Störst av allt (Netflix Original)

Netflix första, helsvenska tv-serie. Störst av allt är baserad på Malin Persson Giolitos succéroman med samma namn, och inleds i efterdyningarna av en skolskjutning i en gymnasieskola i Djursholm.

Störst av allt

I centrum står 18-åriga Maja Norberg, som häktas på sannolika skäl för det blodiga dådet. Vad ledde fram till händelserna – och är Maja verkligen skyldig? En modern generationsroman som bör ses av alla som älskar rättegångsthrillers, svårjobbade kärleksrelationer och festande i överklassvillor.

Gå till serie: Netflix
Genre: Ungdomsthriller


Big Mouth (Netflix Original)

Även i den här tecknade tv-serien bjuds det på tonårsproblem, men skildrade på ett långt mer humoristiskt sätt än i ovanstående exempel.

Big Mouth

Big Mouth gjorde Netflix-succé med sin sylvassa humor, öppensinniga skildring av pubertetsproblem och "hormonmonstren" som hjälper och stjälper för alla inblandade karaktärer. Röstskådespeleriet är fenomenalt roligt och nästan i klass med Family Guy och South Park, enligt oss. Avsnitten kommer i form av klädsamt binge-vänliga 25-minutersmunsbitar som är lätta att fastna framför.

Gå till serie: Netflix
Genre: Tecknad ungdomskomedi för vuxna


After Life (Netflix Original)

Ricky Gervais är en komedimästare, men kan även bemästra mer allvarliga skildringar av livets upp- och nedgångar.

After Life

After Life är en hyfsat ny, brittisk svart komedi där vi får följa den bittre och livströtte änklingen Tony som försöker hantera ett liv i sorg på ett extremt destruktivt sätt. Som "journalist" på en lokalblaska kommer han i kontakt med många olika typer av människor som alla har olika inställning till livet. Kan han lära sig något av dem och orka gå vidare med sitt liv? En härlig cocktail av skratt och tårar!

Gå till serie: Netflix
Genre: Svart komedi


The Punisher (Netflix Original)

De uppskattade Marvel-serierna har redan fått sin dödsdom på Netflix, och den senaste säsongen av Punisher är en av de sista vi kan vänta oss på plattformen. Ett måste om du gillar lite mörkare och mer verklighetsnära superhjälteskildringar.

The Punisher

Även i säsong 2 får vi givetvis stifta bekantskap med stenhårde Frank Castle, som tvingas kämpa mot såväl yttre som inre demoner i jakt på vad han anser vara rättvisa i ett New York som hemsöks av tung kriminalitet.

Gå till serie: Netflix
Genre: Superhjälte-action


The OA (Netflix Original)

En ganska komplicerad "hata eller älska"-serie som slår an en mystisk ton direkt när sedan länge försvunna Prarie plötsligt återvänder till civilisationen.

The OA

Var har hon befunnit sig? Hur kan Prarie, som varit blind sedan hon var liten, plötsligt se igen? Och har de fruktansvärda händelser hon tvingats genomgå gjort henne farlig för sin omgivning? Första säsongen kom 2016, och det är alltså först tre år senare som Brit Marling (som också spelar Prarie) tagit på sig att berätta den spännande fortsättningen i säsong 2. Tyvärr blir det inga fler säsonger efter det.

Gå till serie: Netflix
Genre: Mystikdrama


Santa Clarita Diet (Netflix Original)

En något annorlunda tolkning av zombie-genren.

Santa Clarita Diet serie Netflix

Mäklaren Sheila bor med sin man Joel i Santa Clarita, Californien, där de båda jobbar som mäklare. När Sheila plötsligt förvandlas till en zombie ställs livet på ända. Familjen tvingas nu försöka leva ett normalt medelklassliv, samtidigt som Sheila knaprar i sig människoöron som snacks.

Trailer

Gå till serie: Netflix
Genre: Komedi


Love Death + Robots

En samling fristående animerade kortfilmer där den enda gemensamma nämnaren är att varje avsnitt på ett eller annat sätt är sci-fi-inspirerat.

Bästa serier Netflix Love death robots

Serien kan närmast liknas vid en tecknad version av Black Mirror, men med mycket mer våld, blod, naket – och katter.

Trailer

Gå till serie: Netflix
Genre: Sci-fi


Arrested Development (Netflix Original)

Du har väl inte missat att den sista säsongen av den populära serien Arrested Development släppts på Netflix?

Arrested development serier netflix

Följ den extremt dysfunktionella familjen Bluth och deras märkliga förehavanden. Då Michael är den enda i familjen som har något som kan kallas känsla för ansvar och moral, tvingas han ta över familjens företag när pappan åker i fängelse. Men då alla i familjen är helt inkompetenta är det inte det lättaste uppdraget.

Gå till serie: Netflix
Genre: Komedi


Russian Doll (Netflix Original)

En serie på samma tema som den klassiska filmen Groundhog Day med Bill Murray.

Bästa serier Netflix Russian Doll

I Russian Doll får vi följa den syniska hipstertjejen Nadia Vulvokov, spelad av Natasha Lyonne, som dör och vaknar upp på samma fest varje dag. Hennes försök att ta sig ur tidsloopen förändrar världen varje gång hon vaknar upp.

Gå till serie: Netflix
Genre: Komedi, mysterium


Wild Wild Country (Netflix Original)

Prisbelönade dokumentärserien om den indiske gurun Bhagwan Shree Rajneesh följare i det så kallade Rajneeshpuram-kollektivet i Oregon i USA.

Wild Wild Country

I serien får vi följa hur diverse konflikter uppstår gentemot den amerikanska staten, men även följarna emellan. En välgjord serie med otroligt intressanta berättelser från personerna som var i händelsernas mitt från båda sidor när det begav sig.

Gå till serien: Netflix
Genre:  Dokumentär

Breaking Bad

Breaking bad

Den numera kultförklarade serien om Walter White som efter sitt cancerbesked beslutar sig för att sadla om från en karriär som kemilärare till att skapa och sälja metamfetamin. Tillsammans med sin vapendragare Jesse Pinkman stöter han på diverse oförutsägbara händelser som hör den undre världen till.

Gå till serien: Netflix
Genre: Drama


Suits

Klyftiga repliker, knepiga dilemman och riktigt bra soundtrack.

Suits

Suits handlar om underdog:en Mike Ross som av misstag, och med hjälp av sitt fotografiska minne, blir assistent till stjärnadvokaten Harvey Specter. Tillsammans åtar de sig diverse svåra och intressanta fall, samtidigt som de hela tiden måste dölja att Mike inte tagit juristexamen. I rollen som Mikes kärleksintresse ser vi för övrigt ingen mindre än nuvarande hertiginnan av Sussex, Meghan Markle.

Gå till serien: Netflix
Genre: Drama


Maniac

Maniac (Netflix Original)

Två främlingar (spelade av Jonah Hill och Emma Stone) möts när de tas in för ett testprogram för en ny typ av drog som ska hjälpa traumatiserade komma över sina minnen. Under programmets gång kopplas de upp till en dator där de drömmer sig igenom diverse universum. Föga anar de att maskinen bakom det hela är en känslosam artificiell intelligens på gränsen till sammanbrott. En skruvad, invecklad, vacker och välgjord serie som inte riktigt liknar någonting annat.

Gå till serien: Netflix
Genre: Sci-fi


Dark Tourism

Mörk turism (Netflix Original)

Hemsökta skogar, radioaktiva städer, och vodoo-ritualer. Vad är det som är så spännande med ockulta, läskiga och lite udda fenomen? Journalisten David Ferrier tar med oss till platser över hela världen och undersöker det annorlunda och ofta makabra. Ett måste för dig som till exempel tycker om Louis Theroux dokumentärer (inte bara för att de två journalisterna är kusligt lika).

Gå till serien: Netflix
Genre: Dokumentär


Sex Education

Sex Education (Netflix Original)

Otis är 16 år och är mer eller mindre osynlig i sin klass. Fram tills han hjälper en klasskompis med att komma över sina sexuella problem. Plötsligt blir han klassens sexolog. Till sin hjälp har han sin bästa vän Eric, sin hemliga kärlek Maeve och en livstil som son till en av landets mest framträdande sex- och samlevnadsexperter. En mysig serie med hög igenkänningsfaktor som faktiskt är riktigt underhållande och stundtals oväntad.

Gå till serien: Netflix
Genre: Drama


Marie Kondo

Konsten att städa med Marie Kondo (Netflix Original)

Serien som rensat ut våra garderober, byrålådor och andra skrymslen! Marie Kondo slog igenom för några år sedan med sin bok Den livsförändrande magin med att städa. Numera har hon även en egen serie på Netflix där hon hjälper ett hushåll i taget att städa igenom sina hem. En potentiellt livsförändrande serie.

Gå till serien: Netflix
Genre: Gör-det-själv


End of the fucking world

End of the F***ing world (Netflix Original)

James är 17 år gammal och ganska säker på att han är en psykopat. Nästa självklara steg i hans personliga utveckling, efter att ha tagit livet av diverse smådjur, är så klart att mörda en människa. När Alyssa börjar i James klass ter hon sig som det perfekta offret. Tillsammans ger de sig ut på äventyr undan rättvisan för att hitta Alyssas pappa.

En annorlunda serie med en uppfriskande mörk ton som dryper av torr humor.

Gå till serien: Netflix
Genre: Drama / svart komedi


Explained

Explained (Netflix Original)

Vad har e-sport, tatueringar och cricket gemensamt? De har alla varsitt avsnitt dedikerat till just sitt ämne på Netflixs serie Explained i samband med Vox. Som titeln antyder får vi här ett ämne förklarat för oss, kort och koncist men ändå mer utförligt och framför allt pedagogiskt än vi fått tidigare.

Gå till serien: Netflix
Genre: Utbildning


Bästa serier Netflix Dark
Se trailer för Dark

Dark (Netflix Original)

Dark är en uppfriskande originell serie där handlingen kretsar kring mystiska händelser i en tysk stad. En pojke försvinner och det blir början på en serie händelser som alla på något sätt är sammankopplade. Vad har försvinnandet att göra med en annan pojke som försvann för 33 år sedan? Vad döljer sig i grottan i skogen? Och varför blinkar alla lampor i staden från och till?

Det här är en spännande serie som är inspelad i Tyskland med tyska skådespelare. Ett skönt avbrott från allt Hollywood-producerat, men också en väldigt spännande serie.

Gå till serien: Netflix
Genre: Mysteriedrama


Stranger
Foto: YoutubeTrailer för Stranger

Stranger

Vi på redaktionen har en fäbless för koreansk film och tv, och fantastiska Stranger är inget undantag. I den här noir-kriminalaren följer vi åklagaren Hwang Shi-mok, som på grund av en hjärnskada saknar all form av empati. Det leder till såväl effektivitet och socialt trubbel i jakten på mördare i Seouls undre värld.

Gå till serien: Netflix
Genre: Noir


Designated Survivor
Foto: YoutubeTrailer för Designated Survivor

Designated Survivor (Netflix Original)

I en alternativ verklighet slås USA i spillror av ett bombdåd som tar livet av den sittande presidenten och (nästan) hela kabinettet. Kvar blir Thomas Kirkman (Kiefer Sutherland), en nyligen sparkad bostadspolitiker och "utsedd överlevare", som tvingas in i presidentämbetet i en extremt turbulent tid. Konspirationer och mord avlöser varandra på löpande band. Klarar Kirkman biffen att ena USA på nytt?

Gå till serien: Netflix
Genre: Thriller