Bloodborne art

10: Bloodborne

Playstation 4-exklusiva Bloodborne är förmodligen det svåraste spelet till konsolen, men låt inte det avskräcka dig – med träning och tålamod lär du klara dig galant. Och Bloodborne är verkligen värt att investera en del tid i. Glädjen när du äntligen lyckas besegra den där till synes omöjliga bossen är grymt stor, och så snart du blir varm i kläderna vill du bara ha mer.

Läs vår recension här!

Pris: 179 kronor hos Dustinhome.


Gran Turismo cars

9: Gran Turismo Sport

För motorsportfantasten finns det flera bra alternativ till Playstation 4, men frågan är om inte senaste delen i klassiska Gran Turismo-serien fortfarande är bäst av dem alla. Här får du gotta ner dig ordentligt i motorcirkusen, med mängder av detaljer och ett bråddjupt gameplay. Fartkänslan är makalös och dessutom har utvecklarna äntligen tagit bort det onödiga "vara uppkopplad hela tiden"-kravet från originalsläppet.

Läs vår recension här!

Pris: 325 kronor hos CDON.


Last of us looking out over park

8: The Last of Us: Remastered

Naughty Dog har tokhyllats överallt för sitt zombieäventyr The Last of Us och på Playstation 4 är titeln bättre än någonsin. Remastered-utgåvan bjuder dessutom på det fantastiska tillägget Left Behind – som stundtals är ännu bättre än originalspelet. Om du av någon märklig anledning inte har spelat det här redan är det alltså hög tid att åtgärda det.

Pris: 190 kronor hos Spelbutiken.


tekken 7 cover photo of kazuya and heihachi

7: Tekken 7

Sjunde spelet i Bandai Namcos långkörare Tekken visade varför det är främst inom genren. Här får både nybörjaren som experten valuta för pengarna. Kontrollerna som är enkla att hoppa in i, men svåra att bemästra. Ett fullt utvecklat story-läge som även fungerar utmärkt som introduktion. Och så förstås mängder med varierande karaktärer, vardera med en hel arsenal av specialattacker. Frågan är om inte Tekken 7 är det mest kompletta fightingspelet hittills, oavsett format.

Läs vår recension här! 

Pris: 248 kronor hos Spelbutiken.uncharted 4 drake jumping

6: Uncharted 4: A Thief's End

Uncharted-serien har alltid bjudit på klassiska matinéäventyr, kombinerat med hårdkokt action. Den fjärde delen utgör givetvis inte något undantag, men här är produktionsvärdena högre än någonsin. Dessutom är både berättelsen och spelmekaniken bättre än i tidigare delar.

Läs vår recension här!

Pris: 99 kronor hos Spelbutiken.