När vi testade de första Major-lurarna för 5 år sedan var vi lyriska över designen och kvalitetskänslan, medan ljudet ”bara” fick godkänt. Ett par hörlurar handlar ju inte bara om bra ljud och bekväm formgivning, utseendet och varumärket blir en allt viktigare del för en stor del av målgruppen. På den här punkten har vi inget att klaga över, liksom tidigare sitter de nya Major II Bluetooth-lurarna stadigt och bekvämt, och alla som någonsin varit på rockkonsert känner igen den klassiska loggan. Kåporna är små och den här typen av hörlurar kallas on-ear, d.v.s. de är inte helt tätslutande runt örat och ska därför inte jämföras ljudmässigt med den typen av hörlurar.

Den stora nyheten i de nya hörlurarna är det inbyggda batteriet, och att lurarna spelar musik trådlöst via Bluetooth (aptX). Marshall själva lovar 30 timmars speltid på maximal volym, och vi lyckades till och med överträffa denna siffra med dryga två timmar. Grymt imponerande med tanke på att lurarna samtidigt är lätta och smidiga! Det inbyggda batteriet har 680 mAh kapacitet.


Dela vidare

I kartongen medföljer en kabel med mikrofon och fjärrkontrollsknappar. Dessutom sitter det reglage på själva lurarna, knappar som låter dig pausa och ändra volym, samt hantera röstsamtal. En kul finess är att om du spelar musik trådlöst till lurarna kan du använda 3,5-millimeterskontakten till att skicka musik vidare till ytterligare ett par lurar. Glöm förgreningskontakt helt enkelt!