7. Återställ en raderad spellista

Om du har råkat radera en spellista – eller bara ångrar dig – är allt hopp inte ute. Logga in på Spotify.com och välj Återskapa spellistor i menyn så får du upp en lista över alla raderade spellistor du har, och där kan du återställa enskilda listor precis som de var när du raderade dem. Pust!

Ladda ned

8. Hämta för offline-lyssning

Har du Spotify Premium kan du hämta utvalda album och spellistor till mobilen för att kunna lyssna offline eller för att spara mobildata. Det går inte att ladda ner enstaka låtar. Välj ett album eller en spellista och välj Ladda ned. På IOS kan du tyvärr inte ta bort hämtade låtar med mindre än att radera hela appen och installera om.

Avancerad sök

9. Använd sökrutan mer effektivt

Sökrutan är inte bara till för att skriva in ett låt- eller artistnamn, utan har även stöd för söktermer för att specificera sökningen mycket mer. Artist:”robert broberg” hittar musik med robert och broberg i artistnamnet. Title: söker bara på låtar, album: bara på album. Year:1977 eller year:1990-1995 ger resultat från de intervallen. Genre: och label: finns också. Du kan dessutom använda OR och NOT för att specificera ytterligare. Det är praktiskt för att till exempel hitta covers (title:låten NOT artist:originalartisten).

Webbspelare

10. Spela via webben

Sitter du på jobbet och vill lyssna, men har en sträng it-avdelning som inte låter dig installera Spotify-programmet? Om du inte vill belasta mobilen i onödan kan du fortfarande lyssna via datorn, tack vare Spotifys webbgränssnitt. Surfa bara in på play.spotify.com så löser sig allt.

Lokala filer

11. Lägg till lokala filer

Har du ägd musik på hårddisken som inte finns i Spotify-katalogen? Du behöver inte öppna Itunes eller något annat program för att spela låtarna. Spotify kan nämligen läsa in lokalt sparade filer. Öppna skrivbordsprogrammets inställningar och skrolla ner till Lokala filer där du aktiverar Visa lokala filer. Du kan sedan visa vilka källor du vill visa. Klicka på Lägg till en källa för att lägga till en utvald mapp på hårddisken.

Sida 2 / 2

Innehållsförteckning