Det är tydligt att virtual reality är grejen alla pratar om på årets Game Developers Conference i San Francisco. Inte konstigt då att Sony i natt passade på att släppa både pris och datum för sitt kommande vr-headset, Playstation VR. Headsetet kommer att släppas i oktober i år och priset är satt till 400 dollar (vilket i Sverige lär ge ett cirka pris på 4 000 kronor). Det är 200 dollar mindre än konkurrenten Oculus Rift som släpps senare i mars och hälften av priset för HTC Vive som dyker upp i april.

Missa inte: Oculus Rift - här är allt du behöver veta

Missa inte: HTC Vive - här är allt du behöver veta

PSVR

Det kan på förhand därför låta som att virtual reality-kriget är över innan det börjat men situationen har i själva verket bara blivit mer komplicerad. Sonys Playstation VR är mycket riktigt billigare. Det företaget dock väntade med att säga är att för att använda Playsation VR så behövs också Playstation Camera – ett tillbehör som inte inkluderas med Playstation VR utan behöver köpes separat. Tillbehöret säljs för cirka 600 kronor i butik, vilket krymper prisskillnaden något.

Därmed inte sagt att Playstation VR fortfarande blir billigare än konkurrenterna. Medan vr-headset som Oculus Rift kräver ordentliga datorer för att använda så fungerar Playstation VR direkt med en Playstation 4 som kostar betydligt mindre än en kraftfull PC.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning