LG Hom-Bot 65710LVMP: Snygg korean med dubbla kameror

LG

Senast när vi testade LG:s Hom-Bot Squaremodell, som fortfarande säljs, var vi inte speciellt imponerade. Den fastnade helt enkelt i det mesta under testet. Den nya 65710LVMP-modellen är väldigt lik den äldre modellen, därför var det med viss skeptism vi packade upp och installerade LG:s maskin, även om den ger ett gediget första intryck och ser bra ut på pappret med dubbla kameror, ultraljudssensor och sju olika rengöringsprogram.

Kvadratisk design

Direkt när vi kopplar in Hom-Bot till laddstationen börjar den prata med oss (på engelska) och vi känner igen upplägget sedan tidigare med knapparna på maskinen och en medföljande fjärrkontroll som låter dig sköta schemaläggning och välja städprogram. Dammsugaren har lite kvadratisk design, vilket i teorin bådar gott för städning i hörnen. De två sidoborstarna gör jobbet riktigt bra just i hörn och kanter, och efter att LG:s modell skannat av rummet (bland annat med hjälp av tak-kameran) far den omkring och täcker av ytorna riktigt bra. Visst fastnar den vid ett par tillfällen under köksbordet bland stolsfötterna, men inte alls lika ofta som när vi testade (läs sågade) föregångsmodellen. Det gäller dock att se till att du inte har laddkablar i golvnivå, då trasslar den snabbt in sig. Och vid flera tillfällen hittar den inte tillbaka till laddstationen.

Ultraljudssensorn i kombination med stötdämparen gör att dammsugaren far fram ganska snällt utan att slå emot dina möbler och andra prylar. Städresultatet är godkänt, men inte utmärkt. Den kommer upp på tjocka mattor utan problem, och här är turboläget att rekommendera. Men då låter roboten lika mycket som en vanlig dammsugare och du vill absolut inte vara i samma rum.

Omdöme

LG:s nya robotdammsugare är smartare på pappret än i verkligheten, och även om den gör jobbet godkänt och klarar hörnen bättre än de flesta konkurrentmodeller finns det en hel del kvar att önska. Samtidigt kostar den en rejäl slant, trots att den inte är nätverksuppkopplad utan det är analog fjärr som gäller.

plus

Kommer åt bra i hörnen
Skonsam mot möbler

minus

Fastnar ibland
Talar inte svenska

Fakta LG Hom-Bot 65710LVMP

Tillverkare: LG
Pris: 5 119 kronor
Mått:340 mm (diameter), höjd: 89 millimeter
Vikt: 3 kilo
Batteritid: Upp till 100 minuter
Laddningstid:Runt 3 timmar
Ljudnivå:60 db (69 dB Turbo Mode)
Hepa-filter:Ja
Kapacitet dammbehållare:0,6 liter.
Sidoborstar:2
Fjärrkontroll:Ja
Timerfunktion:Ja
Övriga funktioner: Tio års motorgaranti, dubbla kameror.
Pris vid test: 5 399 kronor.
Pris nu: 2 979 kronor hos Tretti.se.

Betyg 6 av 10