Cleanmate S 800: Välutrustad och originell

Cleanmate

Cleanmate S 800 har hängt med ett tag men här finns en hel del smarta funktioner. En unik sådan är uv-lampan som sitter på dammsugarens undersida, och som lyser av underlaget och dödar eventuella bakterier medan den far fram i rummet och dammsuger. Smart!

När du använder dammsugaren kan du välja mellan tre olika rengöringsprogram. Förutom ett helautomatiskt läge, som oftast gör jobbet riktigt bra, finns även ett läge optimerat för ett specifikt område som är extra smutsigt ("platsrengöringsläge"), och ett läge som är optimerat för att göra rent kanter och hörn ("kantrengöringsläge"). Uppsugningsförmågan är överlag bra, förutom i hörnen, och så länge dammsugaren glider fram på ett normalt hårt golv har den inga problem. Lite tjockare mattor däremot är ingenting den här maskinen gillar.

När du köper Cleanmate S 800 medföljer även ett tillbehör för att moppa golvet. Det handlar om en tunn platta där du fäster en microfiberduk samt en liten behållare som du fyller med vätska. Med tillbehör på tar Cleanmate upp även fint damm som annars inte alltid följer med vid vanlig dammsugning. Denna funktion är av självklara skäl begränsad till rum utan mattor.

Maskinen har lite problem att ta sig runt stolar med rund fot, men i övrigt fastnar den inte speciellt ofta. Cleanmate S 800 är nämligen bra på att identifiera hinder, och sedan undvika dem istället för att som många andra maskiner trassla in sig och fastna. Dammuppsamlaren i Cleanmates dammsugare rymmer 0,5 liter, och här hittar vi även platsen för det utbytbara Hepa-filer som används för att rena utluften.

Omdöme

Cleanmate S 800 är snygg och bjuder på flera unika funktioner samtidigt som handhavandet är enkelt. Dammsugaren bekräftar (på engelska) dina kommandon och den gör jobbet riktigt bra, för det mesta. Priset är dessutom lågt och i och med att du får med en moppfunktion i paketet är det här en riktigt prisvärd maskin.

plus

Snygg.
Prisvärd.
Enkelt att använda.
Uv-lampa och golvmoppfunktion.

minus

Missar damm i hörn.
Svårt med mattor.

Fakta Cleanmate S 800

Tillverkare:Cleanmate
Mått: 340 millimeter i diameter, höjd: 88 millimeter
Vikt:3 kilo
Batteritid: upp till 90 minuter
Laddningstid:3-5 timmar
Ljudnivå:60 db
Hepa-filter:Ja
Kapacitet dammbehållare:0,5 liter
Sidoborstar:Dubbla
Fjärrkontroll:Ja
Timerfunktion:Ja
Övriga funktioner: Trappsensor, automatisk eller manuell laddning, moppfunktion med mikrofiber för torr- eller våtmoppning, bakteriedödande uv-ljus
Pris: 1 990 kronor hos Clas Ohlson.

Betyg 6 av 10

Cleanmate S800 Pris vid test: 1990 kr.

Bästa pris just nu: 1690 kr