash

Snabba Cash (Netflix Original)

Svenska storsuccén som till och med fått brittiska komikern Ricky Gervais på fall. Leya gör sitt bästa för att lyckas som entreprenör samtidigt som hon försöker uppfostra sin son Sami på egen hand. Men hon inser snart att hon måste välja hur långt hon är villig att gå för att lyckas. Om du är orolig för att du redan ska veta vad som händer för att du sett filmen med Joel Kinnaman från 2010 kan vi försäkra dig om att så inte är fallet, det här är en väldigt annorlunda tolkning av Jens Lapidus bok med samma namn.

Gå till serie: Netflix
Genre: Drama


Formula 1

Formula 1: Drive to Survive (Netflix Original)

Undrar du också varför alla kollar på Formel 1 nu för tiden? Här har du en stor del av svaret. Sedan Netflix släppte sin första säsong av serien Drive to Survive, som ger en unik inblick i vad som egentligen händer i de olika stallen inför världsmästerskapen 2018, har allt fler introducerats till det drama som sker, inte bara på banan utan även i kulisserna. Nu finns tre säsonger av serien tillgänglig, varav vi i den senaste säsongen bland annat får se konsekvenserna Covid 19-pandemin hade på sporten.

Gå till serie: Netflix
Genre: Dokumentär


Shadow and Bone

Shadow and Bone (Netflix Original)

Längtar du efter en äkta fantasy-serie i väntan på en ny säsong av The Witcher? Här kastas vi direkt in i handlingen i ett främmande land som klyvts mitt itu av en reva fylld med fasansfulla monster. När kartritaren Alina upptäcker att hon bär på magiska krafter som kan ena landet en gång för alla blir hon plötsligt ett attraktivt byte för flera olika parter. Vem kan hon egentligen lita på?

Gå till serie: Netflix
Genre: Fantasy, äventyr


Behind her eyes

Bakom hennes ögon (Netflix Original)

Louise jobbar som receptionist på en terapeutmottagning och inleder en flört med sin chef, den nyinflyttade, karismatiska David. Samtidigt blir hon nära vän med Davids fru Adele, som hjälper Louise hantera sina återkommande mardrömmar. Sakta men säkert inser hon att allt inte står rätt till hos Adele, som har ett förflutet på en psykiatrisk klinik. En psykologisk thriller där gränsen mellan dröm och verkligenhet suddas ut och vi aldrig kan vara säkra på vem som talar sanning.

Gå till serie: Netflix
Genre: Thriller, drama


Kärlek och anarki

Kärlek och anarki (Netflix Original)

Sofie jobbar som digital konsult och lever ett till synes perfekt liv sin familj i en flott lägenhet i innerstan. När hon får i uppdrag att digitalisera ett bokförlag stöter hon på den unga Max, som utmanar henne till att göra den ena vågade saken efter den andra. Snart inleds en utmanande relation samtidigt som Sofies privatliv raseras av en instabil pappa och dotter. Det här är en av våra absoluta favoritserier som kommit ut på Netflix från Sverige under de senaste åren.

Gå till serie: Netflix
Genre: Drama, komedi


Lupin

Lupin (Netflix Original)

Saknar du serier som Sherlock eller Elemantary? Då har vi nästa actionfyllda detektivserie för dig! Efter att ha växt upp i orättvisa beslutar sig Assane för att ta saken i egna händer. Tillsammans med kontakter i den undre världen bestämmer han sig för att sno ett nästintill ovärderligt halsband. Men vad har han för underliggande motiv egentligen? En fascinerande serie där alla, inklusive tittaren, hålls på tå, konstant ovetande om Assanes nästa drag.

Gå till serien: Netflix
Genre: Action, deckare


Familjen Bridgerton

Familjen Bridgerton (Netflix Original)

I ett alternativt 1800-tal där människor inte delas upp till följd av hudfärg eller etnicitet ska årets debuterande kvinnor visas upp för allmänheten i hopp om att hitta en passande match. Daphne Bridgerton väljs ut av drottningen som den mest lovande av dem alla, men en överbeskyddande storebror sätter käppar i hjulet för hennes plan att hitta sitt livs stora kärlek. Samtidigt lyckas den mystiska Lady Whistleton få reda på allt skvaller och sprida det till resten av societeten…

Gå till serien: Netflix
Genre: Drama


Queens Gambit

The Queens Gambit (Netflix Original)

Serien som fick hela världen att börja spela schack! Beth växer upp på barnhem och lyckas fly sin olyckliga tillvaro med hjälp av ett stadigt intag av dämpande droger och schackmatcher med vaktmästaren. Efter att hon som tonåring blir adopterad uppmärksammas hon snart som en lovande talang och vinner mästerskap efter mästerskap, samtidigt som hennes traumatiska uppväxt gör sig påmind.

Gå till serien: Netflix
Genre: Drama


Bodyguard

Bodyguard

David Budd, tidigare soldat, blir anställd som livvakt åt en brittisk toppolitiker. Han inser snart att han kommer behöva konfrontera sina egna inre kval mellan etik och arbetsmoral. Bodyguard tog Storbritannien med storm när den först dök upp på BBC 2018. Richard Madden gjorde så pass stor succé att han nu ryktas ta över rollen som ingen mindre än James Bond.

Gå till serien: Netflix
Genre: Drama, thriller


Unorthodox

Unorthodox (Netflix original)

Esther växer upp i ett ortodoxt judiskt trossamfund i New York. En dag beslutar hon sig för att lämna sitt arrangerade äktenskap och skapar sig ett nytt liv i Berlin. Men att börja om från början är allt annat än enkelt.

Gå till serien: Netflix
Genre: Drama


Witcher

The Witcher (Netflix Original)

Henry Cavill (Man of Steel) intar rollen som den plågade monsterjägaren Geralt i serien The Witcher, baserad på bok- och spelserien med samma namn. Här får vi följa när Geralt kämpar för sin överlevnad i den allt mer ondskfulla världen och samtidigt försvarar en ung prinsessa med magiska krafter.

Gå till serien: Netflix
Genre: Fantasy


Community

Community

I denna klassiska humorserie från 2010-talet får vi följa ett gäng udda karaktärer som bildar en studiecirkel på universitetet. I rollerna ser vi bland annat Alison Brie, Ken Jeong och Donald Glover.

Gå till serien: Netflix
Genre: Humor


Merlin

Merlin

Ett helt nytt sätt att uppleva legenderna från Albeon, riket där prins Arthur sitter på tronen med sin så lojala trollkarl Merlin vid sin sida. Här får vi bland annat veta hur Morgana blev ond och hur det där svärdet egentligen hamnade i stenen. En episk berättelse som passar för alla åldrar!

Gå till serien: Netflix
Genre: Fantasy


Comedians

Comedians in cars getting coffee

Komikerlegenden Jerry Seinfeld tar en liten annorlunda vinkel på det traditionella talkshow-formatet. I varje program intervjuar han här en populär komiker medan de kör runt i en anmärkningsvärd bil för att leta efter någonstans att ta en kopp kaffe. Ett avslappnat och mysigt sätt att lära känna våra favoritkomiker!

Gå till serien: Netflix
Genre: Komedi


Orphan Black

Orphan Black

Sarah har hamnat i samhällets utkant och hankar sig fram i tillvaron på stadens gator. När hon ser en kvinna som är kusligt lik henne själv ta sitt eget liv dras hon in i en jättelik konspiration. Vem är hon egentligen?

Gå till serien: Netlix
Genre: Thriller/Drama


IT Crowd

The It-crowd

Att jobba på it-avdelningen kan vara pressande. Som tur är tar de anställda på det kontoret det mesta med en klackspark. De kan istället fördriva tiden i källaren med att hitta på fiffiga lösningar på andra problem samt ställa till med hyss för varandra för att få tiden att gå. En äkta brittisk humorserie som passar perfekt att stäckkolla!

Gå till serien: Netlix
Genre: Humor


I am not ok

I Am Not Okay With This (Netflix Original)

Att gå igenom högstadiet är inte lätt för någon. Men det blir inte mer hanterbart av att dessutom sörja sin pappa och samtidigt försöka parera begynnande, övernaturliga krafter. Detta tonårsdrama utöver det vanliga kommer från skaparna av succéserierna Stranger Things och The End of The F***ing World.

Gå till serie: Netflix
Genre: Drama, humor


Love is blind

Love is Blind (Netflix Original)

Ingen kan väl ha missat Love is Blinds intåg i vårt popkulturella medvetande? 30 personer får blinddejta, det vill säga prata med varandra på varsin sida om en vägg, helt utan att veta hur den andra ser ut. För att få träffa varandra måste de förlova sig. Under månaden som leder fram till bröllopet får de presenteras för sina respektive familjer och vänner, samt konfronteras med vad som händer med deras relation ute i verkliga världen.

Gå till serie: Netflix
Genre: Dokusåpa


Criminal

Criminal (Netflix Original)

En polisstation måste få fram ett erkännande från misstänkta, men klockan tickar och kollegorna har dessutom sina egna relationer sinsemellan att handskas med. Varje avsnitt presenteras vi med ett nytt, intressant fall med en oväntad utgång. Det här konceptet blev så populärt att Netflix producerade det i hela fyra länder: Storbritannien, Spanien, Frankrike och Tyskland.

Gå till serie: Netflix
Genre: Deckare


The Crown

The Crown (Netflix Original)

Dramaserien som följer Storbritanniens kungahus med drottning Elizabeth i spetsen, från hennes kröning i första säsongen och framåt. En oväntat intim och välgjord inblick i vad som händer i Buckingham Palace.

Gå till serie: Netflix
Genre: Drama


Brooklyn nine nine

Brooklyn Nine-Nine

Jake Peralta är inte den bäst organiserade poliskommissarien, men definitivt en av de mest ambitiösa. Med stora drömmar om att bli actionhjälte räddar han tillsammans med sina lika unika kollegor Brooklyns gator från brottslingar.

Gå till serie: Netflix
Genre: Humor