Kapselmaskiner har funnits länge, och med Nespresso i bräschen har produktkategorin förvandlats till miljardindustri. Kaffe är alltså ”big business” och kapselmaskiner har snabbt blivit en av de mest populära bryggmetoderna. Numera erbjuder i stort sett varje kaffetillverkare en eller flera varianter av produkter för ändamålet.

Missa inte: Äntligen kan vi brygga kaffe med wifi

Fördelen är att de snabbt fixar en kopp java och är enkla att använda. Det finns även otaliga mängder olika smaker och styrka att välja mellan, och användarna kan snabbt skifta mellan dessa från kopp till kopp. Nackdelen är att det blir dyrt. Vanligt bryggkaffe kostar runt 50–60 öre per kopp, kapselkaffet är avsevärt dyrare och Nespresso tar från 3,80 kr per kapsel. Kapslarna är dessutom tillverkade i plast eller metall vilket är tveksamt miljömässigt.

Nespresso
Full koll på antalet kapslar du har kvar ...

Oavsett vilket så ligger Nespresso långt framme designmässigt och när det kommer till kvalitetskänsla. Och till skillnad från de billigare maskinerna som ibland till och med delas ut gratis om du köper ett visst antal kapslar, upplevs tillverkaren ofta som lite ”finare” och bättre. Till och med Nespressos kapslar anses ofta så snygga att de får stå framme i köket i specialtillverkade (och dyra) ställ eller boxar. Med Prodigio tar Nespresso nästa steg i utvecklingen och erbjuder en bluetooth-uppkopplad variant av kapselmaskinen.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning