1. Missa inte "Veckans tips"

"Veckans tips" är Spotifys speciella spellista som byggs om varje måndag utifrån vad du har lyssnat på både tidigare och vad andra som lyssnar på samma låtar också lyssnar på.

Spotify

Sedan den släpptes förra året har vi blivit kära i den. När Apple Music kom var de smartare rekommendationerna ett stort plus, men Veckans tips har jämnat ut spelplanen.

Styr Spotify på alla enheter

2. Styr Spotify på alla dina enheter

Om du är inloggad på ditt Spotify-konto på flera olika enheter kan du styra samtliga från en av dem. Med gratiskonto kan du styra datorn från mobilen, men med premium funkar det även åt andra hållet. Du kan välja vad som ska spelas men också från vilken enhet. Här ingår även högtalare med stöd för Spotify, som Sonos och Chromecast.

Spara veckans tips

3. Spara låtarna från "Veckans tips"

Om du gillar urvalet på "Veckans tips" men inte att allt försvinner varje måndag kan du spara undan alla låtarna till en egen spellista. Är du riktigt lat eller känner dig lite glömsk kan du använda det här IFTTT-receptet, som automatiskt sparar de nya låtarna varje vecka.

Göm din aktivitet

4. Sluta dela din aktivitet

Tycker du att musik är bland det mest privata som finns kanske du inte är så glad över att Spotify delar med sig av dina vanor och nya spellistor. Öppna Inställningar i Mac- eller Windowsversionen och kryssa ur Gör spellistor offentliga automatiskt, Publicera min aktivitet på Spotify och Visa mina aktuella toppartister.

Shazam

5. Lägg till låtar med Shazam

Shazam är grymt på att ta reda på vad det är för musik som spelas i butiken/baren/hissen, och blir ännu bättre om du ansluter ditt Spotify-konto. Då kan du nämligen spela upp en låt Shazam har känt igen direkt i Spotify, eller lägga till den i en spellista. Har du Spotify Premium kan du dessutom spela upp låtarna utan att lämna appen.

Mappar för spellistor

6. Använd mappar för spellistor

Om du har många spellistor kan det bli svårt att hitta rätt bland dem. I så fall kan du börja sortera listorna i olika kategorier, till exempel genrer eller aktivitet (”på jobbet”, ”träning” och så vidare). För att skapa en mapp kan du antingen välja Arkiv -> Ny spellistemapp eller högerklicka på en existerande spellista och välja Skapa mapp.

Återskapa raderad spellista
Sida 1 / 2

Innehållsförteckning