HTC Vive

HTC:s vr-lösning är den mest avancerade på marknaden. Tillsammans med HTC Vive får du nämligen sensorer, som läser av din position i rummet. Därmed kan du inte bara titta runt i en viruell värld, utan även röra dig fritt – åtminstone så långt som sensorerna tillåter.

htc vive

Det gör enorm skillnad, och leder till att inlevelsen blir bra mycket starkare än hos konkurrenterna. Å andra sidan kräver HTC Vive en hel del utrymme, så det är knappast något för den som vill ha rent och snyggt i spelrummet.

I övrigt har HTC Vive en hel del gemensamt med Oculus Rift (som ni kan läsa mer av på nästa sida). Tekniskt sett ser spelen bra ut, men pixelheten är klart påtaglig. Inte heller spelutbudet imponerar särskilt mycket. Vi väntar fortfarande på den där saftiga titeln som får oss att ramla baklänges av upphetsning.

htc vive

Nåväl, det är ändå svårt att inte bli imponerad av HTC Vive. Om du väl får till installationen är den klart häftigast på vr-marknaden, och erbjuder en helt unik upplevelse. Med det sagt svider det också i plånboken av blotta tanken på köp. 9 500 får du hosta upp, och därtill krävs det en monsterdator för att driva kalaset. Det i kombination med otympligheten gör att HTC Vive mer är en nischad produkt än något som alla bör springa och köpa direkt.

Pris: 7 490 kronor hos Proshop.

plus

Klockren vr-känsla
Virtuellt rum!
Suveräna kontroller
Överraskande lätt att installera

minus

Stor och otymplig
Höga systemkrav
Begränsat spelutbud
Priset

Betyg 4 av 5

HTC Vive Pris vid test: 7489 kr.

Bästa pris just nu: 2996 kr