spel

11: Celeste

Bergsbestigning kan antingen vara ett ständigt kämpande mot iskalla vindar, tunn luft och slippriga stenar – eller, som i fallet Celeste, färgglatt, svinsvårt och tempofyllt. Med sin skyhöga utmaning och undersköna pixelgrafiken påminner Celeste en hel del om Super Meat Boy, men det här är faktiskt snäppet vassare.

Pris: 179 kronor hos Playstation Network.

Spela även: Super Meat Boy, Shovel Knight, Hollow Knight
 


persona

10: Persona 5

Japanska rollspel hade sin guldperiod under nittiotalet, sedan dess har genren kämpat med att nå upp till fornstora dagar. Utvecklaren Atlus Persona-spel har hyllats till skyarna i flera år nu, och med del fem ser det ut som att serien till slut har fått sitt stora, breda genomslag. Klarar du av att avvara en sisådär hundra timmar väntar ett maffigt äventyr som blandar klassiska turordningsbaserade strider med vardagssimulation, där du behöver plugga inför prov och underhålla dina relationer.

Pris: 296 kronor hos Dustin.

Läs vår recension här!


spel

9: Uncharted 4: A Thief's End

Uncharted-serien har alltid bjudit på klassiska matinéäventyr, kombinerat med hårdkokt action. Den fjärde delen utgör givetvis inte något undantag, men här är produktionsvärdena högre än någonsin – dessutom är både berättelsen och spelmekaniken bättre än i tidigare delar.

Pris: 177 kronor hos Dustin.

Läs vår recension här!

Spela även: Shadow of the Tomb Raider, Uncharted: Lost Legacy


Horizon

8: Horizon: Zero Dawn

Guerilla Games är mest kända för sina bombastiska Killzone-spel. Horizon: Zero Dawn är dock något helt annat. Här bjuds vi på en öppen, och fantastiskt snygg, spelvärld – befolkad av enorma robotdinosaurier. Postapokalyps kan ju kännas lite uttjatat, men här görs det faktiskt något vettigt på temat.

Pris: 179 kronor hos Dustin.

Läs vår recension här!

Spela även: Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, Just Cause 3


MH


7: Monster Hunter: World

Länge har Capcoms Monster Hunter-serie mest tilltalat de redan insatta, men förhoppningsvis blir det ändring på det nu. Monster Hunter: World är nämligen inte bara det allra bästa i den långlivade serien än så länge, utan också ett perfekt tillfälle att ge sig in i den fantastiska Monster Hunter-världen. Nybörjarvänligt, likväl som extremt djupt.

Pris: 249 kronor hos CDON.

Läs vår recension här!

Overwatch - Origins Edition Pris vid test: 549 kr.

Bästa pris just nu: 349 kr