Skärmen

Det må vara Apple som gett oss begreppet ”retina”, men när det gäller att leverera skärmupplevelser har de inte legat i framkant på ett bra tag. Skärmen i Iphone 6s är definitivt inte dålig, men en punkttäthet på knappt 330 per tum är helt klart steget efter de flesta premium-telefonerna. Bildskärmen är istället ett av Samsungs främsta trumfkort. Amoled med qhd-upplösning och 577 pixlar per tum ger en skärpa, färglyster och kontrast som Iphone 6s inte kommer i närheten av.

Iphone 6s och Galaxy S7
Skarp bild och bra kontrast vinner över smart pekteknik.

Apple har ett ess i rockärmen på skärmsidan och det är 3D touch-funktionen. Pekskärmen registrerar inte bara enskilda tryck (så klart) utan också hur hårt du trycker, vilket kan användas för extra funktioner i gränssnittsnavigering, zoom med mera. Det här är inget som Apple är ensamma om, ett par modeller från Huawei och ZTE har samma teknik, men Samsung står än så länge utan.

Kameran

Det är svårt att jämföra kamerorna i Galaxy S7 och Iphone 6s. De är bägge lika högupplösta, 12 megapixlar. Bägge filmar också 4k-film i 30 fps. Och bägge har visat sig vara bra på att ta enkla, snabba foton i de flesta normala miljöer utan att behöva böka med detaljerade inställningar.

Missa inte: Så bra är kameran i Galaxy S7

Rent tekniskt är kameran i Galaxy S7 dock den klart mer avancerade, med optisk bildstabilisering (finns i Iphone 6s Plus, men inte i Iphone 6s), större bländaröppning och en sensor som ska vara extra bra i svaga ljusförhållanden. Funktionsmässigt har kamerorna ett par unika features var, men när det gäller grundfunktionaliteten – att ta så bra vanliga foton och filmklipp som möjligt – tar Samsung för tillfället täten.