Cleanmate S900: Billig robotdammsugare håller rent

Nya Cleanmate S900 är ganska stor men i och med att den bara mäter 8,5 centimeter i höjdled hittar den under de flesta möbler i vardagsrummet. I kartongen medföljer laddare, en ir-sändare som fungerar som virtuell vägg, två extra borstar, en fjärrkontroll samt en mopptillsats.

Test Cleanmate S900

Hinder ställer till det

Cleanmate S900 tar sig effektivt in under många av möblerna, men om du har tjockare mattor i hemmet kan det ställa till det. Den har helt enkelt lite svårt att forcera hinder, vilket även gäller lite högre trösklar. Ett hinder den inte lyckas forcera är en cirka 15 mm tjock marmorplatta framför eldstaden i rummet, här fastnar dammsugaren varje gång den försöker ta sig förbi. Och den fastnar även under bokhyllan när vi inte hängt upp alla sladdar ordentligt.

Enkel att rengöra

Ett tryck på ovansidan maskinen blottar behållaren och denna är enkel att ta ur och rengöra. På undersidan kan du med ett enkelt handgrepp ta ut munstycket och rengöra detta. Moppfunktionen funkar också helt okej, men detta kräver givetvis att du plockar undan mattorna i rummet.

Cleanmate S900 jobbar helt och hållet offline och du kan inte styra den med mobilen på distans. Antingen startar du den manuellt eller programmerar en timer. Detta, och inställning av klockan, görs med knapparna på ovansidan av dammsugaren och det är inte helt logiskt. Men det fungerar. 

Omdöme

Cleanmate S900 är en billig och enkel robotdammsugare som gör jobbet helt okej, men som brister i schemaläggningsfunktionen och avsaknaden av uppkoppling begränsar användningsområdet. Maskinen har dessutom lite svårt att forcera hinder som tjocka mattor och lite högre trösklar.

Läs hela testet av Cleanmate S900

Fakta Cleanmate S900

Testad: Augusti 2018
Tillverkare: Cleanmate
Hepa-filter: Ja
Moppfunktion: Ja
Kapacitet dammbehållare: 5 dl
Uppkoppling: Nej
Fjärrkontroll: Ja
Trappsensor: Ja
Höjd: 8,5 cm
Vikt: 3,5 kg
Ljudnivå: 60 dB
Pris: 2 790 kronor hos Netonnet.

plus

Billig.
Städar bra.
Låg.

minus

Ingen uppkoppling.
Bristfällig schemaläggning.
Plastig fjärr.
Problem med vissa hinder.

Betyg 6 av 10
Prisjakt I samarbete med Prisjakt.nu
Populäraste Robotdammsugare just nu