Planet Coaster

15. Planet Coaster

Många är vi som har tillbringat mängder av timmar med klassiska Rollercoaster Tycoon. Och lika älskad som den serien var när det begav sig, lika mycket hat har de senaste delarna fått, som faktiskt varit på gränsen till usla. Just därför känns Planet Coaster så välkommet. Det kan nämligen inte beskrivas som något annat än en enda lång hyllning till de tre första delarna i Rollercoaster Tycoon-serien. Charmig grafik och mängder med möjligheter att bygga din drömmars berg-och-dalbana.

Pris: 299 kronor hos CDON.


spel

14. Night in the Woods

Spel kan ju vara så mycket mer än snabb underhållning. Ett av de bästa exemplen på just det heter Night in the Woods, och kan närmast beskrivas som en uppväxtskildning där vi får följa en tonårskatt som precis har hoppat av college för att flytta tillbaka till sin sömniga hemstad.

Ladda ner från Steam här


battlefield

13. Battlefield 1

Battlefield är en serie som numera finns även på konsol, men det spelas faktiskt med fördel på en gaming-pc. Med en sådan får du otroligt fin grafik, och ett bra mycket bättre flyt. Battlefield 1 är bäst i serien än så länge, och givetvis ett måste för actionfantasten.

Pris: 499 kronor hos CDON.


pc-spel

12. Hearthstone

World of Warcraft-studion Blizzard är mästare på att utveckla bråddjupa spelkoncept som samtidigt är busenkla att sätta sig in i, och ingen titel exemplifierar detta tydligare än Hearthstone. Det går kort och gott att beskriva som ett kortspel, där du möter andra spelare online – och där det handlar om att manövrera ut sin motståndare med slug taktik. Lätt att fastna för, och extremt svårt att släppa taget om.

Spela Hearthstone


pc-spel

11. Cities: Skylines

Minns du klassikern Sim City? Cities: Skylines är som en snyggare och mer avancerad version av det. Här handlar det alltså om att bygga din drömmars stad: vilket i vanlig ordning börjar med simpla bostadsområden och slutar med komplexa tunnelbanenät, flerfiliga motorvägar och miljövänliga energialternativ. Plus i kanten för spelets aktiva community, som aldrig tycks sluta med att modifiera spelet.

Pris: 198 kronor hos CDON.

Läs vår recension här!

Planet Coaster Pris vid test: 249 kr.

Bästa pris just nu: 287 kr