Funktioner

Den senaste och snabbaste generationen av 4g-uppkoppling, nfc som fungerar till allt och inte bara betalningar, inbyggt stöd för trådlös laddning, pulsmätare, Miracast och Mirrorlink-stöd, always on-funktionen i skärmen, sd-kortplats och usb on-the-go-funktion. Det är några av funktionerna som ger Galaxy S7 ett övertag över Iphone 6s.

Hur viktiga de är går dock att diskutera. Att Galaxy S7 har 4g i cat 9-klass och Iphone 6s har 4g i cat 6-klass gör ingen skillnad i praktiken, eftersom operatörerna knappt har stöd för endera ännu. Och kör du Apple-prylar i hemmet har du förmodligen Apple TV och bryr dig inte om Miracast. Istället kan Continuity-funktionen hos Iphone (snabb och sömlös synkning av dokument mellan telefonen en Ipad och en Mac-dator) vara riktigt värdefull. Där har Samsung och Android inget bra att svara med.

Android 6 och IOS 9
I Android kan du kontrollera det mesta, på egen risk. I IOS är det mer ordnat, men också mer låst.

Systemet

På tal om Android 6 och IOS 9 är det framför allt operativsystemet som avgör vilken telefon du väljer. Den som är Apple-trogen och kört Iphone tidigare kommer säkerligen inte lockas över till ”mörka sidan” så länge Iphone är bra nog.

Oförstörd Android som vi kan se i Nexus-modellerna kommer nära IOS i enkelhet och renhet, men vi tycker fortfarande att IOS är snäppet mer genomtänkt. Och gränssnittet i en Samsung-mobil är allt annat än ren Android. I gengäld kan du bygga om, skaffa widgets, ändra tema och till och med byta ut gränssnittet helt i Android.

IOS bjuder på riktigt användbara mervärden i form av appar som Imovie, Pages och nu förbättrad kart-app och röstkontroll med Siri. Här ligger Android 6 efter och Samsung skickar inte med några särskilt spännande extra appar värda att nämna.