VR glasögon Samsung Gear VR
VR-glasögon. Samsung Gear VR är ett snäppet dyrare alternativ till din mobil, men betydligt bättre än vr headset som exempelvis Google Cardboard.

VR headset från Samsung: Gear VR

VR-vågen tog fart när Oculs Rift gjorde succé på Kickstarter. Samsung Gear VR är en produkt som är utvecklad i samarbete med teamet bakom Oculus Rift och bygger på samma teknik och algoritmer.

Men det här är inte ett par vr-glasögon du stoppar in i datorn, nej det här är ett vr-headset för din mobil. Med en ratt på ovansidan kan du ställa in fokus, vilket i praktiken betyder "telefonens avstånd till linserna". Men det fungerar helt okej för att få till en bild som är skarp nog.

Här testar vi Samsungs vr-glasögon Gear VR för första gången.

Själva vr-glasögonen består inte av så mycket teknik. Till skillnad från Oculus Rift och Sony playstation VR - som bägge innehåller specialbyggda skärmar och egen programvara - så använder Gear VR istället din mobil. Den senaste modellen av Gear VR klarar mobiler med 5,1-5,7 tumsskärmar, men är förstås skräddarsydd för Samsungs egna mobiler från Galaxy S6 och uppåt.

Samsung VR spelkontrol
Spelkontroll till Samsung Gear VR säljs separat.

Vi testade med Galaxy Note 4, och även om den då hade en av de mest högupplösta smartphoneskärmarna så hjälper inte mycket när du sitter med ögonen några centimeter framför skärmen. Som med alla vr-glasögon du använder med mobilen i dag - du får räkna med en pixlig upplevelse.

De här vr-glasögonen är ändå ett av de bättre om du letar efter billigare, enkla headset till din mobil. Här hänger upplevelsen helt på vilken mobil du har och framför allt vilket upplösning den har. Vill du maxa vr-upplevelsen ytterligare kommer det kosta dig ett antal tusenlappar extra. Nästa steg i vr-glasögon är nämligen Playstation VR och HTC Vive som kostar runt 4 000 kronor. Läs mer om dessa vr headset på följande sidor.

Pris: 649 kronor hos Webhallen (inklusive controller).

Läs hela vårt test av Samsung Gear VR här