Vr-glasögon Google Daydream VR
Foto: Foto: Jason Cross / IDG NewsGoogle Daydream VR. VR-glasögon från Google som på alvar utmanar Samsungs vr-headset.

VR-glasögon från Google: Daydream VR

VR i mobilen har hitills varit synonymt med Samsung och företagets Gear VR. Google var tidigt ute med vr-glasögonen Cardboard, men det var mest ett enkelt sätt att billigt kunna se vr i mobilen, det är inte så bekvämt.

Men Google låter förstås inte Samsung vara ensamma på marknaden och med vr headset Daydream VR har Samsung fått rejäl konkurrens. De tidiga intrycken av Googles vr-glasögon är tydliga: Det här är vr i mobilen som det ska vara.

Googles vr-headset Daydream VR är inte lika plastigt som de andra vr-glasögonen därute, utan är klädd i tyg, vilket gör dem både snygga och bekväma.

Daydream View är också enklare att använda än Gear VR, men du måste ha en mobil som är kompatibel, till exempel Google Pixel (som inte finns i Sverige ännu). Du behöver inte plugga in den på usb-maner i själva headsetet, och inte heller pilla med några spakar eller reglage. Tyvärr saknas en funktion som mäter avståndet mellan dina pupiller, men vi hade inga problem med att hitta den bästa ytan på linserna – något som är svårare med Samsungs Gear VR-enhet.

Till vr-glasögonen ingår en rörelsekontroll som är det som ger Daydream VR övertaget mot Gear VR. Du kan antingen köpa och synka en handkontroll för spel, eller nöja dig med det inbyggda, något svårjobbade, touch-området.

Pris: 528 kronor hos Netonnet.

Läs hela vårt test av Google Daydream VR här