Titel: Fear the Walking Dead (S2)
Genre: Drama
Premiär: 2015
Tjänst: HBO Nordic (premiär för säsong två 2016-04-11)

Om den första säsongen av Fear the Walking Dead hade civilisationens sönderfall som sin utgångspunkt handlar den andra säsongen av allt att döma om omställningen. Skiftet från civilisation, medmänsklighet och det självklara samarbetet till en form av bister självbevarelsedrift och bred cynism. Något som för övrigt Strands lyxiga yacht, Abigail, är ett strålande exempel på. Det handlar om ett minisamhälle med en självutnämnd ledare, en man som från första ögonblicket gör tydligt att det inte finns vare sig fysiskt eller känslomässigt utrymme för fler personer på den toppmoderna båten.

Fear of the Walking Dead

Fear the Walking Dead öppnar med scener vid Los Angeles kustlinje, där en skvadron av jaktflyg bombar miljonstaden med napalm för att försöka stoppa spridningen av zombieepidemien. Här försöker Travis Manawa (Cliff Curtis) och Madison Clark (Kim Dickens) att samla resterna av sin familj för att ta sig till den mystiske Strands högteknologiska båt. Manawas ex-fru är död och parets gemensamma son, Chris (Lorenzo James Henrie), är märkt av händelsen och vandrar apatiskt omkring. Allt medan Daniel Salazar (Ruben Blades) sörjer sin egen döda hustru och samtidigt försöker föra dottern Ofelia (Mercedes Mason) i säkerhet.

Fear of the Walking Dead

På havet är dock livet inte mycket lättare. Andra desperata själar har gått i samma tankar, men de flesta har varken utrustning eller proviant för att klara sig någon längre tid, så då gruppen stöter på en överfylld gummibåt med flyende stadsbor dras det snabbt en skarp linje. ”Vi är tvingade att hålla oss borta från kusten, ifrån andra människor och båtar. Om jag lägger kaj är det för att släppa av människor inte för att låta dem gå ombord”, förklarar Strand (Colman Domingo).