sekiro.jpg

7. Sekiro: Shadows Die Twice

Den japanska spelutvecklaren From Software överraskade stort med samurajäventyret Sekiro: Shadows Die Twice. Trots vissa influenser från såväl Dark Souls som Bloodborne är Sekiro inte ett regelrätt Souls-spel. Däremot är den definierande svårighetsgraden även med här och ger du dig in i leken får du räkna med att dö mer än bara två gånger.

Pris: 549 kronor hos Webhallen.

Läs vår recension här!


tekken7.jpg

6. Tekken 7

Sjunde spelet i Bandai Namcos långkörare Tekken visade varför det är främst inom genren. Här får både nybörjaren som experten valuta för pengarna. Kontrollerna som är enkla att hoppa in i, men svåra att bemästra. Ett fullt utvecklat story-läge som även fungerar utmärkt som introduktion. Och så förstås mängder med varierande karaktärer, vardera med en hel arsenal av specialattacker. Frågan är bara varför det tog sådan tid att få världens bästa fightingserie över till pc-formatet.

Pris: Från 139 kronor hos Prisjakt.

Läs vår recension här!


Resident Evil 2

5. Resident Evil 2

Den ikoniska survival horror-serien har fått ett av sitt starkaste nytillskott på mycket länge. Den här gången får vi återigen stifta bekantskap med Leon, Claire och det zombieinfesterade Raccoon City, där ett virus med oklar uppkomst hotar att slå ut hela befolkningen.

Mycket har hänt sedan 1998, när Resident Evil 2 först släpptes, och anno 2019 talar vi om mer än en simpel remake. Mycket har gjorts om helt från grunden, nya karaktärer, fiender och vapen och fantastisk grafik gör sitt för att ge denna gastkramande berättelse ett helt nytt liv.

Pris: Från 251 kronor hos Prisjakt.

Läs vår recension (Playstation 4) här!


cuphead.jpg

4. Cuphead

Xbox One-klassikern Cupchead är ett av de allra främsta indiespelen och det fungerar minst lika bra på PC. Vi bjuds på ett lika svinsvårt som belönande plattformsspel, där det flörtas hejvilt med allt från 30-talets animerade filmer till 80-talets plattformsklassiker. En unik upplevelse utöver det vanliga.

Pris: Från 155 kronor hos Prisjakt.

Läs vår recension här!


Divinity Original Sin 2

3. Divinity: Original Sin 2

Belgiska Larian Studios gjorde crowdfunding-succé med det här old school-rollspelet som sedermera prisats av såväl kritiker som spelare. Du tar kontrollen över ett gäng intressanta karaktärer, skräddarsyr dem med färdigheter och trollformler efter tycke och smak för att sedan kasta in dem i spännande, turbaserade strider med mörkrets anhängare. Ett enormt, komplicerat superspel med gott om valmöjligheter och intressant bakgrundsstory.

Läs vår recension här!


gta5.jpg

2. Grand Theft Auto V

Rockstars Grand Theft Auto V finns ute på de flesta av dagens aktuella spelkonsoler, men det är pc-versionen som är överlägset bäst. Här kan du leka runt med mängder av grafikinställningar och en hel del moddar. Och skulle du tröttna är det bara att ge dig i kast med onlinedelen, som är minst lika omfattande som huvudspelet.

Pris: Från 123 kronor hos Prisjakt.

Läs vår recension här!


witcher3.jpg

1. The Witcher 3: Wild Hunt

Det börjar bli tjatigt att hylla The Witcher 3. Vi utsåg det till 2015 års bästa spel. Har du inte spelat det än är pc-versionen att föredra. Sitter du inne med rätt utrustning väntar en sagolikt vacker värld du inte kommer att kunna (eller vilja) lämna på bra många timmar. Missa heller inte de lysande expansionerna.

Pris: Från 138 kronor hos Prisjakt.

Läs vår recension här!