Dragon Quest Builders 2 huvudkaraktärer i logobilden

20. Dragon Quest Builders 2

När Square Enix visade upp sin fusion av flaggskeppet Dragon Quest och superpopulära Minecraft trodde vi inte att konceptet skulle fungera. Vi blev snabbt varse om hur fel vi hade. Dragon Quest Builders påminner mycket om sin förebild, men bjuder på eget innehåll i form av ett mer uppdragsbaserat upplägg och befintlig story. Del 2 innehåller mer av det goda och är ett ypperligt val för dig som vill ha lite mer än att bara bygga och utforska.

Läs vår recension här!

Pris: 526 kronor hos Spelbutiken.


Persona 5 huvudpersonerna bredvid varandra

19: Persona 5

Japanska rollspel hade sin guldperiod under nittiotalet, sedan dess har genren kämpat med att nå upp till fornstora dagar. Utvecklaren Atlus Persona-spel har hyllats till skyarna i flera år nu, och med del fem ser det ut som att serien till slut har fått sitt stora, breda genomslag. Klarar du av att avvara en sisådär hundra timmar väntar ett maffigt äventyr som blandar klassiska turordningsbaserade strider med vardagssimulation, där du behöver plugga inför prov och underhålla dina relationer.

Läs vår recension här!

Pris: 326 kronor hos Spelbutiken.


Last Guardian monstret och pojken

18: The Last Guardian

Sonys evighetsprojekt The Last Guardian har kantats av problem och förseningar. I december 2016 släpptes det äntligen, och även om det dras med en hel del problem lyckas de infria de högt ställda förväntningarna. Berättelsen om en pojke och hans gigantiska fjäderbeklädda kompanjon är välskriven, miljöerna fantastiskt mysiga och sagostämningen sitter där den ska.

Läs vår recension här!

Pris: 222 kronor hos Spelbutiken.


Rage 2 main character screaming

17. Rage 2

Om du någonsin undrat hur Doom (2016) skulle vara i öppen värld ger Rage 2 svar på tal. Vi fastnade enormt för Avalanche Studios version av postapokalypsen där vi röjer omkring med superkrafter i bästa hjältestuk. Kombinerat med riktigt underhållande vapen och en unik presentation får Rage 2 oss att glömma bort hur mediokert det allra första spelet faktiskt var.

Läs vår recension här!

Pris: 379 kronor hos Spelbutiken


Metal Gear Solid 5 Big Boss sideways

16. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Hideo Kojimas allra sista spel för Konami var hans mest ambitiösa dittills. Den femte delen i Metal Gear Solid-serien ritade inte bara om kartan för hur ett riktigt bra actionspel i öppen värld ska vara, men visade också att Metal Gear som koncept är mer mångfacetterat än vi trott. Men framför allt kändes kontrollen helt rätt, oavsett om vi smög eller satt inuti en miniatyrversion av Metal Gear. Interna strider mellan Kojima och Konami ledde dock tyvärr till att spelet inte riktigt kändes helt färdigutvecklat vid lansering.

Läs vår recension här!

Pris: 173 kronor hos Spelbutiken.