BF

30: Battlefield V

Dice har genom åren skaffat sig rejält med rutin i pangpang-genren, vilket verkligen märks i Battlefield V. Här bjuds det på dödsläckor grafik, mäktigt ljud och väldigt välgjorda nivåer. Tempot är dessutom något högre än föregångarna, något som bidrar till att det blir enklare att komma in i striderna.

Pris: Från 549 kronor hos Prisjakt.

Läs vår recension här!

Missa inte: Bästa spelen till Nintendo Switch

Spela även: Battlefield 1, Star Wars: Battlefront 2


Witness

29: The Witness

Pusselspel brukar normalt sett vara simpelt uppbyggda, både mekaniskt och visuellt. The Witness från The Braid-skaparen Jonathan Blow är dock något helt annat. Här spatserar du runt i en lika vacker som snillrikt designad värld, och löser tankekrävande pussel längs med vägen.

Pris: 329 kronor hos Playstation Network.

Läs vår recension här!


Battlefield 1

28: Spider-Man

Allas vår Spindelmannen har svingat sig loss i en rad olika spel genom historien, men frågan är om inte Insomniacs tolkning är den bästa hittills. För Playstation 4-exklusiva Spider-Man må ha sina brister, men lyckas faktiskt med konststycket att fånga pricis rätt superhjältekänsla – mycket tack vare en fantastisk svingmekanik och en hyfsat spännande handling.

Pris: Från 299 kronor hos Prisjakt.

Läs vår recension här!

Spela även: Batman Arkham Knight, Injustice 2: Gods Among Us, Infamous: Second Son


Resident Evil 7

27: Resident Evil 7: Biohazard

Vi var många som gett upp hoppet om Capcoms klassiska Resident Evil-serie. Lyckligtvis visar man att det fortfarande finns en hel del kvar att klämma ut.

Missa inte: Här är spelen du måste ha till Playstation VR

Resident Evil 7: Biohazard har kanske inte supermycket gemensamt med sina föregångare, men det är å andra sidan läskigare än någonsin. För den våghalsiga går det dessutom att spela hela spelet med Playstation VR.

Pris: 168 kronor hos Spelbutiken.

Läs vår recension här!

Spela även: Alien Isolation, The Evil Whitin 2, Soma


The Last Guardian

26: The Last Guardian

Sonys evighetsprojekt The Last Guardian har kantats av problem och förseningar. I december 2016 släpptes det äntligen, och även om det dras med en hel del problem lyckas de infria de högt ställda förväntningarna.

Missa inte: Så enkelt byter du hårddisk i Playstation 4 och Playstation 4 Pro – och får betydligt snabbare laddningar

Berättelsen om en pojke och hans gigantiska fjäderbeklädda kompanjon är välskriven, miljöerna fantastiskt mysiga och sagostämningen sitter där den ska.

Pris: 169 kronor hos Dustinhome.

Läs vår recension här!

Spela även: Shadow of the Colossus 


Nioh

25: Nioh

Team Ninja är en anrik utvecklare i spelvärlden, med framför allt Ninja Gaiden på sin meritlista. Med Nioh har man utvecklat sin egen variant av Dark Souls, och lyckas faktiskt riktigt, riktigt bra. Nioh bjuder visserligen inte på samma fantastiska världar som Dark Souls-spelen gör, men det har ett genomarbetat stridssystem, underbara bossar och ett upplägg som gör att du kommer vilja grotta ner dig ordentligt. Svårt som attan är det också.

Pris: 179 kronor hos Dustinhome.

Läs vår recension här!


D2

24: Stardew Valley

Även om Harvest Moon är en hyfsat välkänd spelserie är det ont om alternativ för oss spelrävar som vill uppleva bondelivets med- och motgångar. Lyckligtvis har vi Stardew Valley, som faktiskt lyckas knäppa sin uppenbara förebild (Harvest Moon, alltså) på fingrarna med fantastisk pixelgrafik och en spelvärld som aldrig tycks sluta bjuda på överraskningar.

Spela även: Terraria, Minecraft


Ratchet

23: Ratchet & Clank

Klassisk plattformsaction tröttnar vi aldrig på. Ratchet & Clank må ha betydligt större fokus på action än exempelvis Super Mario, men det är minst lika mysigt. Visuellt är det dessutom otroligt snyggt. Stundtals som att spela en Pixar-film!

Pris: 199 kronor hos CDON

Läs vår recension här!

Spela även: Yooka-Laylee, A Hat in Time


deus ex

22: Undertale

Vill du ha något riktigt speciellt att lira i soffan måste du kolla in Undertale – ett av de senaste årens mest omtalade spel. Det kan närmast beskrivas som ett turordningsbaserat rollspel, men det vore samtidigt att göra Undertale orättvisa. Det här är nämligen betydligt smartare än det mesta, och lär finnas kvar i tankarna långt efter att du klarat av det.

Spela även: Don't Starve

Crash Bandicoot N-Sane Trilogy Pris vid test: 329 kr.

Bästa pris just nu: 324 kr