Shadow of War

30. Middle Earth: Shadow of War

Med Shadow of Mordor fick Härskarringen äntligen det spel som historien alltid har förtjänat. Här bjöds vi på en spännande värld, med ett unikt spelsystem som lät gjorde att fiender du slogs med återkom och kände igen dig. Uppföljaren är egentligen bara mer av samma sak, vilket absolut inte är fy skam. Ai:n är smartare, grafiken är snyggare och möjligheterna är fler.

Pris: Från 216 kronor hos Prisjakt.

Läs vår recension här!

Spela även: Middle Earth: Shadow of Mordor


Sonic

29. Sonic Mania

Klassiska Sonic har inte haft det lätt de senaste åren. Besvikelserna har staplats på varandra, och spelserien vi än gång i tiden lärt oss älska såg länge ut att vara förlorad. Lyckligtvis är Sonic Mania det kanske bästa Sonic-spelet sedan del två, och bjuder på en perfekt kombination av nya och gamla inslag. Allt komplett med en retrodoftande grafik.

Pris: Från 249 kronor hos Prisjakt.

Läs vår recension här!


RE7

28. Resident Evil 7

Skräck i spelsammanhang är många gånger läskigare än film, vilket inte minst den senaste delen i Capcoms superklassiska Resident Evil-serie är ett bra exempel på. Här får vi utforska ett läskigt hus, där det snart visar sig pågå diverse suspekta saker. Knappast något för den räddhågsna – för alla andra är det här ett av de bästa skräckspelen på senare år.

Pris: 228 kronor hos Spelbutiken.

Läs vår recension här!


skyrim

27. The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition

Här snackar vi fantasy med extra allt. Redan på Xbox 360 var Skyrim ett otroligt välgjort äventyr, men på Xbox One ser det naturligtvis ytterligare lite bättre ut. För dig som går igång på enorma världar, miljöer som trollbinder och mängder med saker att göra är det här ett måste.

Pris: 250 kronor hos Prisjakt.

Läs vår recension här!

Spela även: Fallout 4, Fallout 76


battlefield

26. Battlefield V

Den svenska spelstudion Dice kan sin actiongenre i sömnen, vilket de har visat många, många gånger. Battlefield V är knappast särskilt originellt, men tar allt som har varit bra i föregångarna och skruvar upp kvaliteten ytterligare ett snäpp. 

Pris: Från 549 kronor hos Prisjakt.

Spela även: Battlefield 1


dishonored

25. Dishonored 2

Oavsett om du föredrar att smyga dig fram eller låta dina vapen snacka kommer Dishonored 2 passa som handen i handsken. Det här är uppföljaren på ett av de mest omtyckta spelen på Xbox 360, och lyckas faktiskt förbättra varje enskild punkt. Storyn är kanske inte den bästa, men spelvärlden och framför allt designen, är i en klass för sig.

Pris: 149 kronor hos Ginza.

Läs vår recension här!

Spela även: Dishonored: Death of the Outsider, Hitman 2


blops

24. Call of Duty: Black Ops IV

Call of Duty har de senaste åren utvecklats till en egen industri, och omsätter miljardbelopp varje år. Men bakom siffrorna finns oftast riktigt bra spel, och det senaste i serien är faktiskt det bästa hittills. Här har utvecklaren Treyarch gjort sin egen Battle Royala-tolkning med Blackout – ett alldeles lysande spelläge som ensamt gör det värt att införskaffa Black Ops IV.

Pris: Från 554 kronor hos Prisjakt.

Läs vår recension här!

Missa inte: Här är bästa spelen till Playstation 4 just nu

Spela även: Call of Duty: WW2


Destiny 2

23. Destiny 2

När vi ändå pratar om Halo måste vi så klart nämna Destiny 2 – den ursprungliga Halo-utvecklaren Bungies nya serie. Mycket känns igen från Halo, men här har man förpackat allting i en onlinevärld. Ettan fick en del kritik för att den var något tom på innehåll, och med tvåan har Bungie tagit till sig av klagomålen. Här snackar vi ett betydligt mer välfyllt spel, som tack vare en stadig ström av expansioner lär räcka fram till att trean släpps.

Pris: 127 kronor hos Spelbutiken.

Läs vår recension här!


forza

22. Forza Horizon 4

För bilspelsfantaster är Xbox One en riktig drömkonsol. Här finns mängder med bra spel, oavsett om du föredrar simulatorer eller mer lekfull racing. Forza Horizon 3 är dock vår absoluta favorit. Det speciella här är att du får bränna runt i helt öppna miljöer i Storbritannien, med skiftande årstider. Snyggt som tusan och mängder med saker att göra.

Pris: 528 kronor hos Proshop.

Läs vår recension här!

Spela även: Forza Horizon 3


SC

21. Soul Calibur VI

Soul Calibur är en riktig långkörare i spelvärlden, och del sex är en av de bättre delarna i serien så här långt, om inte den allra bästa. Här får vi samma mekanik som kännetäcknar de bästa Soul Calibur-spelen, och en närmast perfekt balans. Dessutom är det ett av de absolut snyggaste fightingspelen någonsin.

Pris: Från 544 kronor hos Prisjakt.

Läs vår recension här!

Spela även: Street Fighter V, Tekken 7


Xbox One

20. Doom

Alla minns vi Doom – klassikern som kom att definiera en hel genre. 2016 års version erbjuder högt tempo, men fokuserar på precis lika mycket hjärndöd action som originalet. Dessutom är nivåerna fullproppade med hemligheter, vilket gör att du kommer att få ägna en hel del tid om du vill hitta allt.

Pris: 98 kronor hos Spelbutiken (import).

Läs vår recension av Doom här!

Spela även: Prey, Wolfenstein II: The New Colossus


Evil Within 2

19. The Evil Within 2

Att skräckmästaren och Resident Evil-mannen Shinji Mikami ligger bakom The Evil Within 2 är tydligt. Visserligen har han tagit ett steg tillbaka sedan föregångaren, men här syns ändå influenserna tydligt. Stämningen är tät och konceptet är mer finputsat denna gång.

Pris: Från 150 kronor hos Prisjakt.

Läs vår recension här!

Spela även: Soma


Xbox One

18. Dark Souls 3

Xbox One-ägare må sakna Bloodborne, men Dark Souls 3 från samma utvecklare är en fullgod ersättare. I likhet med föregångarna bjuds det på skyhög utmaning i en fantastisk spelvärld. Inget för den som söker något lättsamt.

Pris: 149 kronor hos Netonnet.

Läs vår recension av Dark Souls 3 här!

Spela även: Dark Souls: Remastered, Dark Souls II: Scholar of the First Sin


Xbox One

17. Rise of the Tomb Raider

Lara Crofts senaste eskapader är på de flesta sätt seriens höjdpunkt. Det är något öppnare än föregångaren och bjuder på precis lika hissnande miljöer. Animationsarbetet är dessutom snyggast i branschen.

Pris: 248 kronor hos Spelbutiken.

Läs vår recension av Rise of the Tomb Raider här!

Spela även: Shadow of the Tomb Raider


Project Cars

16. Project Cars 2

Project Cars har på kort tid blivit något av den ultimata racingserien för den som vill gå all in på realism. Inlärningskurvan är hög, men så är också Project Cars 2 ett av de mest kompletta bilspelen hittills. Här finns mängder med detaljer att skruva på, läcker grafik och bra med onlinemöjligheter.

Pris: Från 197 kronor hos Prisjakt.

Läs vår recension här!

Spela även: F1 2018


Fifa

15. Fifa 19

Är det fotboll du är ute efter på Xbox One finns det två alternativ: Fifa eller PES. Det första är ett licensspäckat storspel medan det andra istället sätter spelkänsla i första ledet. Vilket du föredrar är en smaksak, och klart är att du kommer få riktigt bra fotbollsspel oavsett vilket du väljer. För denna listan väljer vi Fifa, som är riktigt bra i år.

Pris: 548 kronor hos Spelbutiken.

Läs vår recension här!

Spela även: Pro Evolution Soccer 2019

FIFA 19 (Xbox One) Pris vid test: 548 kr.

Bästa pris just nu: 269 kr