Kiwami 2 Kiryu beating up some guy

15. Yakuza Kiwami 2

I och med Yakuza 0 har Segas långkörare äntligen nått fler än bara Playstation-spelare. Yakuza Kiwami 2 bygger vidare på allt som kändes uppfriskande med Yakuza 6, alltså den mer öppna spelvärlden och förfinade stridsmotorn, och fusionerar det med den kanske bästa handlingen i seriens historia. Seriösa scener och personliga vendettor blandat med benhård action i stil med Final Fight och Streets of Rage. Och minispel, i mängder. Vad mer kan man begära?

Pris: 269 kronor hos CDON.

Läs vår recension här!


Dishonored 2

14. Dishonored 2

Den nervkittlande berättelsen om lönnmördaren Corvo Attano klättrar upp flera pinnhål i Dishonored 2. I det här smygbaserade actionrollspelet står både renommé och familjerelationer på spel när politiken visar sitt fulaste tryne och hotar allt Corvo (och hans kejsarinna) håller kärt. Jaga ned orättvisorna med en otrolig arsenal magiska färdigheter, list och futuristiska manicker - allt i en makalöst detaljerad steampunk-värld med tydliga inslag av 1800-talets Europa. Missa inte för allt i världen.

Pris: Från 66 kronor hos Prisjakt.

Läs vår recension (Playstation 4) här!


Cities overview

13. Cities: Skylines

Minns du klassikern Sim City? Cities: Skylines är som en snyggare och mer avancerad version av det. Här handlar det alltså om att bygga din drömmars stad: vilket i vanlig ordning börjar med simpla bostadsområden och slutar med komplexa tunnelbanenät, flerfiliga motorvägar och miljövänliga energialternativ. Plus i kanten för spelets aktiva community, som aldrig tycks sluta med att modifiera spelet.

Pris: Från 59 kronor hos Prisjakt.

Läs vår recension här!


Monster Hunter: World

12. Monster Hunter: World

Det må ha kommit till konsol först, men pc-versionen av Capcoms monsterjägarspel är ingenting att fnysa åt. Monster Hunter är en gammal spelserie, som först med "World" fick sitt breda genomslag. Här är varje strid en svårmanövrerad bossfight, med de olika monster som vandrar över de olika zonerna i the New World.

Den som gillar att slåss och samtidigt samla resurser för att hela tiden hålla sin arsenal uppdaterad kommer hitta många timmars underhållning här. Dessutom aktuellt med expansionen Iceborne. Varning: Toksvårt. Men belönande.

Pris: Från 246 kronor hos Prisjakt.

Läs vår recension (Playstation 4) här!


Civ 6 ready for battle

11. Civilization VI

Ingen pc-lista är komplett utan Civilization. Strategiserien har genom åren fått mängder med avstickare och uppföljare, och frågan är om inte den sjätte delen är den allra bästa. Här finns samma typ av sjukt beroendeframkallande spelmekanik som alltid, men med modern grafik och flera grymt välgjorda expansioner. Fastnar du för det här lär du med andra ord ha att göra i flera år framöver.

Pris: Från 110 kronor hos Prisjakt.

Läs vår recension här!


Thimbleweed in store

10. Thimbleweed Park

Ah, alla minns vi väl de klassiska peka-och-klicka-spelen från åttio- och nittiotalet? Secret of Monkey Island, Maniac Mansion och Grim Fandango gjorde ju som bekant stor succé. Dessvärre tystnade genren under många år, och det är först på senaste den har fått lite upprättning. Inte minst genom Thimbleweed Park, som visuellt och spelmekaniskt påminner enormt mycket om de stora klassiskerna. Vilket i sig inte är särskilt underligt, eftersom det är utvecklat av samma människor som ligger bakom bland annat Maniac Mansion.

Pris: 199 kronor hos Microsoft Store.

Läs vår recension här!


Total War: Warhammer 2

9. Total War: Warhammer 2

Creative Assemblys lovprisade Total War-franchise får en rejäl fantasybehandling när troll, drakar och alver kämpar om makten i Warhammer-världen. Erövra territorium, levla upp kraftfulla (och roliga!) ledare och släpp lös dina arméer på enorma slagfält där eldbollar och giftiga kanonkulor viner mot tätpackade regementen.

Ett av de bästa Total War-spelen som någonsin gjorts, enligt oss, och ett veritabelt måste för den som gillar figurspelet Warhammer.

Pris: Från 249 kronor hos Prisjakt.

Läs vår recension här!


Xcom 2 taking cover from alien

8. Xcom 2

2012 fick klassiska Xcom en lysande nytolkning i och med Xcom: Enemy Unknown. Xcom 2 är uppföljaren på den titeln, och lyckas förbättra i stort sett varje enskild detalj. Här handlar det om att bygga baser, hantera resurser och slåss mot elaka utomjordingar. Lär passa dig som är ute efter en rejäl utmaning: inlärningskurvan är nämligen brutalt brant. Men som alltid med denna serie är belöningen när du väl lyckas med ett uppdrag stor.

Pris: Från 88 kronor hos Prisjakt.

Läs vår recension här!