15. Rage 2

Om du någonsin undrat hur Doom (2016) skulle vara i öppen värld ger Rage 2 svar på tal.

rage2.jpg

Vi fastnade enormt för Avalanche Studios version av postapokalypsen där vi röjer omkring med superkrafter i bästa hjältestuk. Kombinerat med riktigt underhållande vapen och en unik presentation får Rage 2 oss att glömma bort hur mediokert det allra första spelet faktiskt var.

Läs vår recension här!

Pris: Från 538 kronor hos Prisjakt.


quantum break using superpowers

14. Quantum Break

Remedys spirituella Max Payne-uppföljare blev kanske inte den revolution vi förväntade oss då, men kombinationen mellan actionspel och live action-skådespel var ändå ett unikt begrepp som förstärkte upplevelsen rejält. Allra bäst är dock det kreativa stridssystemet som låter oss experimentera vilt mellan olika typer av superkrafter.

Läs vår recension här!

Pris: Från 49 kronor hos Prisjakt.


metalgear.jpg

13. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Hideo Kojimas allra sista spel för Konami var hans mest ambitiösa dittills. Den femte delen i Metal Gear Solid-serien ritade inte bara om kartan för hur ett riktigt bra actionspel i öppen värld ska vara, men visade också att Metal Gear som koncept är mer mångfacetterat än vi trott. Men framför allt kändes kontrollen helt rätt, oavsett om vi smög eller satt inuti en miniatyrversion av Metal Gear. Interna strider mellan Kojima och Konami ledde dock tyvärr till att spelet inte riktigt kändes helt färdigutvecklat vid lansering.

Läs vår recension här!

Pris: Från 96 kronor hos Prisjakt.


residentevil.jpg

12. Resident Evil 7: Biohazard

Vi var många som gett upp hoppet om Capcoms klassiska Resident Evil-serie. Lyckligtvis visar Capcom att det fortfarande finns en hel del kvar att klämma ut. Resident Evil 7: Biohazard har kanske inte mycket gemensamt med sina föregångare, men det är å andra sidan läskigare än någonsin.

Läs vår recension här!

Pris: 190 kronor hos Netonnet.


killer instinct characters facing off

11. Killer Instinct

Det som började som ett litet och avskalat nedladdningsbart lanseringsspel har under de senaste åren byggts på och utvecklats till ett av de främsta exklusiva Xbox-spelen. Tänk dig en salig blandning av Mortal Kombat och Street Fighter, fast betydligt snabbare och med kombinationsattacker som sträcker sig långt över 50-sträcket. Fightingspel blir inte galnare än så här. 

Pris: 94 kronor hos Ginza.