God of War

6: God of War

Den tidigare så action-arkadiga spelserien börjar om på ny kula – och gör det på ett helt fantastiskt sätt. Story och karaktärsutveckling ligger i fokus för nya God of War-spelet, som följer Kratos och hans son Atreus yxsvingande framfart i ett skandinaviskt landskap som dryper av nordisk mytologi. Vad finns det inte att gilla, liksom?

Pris: 279 kronor hos Dustin.

Läs vår recension här!

Spela även: Assassin's Creed: Odyssey, God of War 3


rdr

5. Red Dead Redemption 2

Rockstars vilda västern-epos är lika påkostat och vackert som vi trodde på förhand, och bjuder dessutom på flera originella knep rent berättartekniskt. Uppdragen och spelkontrollen känns kanske daterade, men som så ofta är det dumt att klaga när allt annat är så fantastiskt.

Läs vår recension här! 

Pris: 579 kronor hos Dustin.

Spela även: Mafia III, Yakuza 0


inside

4: Inside

2010 gav danska Playdead oss Limbo – ett fantastiskt litet tvådimensionellt spel om en liten pojkes resa i läskiga skogar. Inside är på många sätt en spirituell uppföljare. Här syns samma typ av fantastisk grafik, samma pussel och samma sätt att berätta historien nästan enbart genom miljöerna. Men där Limbo på sina håll var frustrerande svårt är Inside betydligt bättre balanserat. Dessutom är handlingen enastående välberättad.

Läs vår recension här!

Spela även: Limbo


spel

3: Grand Theft Auto V

Rockstars femte del i Grand Theft Auto-serien behöver knappast någon närmare presentation. Utvecklaren har enorma resurser till sitt förfogande, vilket märks med råge här. Världen är mer levande än i föregångarna, och möjligheterna är större än i något annat spel. Playstation 4-versionen är dessutom bra mycket mer tekniskt kompetent än Playstation 3-ditot.

Pris: 449 kronor hos CDON.

Läs vår recension här! 


witcher

2: The Witcher 3: Wild Hunt

Vi utsåg The Witcher 3: Wild Hunt till ett av 2015 års bästa spel, och det håller vi fast vid. Det här är nämligen ett storslaget äventyr, som närmast kan beskrivas som en kombination mellan Game of Thrones och The Legend of Zelda. Det har den vuxna handlingen och de fantastiska karaktärerna från det förstnämnda, och lekfullheten och stämningen från det sistnämnda. Ett av spelhistoriens allra bästa äventyrsspel.

Pris: Från 298 kronor hos Prisjakt.

Läs vår recension här!

Spela även: Final Fantasy XV, The Elder Scrolls V: Skyrim, Fallout 4 


spel

1: Bloodborne

Playstation 4-exklusiva Bloodborne är förmodligen det svåraste spelet till konsolen, men låt inte det avskräcka dig – med träning och tålamod lär du klara dig galant. Och Bloodborne är verkligen värt att investera en del tid i. Glädjen när du äntligen lyckas besegra den där till synes omöjliga bossen är grymt stor, och så snart du blir varm i kläderna vill du bara ha mer.

Pris: 199 kronor hos CDON.

Läs vår recension här!

Spela även: Dark Souls 3, Dark Souls Remastered

Horizon: Zero Dawn Pris vid test: 399 kr.

Bästa pris just nu: 168 kr