Horizon main character

5: Horizon: Zero Dawn

Guerilla Games är mest kända för sina bombastiska Killzone-spel. Horizon: Zero Dawn är dock något helt annat. Här bjuds vi på en öppen, och fantastiskt snygg, spelvärld – befolkad av enorma robotdinosaurier. Postapokalyps kan ju kännas lite uttjatat, men här görs det faktiskt något vettigt på temat.

Läs vår recension här!

Pris: 168 kronor hos Spelbutiken.


God of war kratos and son hunting

4: God of War

Den tidigare så action-arkadiga spelserien börjar om på ny kula – och gör det på ett helt fantastiskt sätt. Story och karaktärsutveckling ligger i fokus för nya God of War-spelet, som följer Kratos och hans son Atreus yxsvingande framfart i ett skandinaviskt landskap som dryper av nordisk mytologi. Vad finns det inte att gilla, liksom?

Läs vår recension här!

Pris: 427 kronor hos Proshop.


Red dead redemption 2 shoot out

3. Red Dead Redemption 2

Rockstars vilda västern-epos är lika påkostat och vackert som vi trodde på förhand, och bjuder dessutom på flera originella knep rent berättartekniskt. Uppdragen och spelkontrollen känns kanske daterade, men som så ofta är det dumt att klaga när allt annat är så fantastiskt.

Läs vår recension här! 

Pris: Från 349 kronor hos Prisjakt.


gta trevor

2: Grand Theft Auto V

Rockstars femte del i Grand Theft Auto-serien behöver knappast någon närmare presentation. Utvecklaren har enorma resurser till sitt förfogande, vilket märks med råge här. Världen är mer levande än i föregångarna, och möjligheterna är större än i något annat spel. Playstation 4-versionen är dessutom bra mycket mer tekniskt kompetent än Playstation 3-ditot.

Läs vår recension här! 

Pris: Från 209 kronor hos Prisjakt.


Witcher 3 geralt and head

1: The Witcher 3: Wild Hunt

Vi utsåg The Witcher 3: Wild Hunt till ett av 2015 års bästa spel, och det håller vi fast vid. Det här är nämligen ett storslaget äventyr, som närmast kan beskrivas som en kombination mellan Game of Thrones och The Legend of Zelda. Det har den vuxna handlingen och de fantastiska karaktärerna från det förstnämnda, och lekfullheten och stämningen från det sistnämnda. Ett av spelhistoriens allra bästa äventyrsspel.
 
Läs vår recension här!

Pris: 199 kronor hos Spelbutiken.