FM2017

20. Football Manager 2017

Superambitiösa Football Manager är långt mer än bara ett spel. Serien har genom åren gjort enorma avtryck i fotbollsvärlden, och faktiskt använts för att scouta spelare i verkligheten.

Läs mer: Stort test av bästa stationära datorerna för gamern

Sports Interactives känsla för detaljer går knappast att skoja bort. Här finns allt du någonsin kunnat önska dig, och långt mer därtill. 2017 års version är den bästa hittills, och bjuder på bättre överblick, mer detaljerade rapporter och en finslipad spelmotor.

Pris: 429 kronor.

Läs vår recension här!


owlboy

19. Owlboy

En trend i spelvärlden för tillfället är spel som på något sätt flörtar med retrorävarna. Vi har sett mängder av exempel på detta de senaste åren, en del riktigt bra och en del som inte varit fullt så välgjorda. Owlboy hamnar definitivt i den första kategorin. Här syns influenser från bland annat Mega Man och The Legend of Zelda – allt förpackad i en pixelperfekt skrud som inte lär lämna några nostalgiker oberörda.

Ladda ner från Steam


overwatch

18. Overwatch

Overwatch har en hel del gemensamt med den gamla klassikern Team Fortress. Det handlar med andra ord om ett actionspel med en serietidningsliknande estetik, där fokus helt och hållet ligger på lagsamarbete över nätet. Beroendeframkallande och otroligt bra, oavsett om du spelar casual eller professionellt.

Pris: 499 kronor hos CDON.

Läs vår recension här!

Läs mer: Här är bästa spelen du måste ha till Nintendo Switch


deus ex


17. Deus Ex: Mankind Divided

Deus Ex är en pc-serie med gamla anor, och mängder av kräsna fans. Härom året fick serien en nystart i lysande Human Revolution, och som nu har fått en fortsättning med det ännu bättre Mankind Divided. Tung sci-fi-systopi, mörka miljöer och mängder med specialegenskaper. Precis som vi vill ha det.

Pris: 279 kronor hos CDON.

Läs vår recension här!


spel

16. Torment: Tides of Numenera

När Planescape:: Torment släpptes i slutet av nittiotalet fick det inte riktigt den uppmärksamhet det förtjänade. Istället var det först i efterhand som det lyftes fram som ett av historiens bästa rollspel. Uppföljaren drog in miljonbelopp på Kickstarter, och även om det inte är riktigt lika bra tillhör det definitivt toppen i genren. Ett måste att spela för rollspelsfantasten.

Pris: 399 kronor hos CDON.

Football Manager 2017 Pris vid test: 299 kr.

Bästa pris just nu: 99 kr