Football Manager game

30. Football Manager 2019

Superambitiösa Football Manager är långt mer än bara ett spel. Serien har genom åren gjort enorma avtryck i fotbollsvärlden, och faktiskt använts för att scouta spelare i verkligheten.

Sports Interactives känsla för detaljer går knappast att skoja bort. Här finns allt du någonsin kunnat önska dig, och långt mer därtill. 2019 års version är den bästa hittills, och bjuder på bättre överblick, mer detaljerade rapporter och en finslipad spelmotor. Men kan vara värt att vänta på 2020-upplagan som släpps senare i höst.

Pris: Från 161 kronor hos Prisjakt.

Läs vår recension här!


Deus Ex hiding

29. Deus Ex: Mankind Divided

Deus Ex är en pc-serie med gamla anor, och mängder av kräsna fans. För ett par år sedan fick serien en nystart i lysande Human Revolution, vilket sedermera följdes upp med det ännu bättre Mankind Divided. Tung sci-fi-dystopi, mörka miljöer och mängder med specialegenskaper. Precis som vi vill ha det.

Pris: Från 45 kronor hos Prisjakt.

Läs vår recension här!


Steamworld Quest

28. Steamworld Quest

Göteborgsbaserade Image & Form Games utökade nyligen sin charmiga Steamworld-serie med Quest – ett äventyrsrollspel där alla karaktärer är robotar.

Även om storyn kanske inte är den vassaste spelar vi "Quest" främst för de spännande striderna, där du kontrollerar tre robotar åt gången. Deras färdigheter är baserade på kortlekar som du själv komponerar ihop, varför det finns en mängd olika taktiker att prova sig fram till. Grafiken är trevlig att titta på och miljöerna imponerar verkligen hela spelet igenom.

Läs vår recension (Nintendo Switch) här!


Stardew Valley walking around

27. Stardew Valley

Minns du klassikern Harvest Moon? Om inte går det kortfattat att beskriva det som en slags bondgårdssimulator, inbakad i en japanskt rollspelsskrud. Indietiteln Stardew Valley bygger vidare på konceptet, och lyckas faktiskt ta den här något udda subgenren till nya höjder. Här finns mängder med saker att göra, oavsett om du mest är ute efter att pyssla om ditt hus eller ge dig ut i jakt på nya föremål.


Owlboy talking

26. Owlboy

En trend i spelvärlden för tillfället är spel som på något sätt flörtar med retrorävarna. Vi har sett mängder av exempel på detta de senaste åren, en del riktigt bra och en del som inte varit fullt så välgjorda. Owlboy hamnar definitivt i den första kategorin. Här syns influenser från bland annat Mega Man och The Legend of Zelda – allt förpackad i en pixelperfekt skrud som inte lär lämna några nostalgiker oberörda.

Pris: Från 599 kronor hos Prisjakt.


Grim Dawn

25. Grim Dawn

Som Diablo III - fast bättre. Så väljer många att beskriva hack n' slash-spelet Grim Dawn, som har ett betydligt mer avancerat system för karaktärsutveckling än sin förlaga. Den som spelat den här genren vet vad som gäller: Mörda dig igenom horder av fiender med hjälp av svärd, gevär eller magiska förmågor. Samla på dig den bästa utrustningen och bygg din protagonist till den ultimata mordmaskinen utifrån ett gäng olika klasser.

Dubbelklass-systemet bjuder på möjligheter som få spel ens kommer i närheten av. Finns flera expansioner som förlänger spelet betänkligt, dessutom.


Inside walking alone

24. Inside 

Superhyllade indiepärlan Inside är ett spel som ingen bör missa. Här får vi ett lika oförglömligt som dystert äventyr, och en välskriven berättelse helt utan någon skriven dialog. Inside bygger vidare på det lyckade Limbo, och gör det med bravur. Ett av 2016 års absolut bästa spel när det begav sig.

Pris: Från 114 kronor hos Prisjakt.

Läs vår recension här!
 


Satisfactory

23. Satisfactory

Svenska Coffee Stain Studios gjorde braksuccé med Goat Simulator 2014. Nu är man tillbaka med fabriksbyggarsimulatorn Satisfactory, som påminner starkt om Factorio men utspelar sig i tredje person. Långa rullband och komplicerade tillverkningsprocesser används för att samla viktiga resurser som ska skickas till en mystisk uppdragsgivare.

Och ja, du befinner dig i rymden och där kan ingen förutom irriterade utomjordingar höra dig skrika. Spelet befinner sig i Early Access, vilket innebär att ändringar kan tillkomma allt eftersom utvecklarna närmar sig den slutgiltiga versionen.

Pris: 29,99 euro på Epic Games Store