Titel: Daredevil
Genre: Action, drama
Antal säsonger: 2
Tjänst: Netflix. Premiär för andra säsongen 2016-03-18

Förra året fick vi uppleva en av de mest kompletta, underhållande och väl berättade superhjälteserier någonsin. Daredevil anlände som en blixt från klar himmel och svepte konkurrenterna av banan. Nu är Hell’s Kitchens djävul tillbaka med sin andra säsong och nivån är minst lika hög som i den första. Ett spännande tema och nya karaktärer är utgångspunkten för ännu ett otroligt välkomponerat kapitel om den blinde vigilante som ser bättre än de flesta.

Daredevil

Trots att Wilson ”Kingpin” Fisk (Vincent D’Onofrio) sitter i fängelse har inte kriminaliteten i Hell’s Kitchen försvunnit. Tvärtom. Flera ligor och maffiagäng härjar i staden som lyckligtvis finner lite lindring i den outtröttlige beskyddaren Daredevil. Men en ny och långt mer brutal självutnämnd rättskipare finns plötsligt också på banan. En man som egenhändigt pressar tillbaka maffiaceller, men inte skyr några som helst medel. De förtjänar den kula de får i pannan, resonerar The Punisher (Jon Bernthal).

Matt Murdock (Charlie Cox) har tillräckligt att göra med en förlustbringande advokatverksamhet och en skjutgalen hämnare, men han blir också påmind om sin historia. Hans tidigare flamma, Elektra Natchios (Elodie Yung), dyker plötsligt upp i stan. En kvinna som med sin vackra exteriör, gåtfullhet, flirtiga sätt och vassa nävar knappast betyder goda nyheter för Hell’s Kitchen.

Daredevil

I den första säsongen visade skaparen Drew Goddard att han inte bara äger en formidabel förmåga att utveckla karaktärer som både skär djupt in i skinnet och beger sig ut på små kuriosa äventyr, utan också har stor kunskap och förståelse för det Marvel-universum som omger Daredevil. Han lyckades stoppa in referenser och introducera nya karaktärer på ett fenomenalt sätt, och den förmågan har han tagit med sig till den andra säsongen.

I synnerhet gäller det Frank Castle, eller The Punisher som han kallas i tidningarna, som framstår som en lysande stjärna i sällskapet. Han passar perfekt in i temat om gränsen mellan det goda och det onda, och vad en självutnämnd vigilante kan tillåta sig att göra på vägen till en bättre värld. ”You hit ’em and they get up, I hit ’em and they stay down”, ropar Castle till Murdock i en fantastisk scen uppe på taket på en byggnad.