5. Cuphead

Med Xbox One har Microsoft satsat stort på exklusiva indiespel, och ett av de bästa är Cuphead

Cuphead and Mugman posing

Cuphead är ett lika svinsvårt som belönande plattformsspel, där det flörtas hejvilt med allt från 30-talets animerade filmer till 80-talets plattformsklassiker.

Läs vår recension här!

Pris: 199 kronor hos Microsoft.


Halo 5 master chief and locke looking at eachother

4. Halo 5: Guardians

När Microsoft en gång i tiden lanserade sin första Xbox hette det stora dragplåstret Halo: Combat Evolved. Sedan dess har serien fått en rad olika uppföljare av varierande kvalitét. Halo 5: Guardians är kanske inte seriens bästa del, men i jämförelse med de flesta andra actionspel står det sig riktigt, riktigt bra. Framför allt briljerar onlinedelen än idag.

Läs vår recension här!

Pris: Från 169 kronor hos Prisjakt.


reddead.jpg

3. Red Dead Redemption 2

Rockstars westernepos har med rätta hyllats av en närmast enig kritikerkår. Visst kan man ha synpunkter på den styltiga kontrollen och de bitvis monotona uppdragen, men produktionsvärdena väger upp det mesta. Red Dead Redemption 2 ser dessutom otroligt bra ut om du spelar det på en Xbox One X.

Läs vår recension här!

Pris: 462 kronor hos Spelbutiken.


gta5.jpg

2. Grand Theft Auto V

Jodå, nog är Rockstars femte del i Grand Theft Auto-serien riktigt bra även på Xbox One. Den svajiga bilduppdateringen från Xbox 360-versionen är ett minne blott, och för den som vill går det också att spela hela actionhistorien ur förstaperson. Och det tål att sägas det om och om igen: det här är en spelvärld du kan tillbringa hur mycket tid i som helst utan att tröttna.

Läs vår recension här!

Pris: 264 kronor hos Proshop.


witcher3.jpg

1. The Witcher 3: Wild Hunt

Årets bästa spel 2015 är så klart även det bästa du kan hitta till Xbox One just nu. Historien om Geralt och hans kamp mot onda Wild Hunt lär hålla dig fast från startmenyn ända till sluttexterna. Och väl där är det bara att fortsätta med den lika grymma expansionen Hearts of Stone.

Läs vår recension här!

Pris: 278 kronor hos Spelbutiken.