GT SPort

21: Gran Turismo Sport

För motorsportfantasten finns det flera bra alternativ till Playstation 4, men frågan är om inte senaste delen i klassiska Gran Turismo-serien är bäst av dem alla. Här får du gotta ner dig ordentligt i motorcirkusen, med mängder av detaljer och ett bråddjupt gameplay. Fartkänslan är dessutom makalös.

Pris: 177 kronor hos Dustinhome.

Läs vår recension här!

Spela även: F1 2018, Project Cars 2, Dirt Rally


spel

20: Doom

Jodå, nog håller klassiska Doom även 2016. Även om denna version inte har jättemycket gemensamt med originalet känns det ändå väldigt old school. Det handlar helt enkelt om att gå loss med hagelbrakare, motorsåg eller vad som nu önskas, till tonerna av hårdkokt hårdrock. Högt tempo och mängder av hemligheter utlovas.

Pris: Från 274 kronor hos Prisjakt.

Spela även: Call of Duty WW2, Prey, Battlefield 1spel

19: Spyro Reignited Trilogy

Den lila draken Spyro var ett av Sonys tidiga försök att skaffa sig en motsvarighet till Super Mario, som maskott för sitt system. Även om det aldrig riktigt blev så bjöd man på tre riktigt välgjorda plattformsspel. I denna nyutgåva har originaltrilogin fått sin en rejäl uppdatering, och anpassats för dagens spelklimat. Och det är fortfarande supercharmigt.

Läs vår recension här!

Pris: 348 kronor hos CDON.

Spela även: Crash Bandicoot: N'sane Trilogy, Ratchet & Clank


Final Fantasy

18: Final Fantasy XII: The Zodiac Age

Final Fantasy-serien har släppts i en rad olika utföranden egnom åren – och vilken som är den bästa delen i serien är inte helt lätt att komma fram till. Vad som är klart är att Final Fantasy XII från 2007 tillhör toppen, och att den här nyversionen är otroligt bra. Dels ger den oss en chans att återuppleva den här fantastiska historien, dels rättar den till många av originalets brister.

Pris: 165 kronor hos Spelbutiken.

Läs vår recension här!

Spela även: Final Fantasy XV


Nioer

17: Nier: Automata

Den japanska spelutvecklaren Platinum Games har en imponerande meritlista, men har på senare år inte alls leverat vad vi är vana vid. Lyckligtvis släppte studion nyligen ifrån sig Nier: Automata – ett alldeles lysande actionspel som ställer höga krav på dig som spelare.

Pris: Från 249 kronor hos Prisjakt.

Läs vår recension här!

Spela även: Hellblade: Senua's Sacrifice, Gravitiy Rush

Gran Turismo: Sport (VR) Pris vid test: 350 kr.

Bästa pris just nu: 189 kr