Du har garanterat hört talas om problemet förr: bluffmakare som ringer från utländska nummer och låtsas vara från Microsoft, men som mest är ute efter att lura dig på pengar. Men trots att det tråkiga fenomenet är långt ifrån nytt ser det inte ut att vara på väg att försvinna. Tvärtom verkar det som att en ny våg av oseriösa telefonsamtal börjar poppa upp.

PC för Alla har pratat med en av de personer som drabbats, och som bluffmakarna dessvärre lyckades lura. Det hela började med ett samtal under en ledig dag från jobbet. Den drabbade förklarar att det ringde flera gången i telefonen från ett okänt nummer.

Missa inte: Se upp för bluffmail från "Skatteverket"

– Jag brukar inte svara på okända nummer men jag hade en hel del tid över. Och de ringde ihärdigt flera, flera gånger, säger personen som vill vara anonym.

– När jag till slut svarade presenterade sig en man vid namn Kevin och som sa att han ringde från Microsoft. Enligt honom hade Microsoft fått mängder av felmeddelande från min pc. Jag förklarade för honom att jag hade en Mac, och då skulle han koppla mig till deras Mac-kontor. Väl där fick jag prata med en man med asiatisk brytning.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning