I den nya Viaplay-serien spelar Peter Stormare den före detta stuntmann
en Ingmar (Peter Stormare) och Johan Glans gör rollen som Axel, en före detta DJ. De två startar en privatdetektivfirma i Los Angeles ihop som de döper till Swedish Dicks. Förutom Stormare och Glans medverkar en rad amerikanska skådespelare. Den allra mest kända är förstås Keanu Reeves, som blev megastjärna som Neo i Matrix-filmerna men på senare år är mest förknippad med filmerna om John Wick. Keanu Reeves spelar Tex som är Ingmars före detta stunt-kollega och del av ett större mordmysterium som den svenska duon försöker lösa.

Missa inte: Ny serie med Peter Stormare och Johan Glans

– Jag är så glad över att få vara en del av Swedish Dicks, jag bara älskar hur progressiv hela serien är. Manuset är fantastiskt och det var roligt att få möjligheten att få jobba med Peter Stormare igen, säger Keanu Reeves.

Vivian Bang, Felisha Cooper, Traci Lords och Eric Roberts är fyra andra skådespelare som medverkar i komediserien som just nu spelas in i Los Angeles. Den första säsongen, som består av tio avsnitt, kommer att bli tillgänglig exklusivt för Viaplays kunder någon gång i höst.

– Serien har en lättsam humor med en mörk underton. Den är både lite fånig och smart på samma gång, vilket gör den otroligt rolig att spela in. Jag tycker att strukturen med ett fall per avsnitt samt ett fall som spänner över hela säsongen gör den perfekt att binge-watcha, säger Peter Settman som är showrunner för Swedish Dicks.

I den hårdnande konkurrensen om tv-tittarna satsar nu även de svenska streamingtjänsterna allt mer på eget innehåll. C More har haft stora framgångar med kriminalserien Gåsmamman, som i april börjar spela in sin andra säsong, och Viaplay har tidigare samproducerat Black Widows. Swedish Dicks är Viaplays första egna originalserie.

Swedish Dicks produceras av Viaplay tillsammans med LA-baserade Viking Brothers Entertainment och Peter Settmans internationella produktionsbolag Brain Academy.

Stream Sverige
Nytt nummer av interaktiva magasinet Stream Sverige – laddas ned gratis på App Store eller Google Play.