Yakuza 6 The Clan getting ready for a fight

15: Yakuza 6: The Song of Life

Helgalna mafia-simulatorn (nåja) Yakuza nådde sin kulm i och med den sjätte delen i serien. I Yakuza 6: The Song of Life får vi inte bara ett värdigt avslut på seriens protagonist Kiryus långa resa, utan även ett bevis på att konceptet med superseriös story och galna upptåg är minst lika underhållande som när vi tog våra första steg i Playstation 2-originalet.

Läs vår recension här!

Pris: 219 kronor hos Spelbutiken.


Resident Evil 7 the bad guys eating at table

14: Resident Evil 7: Biohazard

Vi var många som gett upp hoppet om Capcoms klassiska Resident Evil-serie. Lyckligtvis visar Capcom att det fortfarande finns en hel del kvar att klämma ut. Resident Evil 7: Biohazard har kanske inte mycket gemensamt med sina föregångare, men det är å andra sidan läskigare än någonsin. För den våghalsiga går det dessutom att spela hela spelet med Playstation VR.

Läs vår recension här!

Pris: 192 kronor hos Ginza.


Days gone shooting wolfzombie

13: Days Gone

Portningsteamet Bend Studio fick äntligen fria tyglar att skapa något alldeles eget. Days Gone är kanske inte lika polerat som kollegan Naughty Dogs egen postapokalyptiska värld, men har tillräckligt många andra kvaliteter för att stå på egna ben. Trots ett par sega detektivuppdrag uppskattar vi ändå mc-knutten Deacons kamp mot den oändliga horden av freakers.

Läs vår recension här!

Pris: 398 kronor hos Spelbutiken.Spider-man ps4 in iron spider suit

12: Spider-Man

Allas vår Spider-Man har svingat sig loss i en rad olika spel genom historien, men frågan är om inte Insomniacs tolkning är den bästa hittills. För Playstation 4-exklusiva Spider-Man må ha sina brister, men lyckas faktiskt med konststycket att fånga pricis rätt superhjältekänsla – mycket tack vare en fantastisk svingmekanik och en hyfsat spännande handling.

Läs vår recension här!

Pris: 436 kronor hos Proshop.


Sekiro art of main character

11: Sekiro: Shadows Die Twice

Den japanska spelutvecklaren From Software överraskade stort med samurajäventyret Sekiro: Shadows Die Twice. Trots vissa influenser från såväl Dark Souls som Bloodborne är Sekiro inte ett regelrätt Souls-spel. Däremot är den definierande svårighetsgraden även med här och ger du dig in i leken får du räkna med att dö mer än bara två gånger.

Läs vår recension här!

Pris: 526 kronor hos Proshop.