Missa inte:


The Fall
Foto: YoutubeTrailer för The Fall

The Fall (Netflix Original)

Ett mörkt och rått seriemördardrama med Fifty Shades-hunken Jamie Dornan i en av huvudrollerna. Jakten på The Belfast Strangler följs både ur gärningsmannens och polisens perspektiv. Gillian Andersson är fullkomligt lysande i rollen som kriminalkommissarie Stella Gibson!

Gå till serien: Netflix
Genre: Thriller


Serier Netflix Ozark
Trailer för Ozark

Ozark (Netflix Original)

The Byrdes är en helt vanlig familj i Chicago. Mamma, Pappa och två tonårsbarn. Om det inte var för Martys jobb förstås. Marty jobbar nämligen som pengatvättare åt Mexikos största drogkartell. En dag går allt åt skogen och Marty tvingas fly med sin familj till ett lugnt område i Missouri. Men att fly sitt förflutna är lättare sagt än gjort…

Gå till serie: Netflix
Genre: Drama


Serier Netflix Rick and Morty
Foto: YoutubeTrailer för Rick and Morty

Rick and Morty

Rick är en minst sagt excentrisk vetenskapsman som drar med sin familj på de mest bisarra äventyren runt om i galaxen. Den här serien kan närmast beskrivas som Futurama möter Family Guy, men den är unik på sitt eget sätt. Rå, allmänt galen och smart humor utlovas.

Gå till serie: Netflix
Genre: Komedi

Läs även: Här är bra skräckfilmer på svenska Netflix


Serier Netflix Stranger Things
Foto: YoutubeTrailer för Stranger Things.

Stranger Things (Netflix Original)

En pojke försvinner spårlöst. Hans kompisar och mamma gör allt de kan för att hitta honom igen. Svaret på gåtan är lika överraskande som chockerande för de inblandade i jakten. Under sökandet efter pojken dyker det dessutom upp en ny person i den lilla staden som har oanade krafter och kommer att spela en avgörande roll i att klara upp mysteriet. Fick nyligen ett tillskott med en tredje, riktigt bra säsong.

Gå till serie: Netflix
Genre: Sci-fi


Serier på Netflix Black Mirror
Foto: YoutubeTrailer för Black Mirror

Black Mirror (Netflix Original)

Framtidens teknik har gett mänskligheten många nya möjligheter, men innebär också nya oanade problem. I Black Mirror, där varje avsnitt är fristående, får du följa spännande, läskiga och fascinerande framtidsvisioner om vad som skulle kunna hända i en framtid nära dig.

Gå till serie: Netflix
Genre: Sci-fi


Serier Netflix Narcos
Foto: YoutubeTrailer för Narcos.

Narcos (Netflix Original)

Premissen i Narcos talar för sig själv – den här serien berättar nämligen historien om den colombianske knarkbaronen Pablo Escobars uppgång och fall, samt vad som hände efter hans död. Här blandas actionfyllda sekvenser med dokumentära bilder, där bilden av ett problematiskt samhälle och dess mörka baksidor sakta byggs upp.

Gå till serie: Netflix
Genre: Non-fiction kriminaldrama


Serier på Netflix Orange is the new black
Foto: YoutubeTrailer Orange is the New Black

Orange is the New Black (Netflix Original)

Man skulle kunna säga att Orange is the New Black är en glättigare och mer modern variant av HBO:s superklassiska fängelsedrama Oz. Här trängs en rad grymma karaktärer på liten fängelseyta. Välspelad, grymt snygg och galet spännande. Nyligen avslutad med säsong 7, som bjuder på svidande samhällskritik och skakande livsberättelser som final.

Gå till serie:Netflix
Genre:Drama


TV-serier Netflix House of Cards
Foto: YoutubeTrailer för House of Cards

House of Cards (Netflix Original)

Amerikansk politik engagerar och fascinerar långt utanför landsgränserna. Det är den kritikerrosade tv-serien House of Cards ett lysande exempel på. Här får vi se den läskigt kalkylerande politikern Frank Underwood, och hans kamp för att klättra allt högre upp i Vita Huset-rangordningen.

Gå till serie:Netflix
Genre: Drama


Netflix serier Making a murderer
Foto: YoutubeTrailer Making a murderer

Making a Murderer (Netflix Original)

Få har nog lyckats undgå den enorma hajp som följde Netflix-producerade Making a Murderer. Här får vi följa ett rättshaveri som fortfarande fortfarande är aktuellt. Som tittare blir du ömsom glad, ömsom förbannad – och när eftertexterna på det sista avsnittet har rullat klart lär du bara vilja grotta ner dig ännu mer. Det i sig kommer heller inte vara något problem. Making a Murderer-trådarna på forumet Reddit tar upp alla tänkbara vinklar av den här soppan.

Gå till serie:Netflix
Genre: Dokumentär


Serier Netflix Daredevil
Foto: YoutubeTrailer Daredevil

Daredevil (Netflix Original)

Trodde du att du hade ledsnat på superhjältegenren efter alla Marvel-hjältar som räddat världen på vita duken de senaste åren? Nja, Daredevil lär nog få tillbaka suget efter män i trikåer igen. Den här serien är inte alls lika bombastisk som vi är vana vid med genren, utan känns snarare jordnära och realistisk. Bara de väl koreograferade slagsmålsscenerna gör det värt att investera tid i den här serien. Har nu gått i graven på Netflix, men kanske får leva vidare i Disney-regi?

Gå till serie:Netflix
Genre: Superhjälte-action


Chef's Table Netflix serie
Foto: YoutubeTrailer för Chef's Table

Chef´s Table (Netflix Original)

Netflix ambitiösa kockserie Chef’s Table har snabbt blivit vår favorit när det kommer till mat-tv. Här får vi bekanta oss med duktiga kockar över hela världen, och vara med när de tar fram den ena imponerande maträtten efter den andra.

Gå till serie:Netflix
Genre: Reality-tv


How to get away with murder serie Netflix
Foto: YoutubeTrailer för How to get away with murder

How to Get Away with Murder

Småputtriga juristserien How to Get Away with Murder handlar om ett gäng universitetselever och deras lärare, som hastigt och lustigt dras in i en komplicerad mordhistoria. Serien bjuder på flera lysande stunder, och dessutom är skådespeleriet riktigt bra.

Gå till serie:Netflix
Genre: Drama