Kef Egg

Att para ihop högtalarna trådlöst är busenkelt och sker traditionellt genom att aktivera sökning på både högtalare och smartphone. Någon dedikerad app finns inte utan alla val av källa och volym görs sedan på högtalaren eller via den medföljande fjärrkontrollen, som även den är riktigt snygg.

Kef Egg

När allt är på plats är det bara att köra igång med avlyssning. Och det låter … magiskt! Oavsett källa blir vi riktigt imponerade och Uni-Q-elementet levererar ett dynamiskt ljud i världsklass med massor av detaljer i både diskant och mellanregister. Den nätta designen begränsar givetvis basljudet en aning men när vi jackar på en subbas och avlastar högtalarna från de nedersta frekvenserna är lyckan fullkomlig.

Sammanfattning

Kef imponerade på oss tidigare i våras med den lilla trådlösa och portabla Muo och det visade sig vara mer än bara en lyckoträff. Med Egg visar tillverkaren att de står väl rustade för framtidens trådlösa utmaningar. Trots det blygsamma formatet fick vi här en lektion i hur ett par högtalare ska bete sig ljudmässigt. Bra med anslutningar och ett relativt attraktivt pris gör äggen till en vårens mest spännande produkter – ren massage för hörselgångarna och får vi wifi-uppkoppling på kommande modell är lyckan total!

                                       M3 rekommenderar

Ljudet!
Bra med anslutningar
Snygg design

För kort kabel mellan högtalarna

Betyg 9 av 10

Fakta Kef Egg
Tillverkare: Kef
Pris: 4 990 kronor
Anslutningar: Bluetooth (4.0 aptX), 3,5 mm aux, mini usb, optisk digitalt (mini toslink kombo) samt subwoofer utgång
Frekvensomfång: 80 – 45 000 Hz
Storlek: 172 x 274 x 136 millimeter
Vikt: 2,1 kilo styck

Sida 2 / 2

Innehållsförteckning

KEF Egg Pris vid test: 4990 kr.

Bästa pris just nu: 3487 kr