Neato BotVac D7 Connected: Robotdammsugare som tar sig fram överallt 

Precis som tidigare Neato-modeller vi har testat tar sig Botvac D7 fram otroligt bra. Höga mattkanter, krångliga fåtöljfötter och rejäla trösklar är inga problem. Ibland ser det ut som om maskinen ska välta när det kämpar sig upp mot ett hinder, bara för att backa tillbaka och ta nya tag. Den stoppar inte för nästan något hinder alls, en sak som annars brukar vara ett problem med robotdammsugare.

Test Neato Botvad D7 Connected

Föredömligt enkel app

Den tillhörande appen är samtidigt suveränt enkel. Visst, nu får allt fler konkurrenter stöd för virtuella avgränsningslinjer, något som Neato var tidiga med, men det fungerar föredömligt enkelt i den här maskinen. Installationen är också superenkel och det är smidigt att samla flera Neato-modeller i en och samma app.

Neato Botvac D7 Connected

Den stora nyheten med Botvac D7 är uppdateringen som gör att du får stöd för flera olika städzoner. Nu kan du till exempel välja ett specifikt område att punktstäda, exempelvis i hallen innanför dörren där det i regel snabbare samlas grus och damm.

Du kan även skapa zoner på olika våningsplan eller i specifika rum. Det här göra att du enkelt kan lyfta med dig maskinen för att tillfälligt städa av en yta där maskinen annars inte vandrar runt dagligen. 

Omdöme

En riktigt bra städrobot som tar sig fram överallt, som klarar dammet galant, som går relativt tyst och som låter dig ta total kontroll tack vare en föredömligt enkel och pedagogisk app. Priset är lite högt men i övrigt är det svårt att inte gilla Neato Botvac D7 Connected.

Fakta Neato Botvac D7 ConnectedM3 rekommenderar

Testad: Mars 2019
Tillverkare: Neato
Körtid: 120 min
Uppladdningstid: 150 min
Rengöringsbredd: 30,5 cm
Dammbehållare: 0,7 liter
Kartläggning: Laser
Kommunikation: Wifi
Mått: 336 x 319 x 99 mm
Övrigt: Stöd för flera zoner
Pris. pris vid test: 7 490 kronor
Pris nu: 7 390 kronor hos Netonnet.

plus

Tar sig fram överallt.
Appen.
Städar bra.
Stöd för flera zoner.

minus

Lite dyr.
Behållaren blir snabbt full.

Betyg 8 av 10

Neato Robotics BotVac D7 Connected Pris vid test: 5990 kr.

Bästa pris just nu: 6818 kr