Playstation VR

Om du vill lämna vr i mobilen och ta dig snäppet uppåt i både kvalitet och pris, då hamnar du på Playstation VR.

Sonys VR-headset Playstation VR är dyrare (4 000 kronor för headset, Move-konroller och kamera i skrivande stund) än några vr-glasögon du hittar till mobilen, men också betydligt billigare än närmsta konkurrenterna HTC Vive (drygt 9 000 kronor) och Oculus Rift (cirka 8 000 kronor).

Du behöver förstås en Playstation 4 också, så har du inte det får du räkna med minst 2 500 kronor till om du inte vill ha en Playstation Pro.

VR glasögon - Playstation VR
Vr-glasögon. Sony Playstation VR är ett tekniskt mästerverk - även om tekniken ännu inte är fulländad.

Playstation VR - vad går det för egentligen?

När vi testade Sonys vr-glasögon blev vi glatt överraskade. Playstation-headset:et är ett tekniskt mästerverk som trots sitt, i samanhanget, billiga pris levererar vr över förväntan. Även om grafiken är ganska pixlig, så är uppdateringsfrekvensen och följsamheten klart godkänd. Inte lika bra som HTC Vive, men å andra sidan betydligt billligare.

Till Playstation VR har Sony återanvänt den gamla Playstation Camera och Move-stavarna. Det fungerar okej, men du får räkna med en del kalibrering när du tappar kontakten med enheten för attt den inte fattar var du står någonstans.

VR - Playstation Move

Omdömet för Playstation VR lyder "Trots en del irriterande brister är Playstation VR riktigt, riktigt häftig. Den kommer dessutom med en prislapp som inte lämnar ett stort gapande hål i din plånbok."

Pris: 4190 kronor hos CDON.se

Läs hela testet av Playstation VR

plus

Betydligt billigare än konkurrenterna Oculus Rift och HTC Vive.
Lätt att komma igång med.
Bekväm.
Fungerar riktigt bra, trots avsaknaden av dyr dator.

minus

Positioneringen är långt ifrån perfekt.
Move-kontrollerna känns ärligt talat sådär.
En del spel framkallar illamående.

Betyg 4 av 5

Sony PlayStation VR Pris vid test: 2690 kr.

Bästa pris just nu: 3199 kr