10. Forza Horizon 4

För bilspelsfantaster är Xbox One en riktig drömkonsol. Här finns mängder med bra spel, oavsett om du föredrar simulatorer eller mer lekfull racing.

Forza horizon 4 car driving by airplane

Forza Horizon 4 är dock vår absoluta favorit. Det speciella här är att du får bränna runt i helt öppna miljöer i Storbritannien, med skiftande årstider. Snyggt som tusan och mängder med saker att göra.

Läs vår recension här!

Pris: Från 379 kronor hos Prisjakt.


Rare replay conker and banjo

9. Rare Replay

Microsoft chockade en hel spelvärld när de en gång i tiden meddelade att de köpt Rare, utvecklarna av de klassiska Donkey Kong Country-spelen, från Nintendo. Även om Rare i sin tur inte återskapat samma magi som Xbox-studio är Rare Replay en av de finaste samlingarna som släppts på senare år. Här återfinns äldre skapelser som Battletoads varvat med nyare som Banjo-Kazooie och Conker's Bad Fur Day, upphottade och fullt spelbara även med dagens mått.

Läs vår recension här!

Pris: Från 95 kronor hos Prisjakt.


sekiro.jpg

8. Sekiro: Shadows Die Twice

Den japanska spelutvecklaren From Software överraskade stort med samurajäventyret Sekiro: Shadows Die Twice. Trots vissa influenser från såväl Dark Souls som Bloodborne är Sekiro inte ett regelrätt Souls-spel. Däremot är den definierande svårighetsgraden även med här och ger du dig in i leken får du räkna med att dö mer än bara två gånger.

Läs vår recension här!

Pris: Från 537 kronor hos Prisjakt.


tekken7.jpg

7. Tekken 7

Sjunde spelet i Bandai Namcos långkörare Tekken visade varför det är främst inom genren. Här får både nybörjaren som experten valuta för pengarna. Kontrollerna som är enkla att hoppa in i, men svåra att bemästra. Ett fullt utvecklat story-läge som även fungerar utmärkt som introduktion. Och så förstås mängder med varierande karaktärer, vardera med en hel arsenal av specialattacker. Frågan är om inte Tekken 7 är det mest kompletta fightingspelet hittills, oavsett format.

Läs vår recension här!

Pris: 248 kronor hos Proshop.


Ori and mother

6. Ori and the Blind Forest

Ori and the Blind Forest är ett litet indieutvecklat spel i samma stuk som Super Metroid och Castlevania: Symphony of the Night. Det handlar med andra ord om att utforska fantastiska miljöer i jakt på bättre förmågor. Grafiskt är det förföriskt vackert med sin säregna stil, som i det närmaste kan jämföras med en tecknad film.

Pris: Från 124 kronor hos Prisjakt.